В очеретах, на водоймах і в лісових масивах Нижньодністровського національного природного парку мешкає незвичайний птах - квак звичайний (Nycticorax nycticorax), представник сімейства чаплевих.
Ключові моменти
Цей птах має коротку шию, міцні ноги з чіпкими пальцями, потужний дзьоб і виразні очі, які під час шлюбного періоду стають яскраво-червоними. У самців з’являється характерний «чубчик» і зелена «шапочка».
Про це повідомили в Нижньодністровському національному природному парку.
Кваки – нічні мисливці, харчуються в сутінках і вміють використовувати приманку, щоб виманити рибу. Вони спритно хапають комах, дрібних птахів, гризунів і земноводних.
Свою назву птах отримав завдяки низькому, глухому крику, що нагадує квакання.
Гніздяться кваки в заростях біля води, на деревах і в чагарниках, утворюючи колонії. Самець і самка по черзі висиджують 3-5 яєць, а вже через 3-4 тижні з’являються пташенята. Молоді особини, забарвлені в бурий колір, стають самостійними до серпня.
Читайте також:
У невеликих квартирах кожен квадратний метр має значення. Власники компактного житла добре знають, наскільки складно… Read More
В Україні вперше повністю переклали Конституцію українською жестовою мовою. До 30-річчя Основного Закону всі його… Read More
В Одесі стартує один із найбільших медичних проєктів останніх років. Новий корпус обласної дитячої лікарні… Read More
В Одесі прогнозують справжню літню погоду. Морська вода прогрілася до +21…+22 °C, а повітря вдень… Read More
Доброго ранку! Сонце сьогодні працює без вихідних, тож парасоля від дощу поки не знадобиться. А… Read More
Гарна новина для тих, хто чутливо реагує на «примхи» Сонця: після дещо збуреного періоду наприкінці… Read More