Новости

Церква, крамниця і держустанова: в Одесі затримали вразливого «мінера»

В Одесі правоохоронці затримали чоловіка, який тричі «мінував» об’єкти інфраструктури міста.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Останнє повідомлення про загрозу вибуху зловмисник надав вчора, 27 квітня. Цього разу, за словами чоловіка, мала вибухнути крамниця на вулиці Генуезькій.

Торговельний заклад був ретельно обстежений спеціальними службами. Пристроїв, що загрожували б загибеллю чи іншими тяжкими наслідками громадянам, правоохоронці не виявили.

Того ж дня поліцейські встановили місце знаходження та затримали правопорушника. З’ясувалося, що своїми діями 41-річний одесит не вперше блокує нормальне функціонування об’єктів інфраструктури та відриває від реальної роботи спецслужби. Минулого місяця, через невдоволеність життям, чоловік «замінував» міську державну установу, а ще кількома місяцями раніше – церкву, в якій нібито образили його матір. Причиною ж «мінування» магазину, що знаходиться в його будинку, порушник назвав гамір, який йому заважав.

Неправомірні дії затриманого слідчі кваліфікували за ч.2 ст.259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України. Телефон, з якого надійшла погроза, поліцейські вилучили, а самого чоловіка до обрання запобіжного заходу помістили в ізолятор тимчасового тримання.

Наразі досудове слідство за останнім фактом триває. Матеріали ж проваджень за обвинуваченням затриманого у двох попередніх «мінуваннях» скеровані до суду. Відповідно до санкції статті зловмисникові загрожує від чотирьох до восьми років позбавлення волі.

Правоохоронці вкотре наголошують: кожного разу, сумлінно відпрацьовуючи повідомлення про загрозу безпеці громадян чи знищення об’єктів власності, щоб не допустити можливих трагічних наслідків, поліцейські, рятувальники, медики мобілізують значні людські та технічні ресурси. Тож, перш ніж зважитися на подібні дії, добре подумайте, чи варті вони неминучих правових наслідків особисто для вас та неприємностей, які можуть спіткати людей, котрі саме зараз потребують допомоги спецслужб.

 

Share
Редакция

Редакция «Одесской жизни». Пишем о том, что происходит в городе, замечаем важные детали и знакомим вас с интересными людьми.

Последние статьи

  • Новости

Погода в Одессе 8 сентября: еще летняя или уже осенняя?

По прогнозу Гидрометцентра Черного и Азовского морей, завтра, в воскресенье, 8 сентября 2024 года, в… Читать далее

2024-09-07
  • Новости

Будут ли отключать свет в Одессе 8 сентября

Как сообщают в компании НЭК «Укрэнерго», завтра, в воскресенье, 8 сентября 2024 года, стабилизационные отключения… Читать далее

2024-09-07
  • Статьи

Украинская «колония» в Америке: как наши земляки заселяли Канаду

1891 год, 7 сентября… Пассажирское судно «Орегон» пришвартовалось к причалу канадского порта Квебек. В числе… Читать далее

2024-09-07
  • Новости

Молчаливые жертвы войны: на побережье Нацпарка «Тузловские лиманы» вынесло мертвых дельфинов

На побережье Национального природного парка «Тузловские лиманы» в Одесской области море вынесло мертвых дельфинов. Читать далее

2024-09-07
  • Новости

В Одесской области фермер перекрыл речку

Житель Одесской области отправился на скамью подсудимых за то, что перекрыл реку дамбой, чтобы поливать… Читать далее

2024-09-07
  • Новости

На площадь Толбухина вернулись трамваи

С сегодняшнего дня, субботы, 7 сентября 2024 года, в Одессе возобновлено движение трамваев по площади… Читать далее

2024-09-07