Смачно з «Одеським життям»: три ідеї тостів на сніданок

Тости для багатьох одеситів – улюблена страва на сніданок. А ще вони можуть стати смачним початком дня. Радимо приготувати кілька тостів за незвичайними рецептами.

Тости з джемом

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • хліб – 4 скибочки,
  • сир вершковий – 4 ст. ложки,
  • мед – 1 ст. ложка,
  • яйце – 2 шт.,
  • молоко – 1/4 склянки,
  • панірувальні сухарі – 4 ст. ложки,
  • цукор – 1 ст. ложка,
  • кориця – 1 ч. ложка,
  • олія – 2 ст. ложки,
  • джем або варення – за смаком.

ПРИГОТУВАННЯ. Змішати вершковий сир із медом. У мисці збити яйця з молоком. Окремо змішати дві столові ложки сухарів із половиною столової ложки цукру та кориці. На сковороді розігріти олію. На дві скибочки хліба намазати сирну суміш. Зверху покласти джем або варення та накрити іншими скибочками хліба. Вмочити в яєчно-молочну суміш і посипати сухарями. Хлібці просмажити на середньому вогні до золотистої скориночки. Сухарі, що залишилися, цукор і корицю змішати і посипати зверху готові тости.

Тости з фаршем

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • м’ясний фарш – 200 г,
  • хліб – кількість скибочок за бажанням,
  • цибуля – 1 шт.,
  • картопля – 1 шт.,
  • морква – 1 шт.,
  • яйця – 2 шт.,
  • зелень, сіль та перець – за смаком.

ПРИГОТУВАННЯ. Цибулю посікти, моркву та картоплю натерти на дрібній тертці, змішати з фаршем і вбити яйця. Все ретельно перемішати, додати сіль та перець. Хліб порізати шматочками середнього розміру, а зверху викласти отриману суміш. Розігріти сковороду, налити олії та викласти на неї хлібці фаршем донизу. Накрити кришкою та смажити до готовності фаршу. Перед подаванням тости прикрасити посіченою зеленню.

Тости з яйцем

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • білий хліб – 4 скибочки,
  • твердий сир – 100 г,
  • шинка або ковбаса – 150 г,
  • яйця – 1 шт.,
  • вершкове масло, зелень та сіль – за смаком.

ПРИГОТУВАННЯ. Кожен шматок хліба намазати тонким шаром масла з одного боку. На два шматки хліба викласти по одному шматку сиру, на нього шматок шинки, зверху ще один шматок сиру. Закрити рештою хліба і злегка притиснути. Покласти сендвічі на деко і запікати в розігрітій до 220°С духовці 7-10 хвилин. Перевернути та запікати ще 3-4 хвилини. Окремо посмажити дві яєшні, посолити їх, викласти на готові тости і посипати посіченою зеленню.

Share
Редакция

Редакция «Одесской жизни». Пишем о том, что происходит в городе, замечаем важные детали и знакомим вас с интересными людьми.

Recent Posts

  • Новини

Розмова Трампа з Путіним: президент США наголошує на негайних мирних переговорах

Ввечері 19 травня відбулася телефонна розмова американського президента Дональда Трампа з правителем РФ Володимиром Путіним.… Read More

19-05-2025 в 21:29
  • Новини

Чи буде знову дощ: прогноз погоди на вівторок, 20 травня

У вівторок, 20 травня 2025 року, в Одесі та Одеській області очікується досить тепла погода… Read More

19-05-2025 в 20:27
  • Новини

Одесити можуть отримати допомогу від NRC: що для цього потрібно

Норвезька рада у справах біженців (NRC) оголосила про відкриття нового етапу реєстрації на грошову допомогу… Read More

19-05-2025 в 19:47
  • Новини

Одеські медики провели щорічні змагання з надання допомоги

В Одесі відбулися щорічні навчально-практичні змагання серед працівників екстреної медичної допомоги. У межах заходу медикам… Read More

19-05-2025 в 18:33
  • Статті

З Одеси — до села: історія переїзду, волонтерства і роботи на благо громади

Стати своїм у селі вдається не кожному приїжджому. А тим більше за короткий термін отримати… Read More

19-05-2025 в 17:34
  • Новини

Частину функцій ТЦК в одній з громад Одещини буде виконувати місцева влада

У Арцизі затвердили положення про новий відділ, який відповідатиме за ведення персонального військового обліку. Відповідне… Read More

19-05-2025 в 16:37