Незважаючи на війну, ризики та труднощі з логістикою, в Одеській області активно розвивається харчова промисловість. У регіоні зареєстровано понад 1300 нових потужностей.
Ключові моменти:
За даними Держпродспоживслужби, на 1 вересня 2025 року зареєстровано 1366 нових потужностей у сфері виробництва харчових продуктів. Одночасно 62 підприємства припинили діяльність, три змінили формат, а 43 заявки залишилися без розгляду.
Серед нових проектів — запуск цеху східних солодощів, такими як рахат-лукум та пахлава. Хоча основний напрямок залишається традиційним: хлібобулочні вироби, олії, вина, напої, переробка овочів і фруктів.
Експерти підкреслюють, що розвиток харчової галузі під час війни відіграє стратегічну роль — це не тільки бізнес, але й гарантія продовольчої безпеки країни.
Раніше повідомлялося, що за перший квартал 2025 року в Одеській області кількість закритих ФОП удвічі перевищила кількість відкритих.
Читайте також: Новий тренд агробізнесу: в Одеській області почали вирощувати екзотичний овоч
Після важкого поранення пішов у вічність військовий медик, хірург і доброволець Олександр Полякін з Одеської… Read More
Як відомо, одеські рятувальники часто приходять на допомогу не лише людям, а й братам нашим… Read More
Доброго ранку, любі друзі! Неділя — ідеальний день для відпочинку й сміху. Зустрічайте нашу нову… Read More
Вчені попереджають: 18 жовтня нас чекає магнітна буря середньої сили. Це може позначитися на самопочутті… Read More
Колишній чемпіон світу у трьох вагових категоріях, уродженець Білгорода-Дністровського Одеської області Василь Ломаченко продав свій… Read More
Голова Одеської ОВА Олег Кіпер публічно відреагував на звинувачення позбавленого українського громадянства екс-мера Одеси Геннадія… Read More