Смачно з «Одеським життям»: три ідеї тостів на сніданок

Тости для багатьох одеситів – улюблена страва на сніданок. А ще вони можуть стати смачним початком дня. Радимо приготувати кілька тостів за незвичайними рецептами.

Тости з джемом

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • хліб – 4 скибочки,
  • сир вершковий – 4 ст. ложки,
  • мед – 1 ст. ложка,
  • яйце – 2 шт.,
  • молоко – 1/4 склянки,
  • панірувальні сухарі – 4 ст. ложки,
  • цукор – 1 ст. ложка,
  • кориця – 1 ч. ложка,
  • олія – 2 ст. ложки,
  • джем або варення – за смаком.

ПРИГОТУВАННЯ. Змішати вершковий сир із медом. У мисці збити яйця з молоком. Окремо змішати дві столові ложки сухарів із половиною столової ложки цукру та кориці. На сковороді розігріти олію. На дві скибочки хліба намазати сирну суміш. Зверху покласти джем або варення та накрити іншими скибочками хліба. Вмочити в яєчно-молочну суміш і посипати сухарями. Хлібці просмажити на середньому вогні до золотистої скориночки. Сухарі, що залишилися, цукор і корицю змішати і посипати зверху готові тости.

Тости з фаршем

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • м’ясний фарш – 200 г,
  • хліб – кількість скибочок за бажанням,
  • цибуля – 1 шт.,
  • картопля – 1 шт.,
  • морква – 1 шт.,
  • яйця – 2 шт.,
  • зелень, сіль та перець – за смаком.

ПРИГОТУВАННЯ. Цибулю посікти, моркву та картоплю натерти на дрібній тертці, змішати з фаршем і вбити яйця. Все ретельно перемішати, додати сіль та перець. Хліб порізати шматочками середнього розміру, а зверху викласти отриману суміш. Розігріти сковороду, налити олії та викласти на неї хлібці фаршем донизу. Накрити кришкою та смажити до готовності фаршу. Перед подаванням тости прикрасити посіченою зеленню.

Тости з яйцем

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • білий хліб – 4 скибочки,
  • твердий сир – 100 г,
  • шинка або ковбаса – 150 г,
  • яйця – 1 шт.,
  • вершкове масло, зелень та сіль – за смаком.

ПРИГОТУВАННЯ. Кожен шматок хліба намазати тонким шаром масла з одного боку. На два шматки хліба викласти по одному шматку сиру, на нього шматок шинки, зверху ще один шматок сиру. Закрити рештою хліба і злегка притиснути. Покласти сендвічі на деко і запікати в розігрітій до 220°С духовці 7-10 хвилин. Перевернути та запікати ще 3-4 хвилини. Окремо посмажити дві яєшні, посолити їх, викласти на готові тости і посипати посіченою зеленню.

Share
Редакция

Редакция «Одесской жизни». Пишем о том, что происходит в городе, замечаем важные детали и знакомим вас с интересными людьми.

Recent Posts

  • Новини

Воїн з Одеської області Олексій Готра віддав життя за незалежність України

Під час бойового завдання загинув молодший сержант Олексій Готра з Тарутинської громади. Йому було 30… Read More

14-10-2025 в 10:47
  • Новини

Екс-мер Білгорода-Дністровського залишиться за ґратами: суд відмовив у звільненні

Віталія Граждана, який більше року перебуває під вартою, звинувачують у вимаганні та спробі захоплення бізнесу.… Read More

14-10-2025 в 10:28
  • Статті

В центрі ОДОС здійснили прорив у лікуванні катаракти: тут вперше в Одесі встановили революційну лінзу Odyssey™

Туман перед очима, розмиті контури, втрата чіткості зору — знайомі симптоми катаракти? У Одесі вперше… Read More

14-10-2025 в 09:52
  • Новини

Война, день 1329-й: Украина отбила штурм на Доброполье, Харьков — под ударом бомб

У вівторок, 14 жовтня 2025 року, розпочався 1 329-й день широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації… Read More

14-10-2025 в 09:29
  • Новини

Мера Одеси може бути позбавлений громадянства: петиція набрала 25 тисяч підписів за кілька годин

Петиція, яка закликає позбавити українського громадянства мера Одеси Геннадія Труханова, за лічені години набрала понад… Read More

14-10-2025 в 08:36
  • Новини

Уроки стихії в Одесі: що збираються зробити міська влада, щоб не затоплювало Пересип і Балківську

Природна стихія 30 вересня стала випробуванням для міської інфраструктури Одеси і показала, де слабкі місця,… Read More

14-10-2025 в 07:45