Статті

Смачно з «Одеським життям»: три рецепти страв із квасолею

Ці варіанти страв із квасолею чудово доповнять будь-який сімейний обід або вечерю. "Одеське життя" розповість, як готувати.

Паштет із квасолі

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • квасоля – 1 скл.,
  • цибуля – 2-3 шт.,
  • часник – 3 зубчики,
  • олія, сіль та чорний перець – за смаком.

ПРИГОТУВАННЯ. Квасолю замочити проти ночі. Набряклу квасолю залити водою і варити на маленькому вогні до м’якості близько години. Потім більшу частину води злити, залишивши на дні каструлі половину склянки відвару – він знадобиться для приготування квасоляного пюре. Зняти каструлю з вогню. Цибулю очистити, подрібнити і підсмажити до золотистого відтінку на олії. Квасолю з відваром збити у пюре. Додати смажену цибулю разом з олією. Вичавити часник, посолити та поперчити. Добре перемішати і намазати на хліб.

Квасоля з фаршем

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • фарш – 400 г,
  • консервована квасоля – 400 г,
  • томат або кетчуп – 100 г,
  • цибуля – 1 шт.,
  • перець солодкий – 1 шт.
  • часник – 2 зубчики,
  • олія, цукор, сіль та спеції – за смаком.

ПРИГОТУВАННЯ. Цибулю очистити і нарізати кубиками. Розігріти у сковороді трохи олії та пасерувати цибулю. Солодкий перець та часник нарубати дрібним кубиком. Закинути до цибулі та обсмажувати все разом ще п’ять хвилин. Відправити в сковороду фарш і обсмажити. Додати томат, сіль, спеції та трохи цукру. Накрити кришкою і тушкувати 20 хвилин, час від часу помішуючи. Додати консервовану квасолю. Акуратно перемішати та прогріти все разом ще п’ять хвилин. Готову страву посипати рубаною зеленню.

Суп із квасолею

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • квасоля – 200 г,
  • свинина – 250-300 г,
  • картопля – 5 шт.,
  • цибуля – 1 шт.,
  • морква – 1 шт.,
  • часник – 2-3 зубчики,
  • вода – 1-1,5 л,
  • лавровий лист, олія, сіль та приправи – за смаком.

ПРИГОТУВАННЯ. Квасолю замочити проти ночі. Свинину нарізати середніми шматочками, картоплю – невеликими кубиками. Цибулю подрібнити, моркву натерти на великій тертці. Часник пропустити через прес. У сковороді розігріти олію на середньому вогні. Протягом чотирьох хвилин обсмажити цибулю з морквою та часником. Покласти квасолю в каструлю разом зі свининою та залити водою. Варити приблизно 35-45 хвилин. Засипати картоплю, посолити та залишити на вогні на 10–15 хвилин. Після цього додати овочеву засмажку з лавровим листом і готувати ще 5-10 хвилин.

Share
Редакция

Редакция «Одесской жизни». Пишем о том, что происходит в городе, замечаем важные детали и знакомим вас с интересными людьми.

Recent Posts

  • Positive News

Одеський гумор: універсальні українські ліки та сучасна невидима зброя

Вітаємо з суботою, друзі! Час відпочити та посміятися від душі! Ми підготували для вас добірку… Read More

04-10-2025 в 06:11
  • Новини

Магнітні бурі та самопочуття: яка геомагнітна обстановка сьогодні

Сьогодні, 4 жовтня, очікуються магнітні бурі середньої сили, які можуть викликати погіршення самопочуття метеозалежних людей. Read More

04-10-2025 в 05:41
  • Новини партнерів

Чому кішки люблять вологий корм і чи варто довіряти їх вибору

Будь-яка кішка вміє демонструвати свої гастрономічні уподобання: варто відкрити павук або баночку, як вихованець моментально… Read More

03-10-2025 в 23:49
  • Новини

«Одеське життя» отримало нагороду за професіоналізм і стійкість в умовах війни

Поспішаємо поділитися з нашими читачами чудовою новиною: видання «Одеське життя», серед інших регіональних медіа удостоєно… Read More

03-10-2025 в 23:35
  • Новини

Балта майоріла прапорами: місто об’єднав патріотичний автопробіг (фото)

У місті Балта 3 жовтня пройшов другий патріотичний автопробіг, який проведено під час російсько-української війни.… Read More

03-10-2025 в 21:56
  • Новини

І знову дощ: прогноз погоди в Одесі на суботу, 4 жовтня

За даними синоптиків Гідрометцентру Чорного та Азовського морів, завтра, в суботу, 4 жовтня 2025 року,… Read More

03-10-2025 в 20:54