Незважаючи на війну, ризики та труднощі з логістикою, в Одеській області активно розвивається харчова промисловість. У регіоні зареєстровано понад 1300 нових потужностей.
Ключові моменти:
За даними Держпродспоживслужби, на 1 вересня 2025 року зареєстровано 1366 нових потужностей у сфері виробництва харчових продуктів. Одночасно 62 підприємства припинили діяльність, три змінили формат, а 43 заявки залишилися без розгляду.
Серед нових проектів — запуск цеху східних солодощів, такими як рахат-лукум та пахлава. Хоча основний напрямок залишається традиційним: хлібобулочні вироби, олії, вина, напої, переробка овочів і фруктів.
Експерти підкреслюють, що розвиток харчової галузі під час війни відіграє стратегічну роль — це не тільки бізнес, але й гарантія продовольчої безпеки країни.
Раніше повідомлялося, що за перший квартал 2025 року в Одеській області кількість закритих ФОП удвічі перевищила кількість відкритих.
Читайте також: Новий тренд агробізнесу: в Одеській області почали вирощувати екзотичний овоч
У місті Вилкове Ізмаїльського району Одеської області екологи виявили факт замору риби. Read More
Повномасштабна війна докорінно змінила життя українців, і одними з найбільш уразливих у цій реальності залишаються… Read More
Білгород-Дністровський морський порт уклав меморандум про співпрацю з Batumi International Container Terminals LLC — оператором… Read More
В Одесі комунальні служби розпочали масовий демонтаж російськомовних покажчиків після звернення активістів громадської організації «Деколонізація.… Read More
Узвозу Віталія Блажка (раніше – узвіз Маринеска) знадобився тривалий ремонт після капремонту. Сукупно місто сплатило… Read More
В Одесі судитимуть серійного шахрая, який за допомогою фіктивних документів заволодів квартирою на Дерибасівській за… Read More