Новини

Війна, день 412-й: що відбувається на фронті та втрати росії на 11 квітня

Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на ранок 11 квітня 2023 року з російського вторгнення та втрати російських агресорів.

Зведення Генерального штабу ЗСУ на ранок 11 квітня

За минулу добу противник завдав 39 авіаційних та 7 ракетних ударів, 4 з яких – із ЗРК С-300 по мирному місту Краматорськ. Здійснив 47 обстрілів із реактивних систем залпового вогню щодо позицій наших військ та громадянської інфраструктури населених пунктів.

Російська федерація продовжує нехтувати законами та звичаями війни, тому ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів продовжує залишатися високою по всій території України.

Незважаючи на численні втрати в техніці та в живій силі, противник не відмовляється від ведення загарбницької війни. Продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямах. Минулої доби нашими захисниками було відбито 52 атаки противника на вказаних напрямках.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах оперативна обстановка без істотних змін. Певні підрозділи територіальних військ збройних сил Російської Федерації продовжують перебувати на території Білорусі.

Ворог продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах Курської та Білгородської областей, продовжує здійснювати інженерне обладнання місцевості.

Минулої доби противник здійснив обстріли населених пунктів Грем’яч і Кам’янська Слобода Чернігівської області; Катеринівка, Волфіно, Андріївка та Попівка Сумської області, а також Ветеринарне, Стрілка, Стариця, Гатище, Вовчанські Хутори, Охрімівка, Мала Вовча та Ольховатка на Харківщині.

На Куп’янському напрямі ворожих обстрілів зазнали населені пункти Кам’янка, Колодязне, Червоне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Ольшана, Кондрашівка, Кислівка та Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямі минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії поблизу населених пунктів Макіївка, Червонопопівка та Білогорівка. Артилерійських обстрілів зазнали Новоєгорівка, Макіївка, Невське, Білогорівка Луганської області, а також Торське, Спірне та Берестове Донецької області.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії, намагається взяти під повний контроль місто Бахмут, бої продовжуються. Минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії неподалік населених пунктів Григорівка та Хромово. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Желєзнянське, Міньківка, Оріхово-Василівка, Бахмут, Хромове, Іванівське, Предтечине, Часів Яр, Озарянівка, Дружба та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському та Мар’їнському напрямах противник вів наступальні дії

в районах населених пунктів Авдіївка, Північне, Невельське та Мар’їнка Донецької області, успіху не мав. Найзапекліші бої тривають за Авдіївку та Мар’їнку. Водночас, ворожих обстрілів зазнали населені пункти Новокалинове, Авдіївка, Первомайське, Красногорівка, Гострое, Георгіївка, Мар’їнка та Перемога Донецької області.

На Шахтарському напрямку протягом доби ворог наступальних дій не проводив. Здійснив обстріл населених пунктів Новомихайлівка, Вугледар, Богоявленка та Велика Новосілка в Донецькій області.

На Запорізькому та Херсонському напрямах противник продовжує оборонятися. Минулої доби провів обстріли населених пунктів, що неподалік з лінією бойового зіткнення. Серед них – Времівка Донецької області; Новоданилівка, Оріхів, Новоандріївка та Кам’янське Запорізької області.

Російські окупанти продовжують посилювати тиск на громадян України на тимчасово захоплених територіях. Нещодавно, у Сніжному Донецькій області, було звільнено працівників міської лікарні, які не отримали російські паспорти.

У місті Енергодар Запорізької області місцеві жителі мають отримувати дозвіл на пересування територією області. Заявки, що подали на отримання перепусток, піддаються посиленій перевірці з боку окупантів на предмет причетності до сил оборони України. Подекуди загарбники обшукують навіть людські будинки.

Втрати російських окупантів в Україні на ранок 11 квітня

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки.ні оккупантів, а також удару по зенітно-ракетному комплексу противника.

За минулу добу збитий ворожий вертоліт Мі-24, а також 9 БпЛА різних типів.

Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, а також боєприпасів противника.

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 11.04.23 орієнтовно склали:

  • особового складу / personnel ‒ близько/ about 179320 (+500) осіб ліквідовано / persons were liquidated,
  • танків / tanks ‒ 3644 (+7) од.,
  • бойових броньованих машин / APV ‒ 7038 (+10) од.,
  • артилерійських систем / artillery systems – 2765 (+15) од,
  • РСЗВ / MLRS – 535 (+1) од,
  • засоби ППО/ Anti-aircraft warfare systems ‒ 282 (+0) од.,
  • літаків / aircraft – 307 (+0) од,
  • вертолетів / helicopters – 293 (+1) од.,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня / UAV operational-tactical level – 2332 (+9),
  • крилаті ракети / cruise missiles ‒ 911 (+0),
  • кораблі /катери/warships/boats ‒ 18 (+0) од.,
  • автомобільної техніки та автоцистерн/ vehicles and fuel tanks – 5620 (+13) од.,
  • спеціальна техніка / special equipment ‒ 316 (+5).

Втрати россії в Україні на 11 квітня 2023 року.

Share
Редакция

Редакция «Одесской жизни». Пишем о том, что происходит в городе, замечаем важные детали и знакомим вас с интересными людьми.

Останні статті

  • Новини

Прогноз синоптиків на п’ятницю, 20 вересня: трохи потеплішає

Завтра, у п'ятницю, 20 вересня 2024 року, в Одесі та Одеській області очікується невеликий дощ… Читати далі

2024-09-19
  • Новини партнерів

Куди очі дивляться: як організувати відпустку восени?

Не любите пекуче літнє сонце? Активно працюєте влітку і немає часу на відпустку? Тоді відпочинок… Читати далі

2024-09-19
  • Статті

Юний художник з Одещини створює галерею захисників України

Шістнадцятирічний Назар Ковальчук з невеличкого села Вербове Ананьївської громади з дитинства бореться з важкою недугою,… Читати далі

2024-09-19
  • Новини

Затверджено проєкт утримання парку імені Шевченка: що це означає

На пленарному засіданні сесії Одеської міської ради було затверджено новий проєкт утримання центрального парку імені… Читати далі

2024-09-19
  • Новини

Узимку в Україні може не бути світла по 18 годин на добу, – прогноз ООН

За прогнозами Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні (ММПЛУ) цієї зими в Україні… Читати далі

2024-09-19
  • Статті

Розвивається попри війну: біля Рені та на Дунаї розпочали масштабне будівництво

Минулого місяця депутати Ренійської міськради ухвалили чергові рішення про виділення ділянок землі на березі Дунаю… Читати далі

2024-09-19