Магічна енергетика вишиванки

Ще з давнини на Україні було безліч висловлювань та прикмет, пов’язаних з вишитими сорочками. Наші прабабусі поважно ставились до виробів ручної роботи і навчали цьому своїх дітей та онуків. Вважалося, що той хто продав свою сорочку – продав своє щастя та змінив свою долю на гіршу. Саме тому, люди завжди зберігали свої вишиванки до  кінця життя та заряджались від вишитого оберегу енергією. Однак для того, щоб сорочка здійснювала гарний вплив на господаря необхідно ретельно підібрати орнамент, кольори для його виконання та відповідну техніку.

Стильні вироби для чоловіків прикрашали різноманітними геометричними візерунками, а для жінок майстрині обирали насичені рослинні орнаменти. Цей вибір повністю відповідає сутності статей: чоловік несе в собі енергетику духовного початку, а жінка протягом життя повинна реалізувати себе, як матір.

Створюючи вишиванку для маленького хлопчика, чи юнака матір промовляла: « Рости-рости мій любий синочок могутнім, як дубочок». Зображення дубових листочків та жолудів, якими декорували ці сорочки, символізували початок майбутнього роду. Тендітним дівчаткам та незаміжнім молодицям прикрашали вишиванки яскравими та красивими композиціями з квітів, що означали їх процвітання та непорочність, чистоту і скромність. Навіть на складних полотнах немає ні одного зайвого стібка. Майстрині пильно слідкували за ниткою та послідовністю вишивки, щоб не нашкодити  майбутньому власнику.

Крім цього досвідчені рукодільниці уникали плутанини у символіці, тобто для кожного виробу відповідно до статі підбирались свої символічні орнаменти. Особливу увагу при виборі візерунків приділяли дитячому одягу, що не повинен був містити на собі будь-яку дорослу символіку. Для діточок вишивали або нейтральні геометричні символи (кружечки, ромбики), або невеличкі зірочки.

В сучасному світі традиційну вишиванку здебільшого надягають у якості святкового одягу, що вказує на приналежність до народу. Проте сьогодні багато орнаментів не несуть в собі могутньої енергетики минулого. Лише деяким майстриням вдалося зберегти своє коріння та навчитись створювати нові шедеври, не руйнуючи традиційних орнаментів. Тому уважно обирайте сорочку, цікавтесь її значенням і тоді вона послужить не тільки гарною прикрасою для Вашого тіла, а й надійним захистом для Вашої душі.

Більше інформації про вишиванки — http://etnodim.com.ua

Внештатный журналист

Share

Последние статьи

  • Новости партнеров

Gepur: качественная женская одежда от украинского производителя

Впервые об украинском бренде модной одежды Gepur заговорили сразу же после презентации первой коллекции почти… Читать далее

2024-09-23
  • Новости

Погода в Одессе 23 сентября: бабьему лету – быть?

По прогнозам синоптиков, завтра, в понедельник, 23 сентября 2024 года, в Одессе и Одесской области… Читать далее

2024-09-22
  • Новости

Одесситов приглашают бесплатно проверить слух: где и когда

Завтра, в понедельник, 23 сентября 2024 года, в медицинских учреждениях Одессы пройдет День профилактики и… Читать далее

2024-09-22
  • Статьи

На сколько вырастут пенсии и будут ли льготы в 2025 году?

Принят проект бюджета на 2025 год. По словам премьер-министра Дениса Шмыгаля, приоритет бюджета – это… Читать далее

2024-09-22
  • Новости

Одесские нацгвардейцы получили ценный подарок от польских партнеров

Гвардейцы 11-й бригады имени Михаила Грушевского Южного оперативно-территориального объединения Национальной гвардии Украины получили автомобиль в… Читать далее

2024-09-22
  • Статьи

Мстители из Савранского леса: как в Одесской области действовали партизаны во время Второй Мировой

В годы Второй мировой войны Одесская область, части Винницкой и Николаевской областей с 19 августа… Читать далее

2024-09-22