ДБР відкрило провадження проти Андрія Парубія через сутички в Одесі

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження проти екс-спікера Верховної Ради Андрія Парубія за фактом вчинення масових заворушень 2 травня 2014 року в Одесі.

Про це повідомив сам Парубій на своїй офіційній сторінці у Facebook.

Зокрема, нардеп оприлюднив фото звинувачення:

Також Парубій зазначив:

— ДБР відкрило проти мене кримінальне провадження. За організацію захисту Одеси весною 2014-го. Щоправда, у своєму листі ДБР це називає «масовими заворушеннями».

Екс-спікера Верховної Ради здивувало те, що у тексті не було формулювань «про «організацію, координацію і здійснення Парубієм державного перевороту під кодовими назвами «Майдан», «Революція Гідності»», про «незаконне усунення від влади законно обраного президента Януковича», про «захоплення влади організованою злочинною групою», про «злочинну протидію державній політиці реінтеграції України у єдиний простір з братньою Російською Федерацією».

— Але відчайдушна протидія української влади і громадянського суспільства гібридному захопленню путінською Росією всього нашого південного сходу — восьми українських областей, через захоплення влади проросійськими силами у обласних центрах, зокрема, і в Одесі — тут вже класифікується однозначно — як «факт створення і координування Парубієм А.В. громадських озброєних угрупувань з метою вчинення масових заворушень 02.05.2014 на території м.Одеси.» У документі ДБР це вже стверджується як ФАКТ. Дійсно — нова, химерна епоха, — зазначив Парубій.

 

Фото: LIGA.net

 

 

Share
Редакция

Редакция «Одесской жизни». Пишем о том, что происходит в городе, замечаем важные детали и знакомим вас с интересными людьми.

Последние статьи

  • Новости

Памятник Пушкину в Одессе снесут, — Олег Кипер

Распоряжение по сносу памятника Пушкина в Одессе уже подписано. Об этом руководитель Одесской ОВА Олег Кипер… Читать далее

2024-09-20
  • Новости

Температура морской воды в Одессе сегодня, 20 сентября: умеренно освежающая

Сегодня, 20 сентября, в нашем регионе сохраняется довольно комфортная и теплая погода, поэтому температура морской… Читать далее

2024-09-20
  • Новости

Анекдот дня: что появилось утром на асфальте в одесском дворике

Доброе утро, читатели! Новый день наступил, и мы рады предложить вам порцию свежих и забавных… Читать далее

2024-09-20
  • Статьи

Цены на Привозе 20 сентября: «Лучших помидоров не бывает!»

Привоз во второй декаде сентября: то теплее, то холоднее, то дождик, то солнышко… И люди… Читать далее

2024-09-20
  • Новости

День риса и вина «Гренаш»: что еще празднуют 20 сентября

Что празднуют в Украине и мире 20 сентября. Исторические события, памятные даты, рождение известных людей… Читать далее

2024-09-20
  • Новости

Что отмечает церковь 20 сентября: праздники, почитание святых, приметы и чего нельзя делать

Церковный праздник сегодня, 20 сентября. Рассказываем, память каких святых чтят православные верующие в этот день,… Читать далее

2024-09-20