Смачно з «Одеським життям»: три ідеї тостів на сніданок

Тости для багатьох одеситів – улюблена страва на сніданок. А ще вони можуть стати смачним початком дня. Радимо приготувати кілька тостів за незвичайними рецептами.

Тости з джемом

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • хліб – 4 скибочки,
  • сир вершковий – 4 ст. ложки,
  • мед – 1 ст. ложка,
  • яйце – 2 шт.,
  • молоко – 1/4 склянки,
  • панірувальні сухарі – 4 ст. ложки,
  • цукор – 1 ст. ложка,
  • кориця – 1 ч. ложка,
  • олія – 2 ст. ложки,
  • джем або варення – за смаком.

ПРИГОТУВАННЯ. Змішати вершковий сир із медом. У мисці збити яйця з молоком. Окремо змішати дві столові ложки сухарів із половиною столової ложки цукру та кориці. На сковороді розігріти олію. На дві скибочки хліба намазати сирну суміш. Зверху покласти джем або варення та накрити іншими скибочками хліба. Вмочити в яєчно-молочну суміш і посипати сухарями. Хлібці просмажити на середньому вогні до золотистої скориночки. Сухарі, що залишилися, цукор і корицю змішати і посипати зверху готові тости.

Тости з фаршем

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • м’ясний фарш – 200 г,
  • хліб – кількість скибочок за бажанням,
  • цибуля – 1 шт.,
  • картопля – 1 шт.,
  • морква – 1 шт.,
  • яйця – 2 шт.,
  • зелень, сіль та перець – за смаком.

ПРИГОТУВАННЯ. Цибулю посікти, моркву та картоплю натерти на дрібній тертці, змішати з фаршем і вбити яйця. Все ретельно перемішати, додати сіль та перець. Хліб порізати шматочками середнього розміру, а зверху викласти отриману суміш. Розігріти сковороду, налити олії та викласти на неї хлібці фаршем донизу. Накрити кришкою та смажити до готовності фаршу. Перед подаванням тости прикрасити посіченою зеленню.

Тости з яйцем

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • білий хліб – 4 скибочки,
  • твердий сир – 100 г,
  • шинка або ковбаса – 150 г,
  • яйця – 1 шт.,
  • вершкове масло, зелень та сіль – за смаком.

ПРИГОТУВАННЯ. Кожен шматок хліба намазати тонким шаром масла з одного боку. На два шматки хліба викласти по одному шматку сиру, на нього шматок шинки, зверху ще один шматок сиру. Закрити рештою хліба і злегка притиснути. Покласти сендвічі на деко і запікати в розігрітій до 220°С духовці 7-10 хвилин. Перевернути та запікати ще 3-4 хвилини. Окремо посмажити дві яєшні, посолити їх, викласти на готові тости і посипати посіченою зеленню.

Share
Редакция

Редакция «Одесской жизни». Пишем о том, что происходит в городе, замечаем важные детали и знакомим вас с интересными людьми.

Останні статті

  • Новини

Церковні свята 18 жовтня: прикмети, кого шанують і чого не можна робити

Церковне свято сьогодні, 18 жовтня. Розповідаємо, пам'ять яких святих шанують православні віряни цього дня, в… Читати далі

2024-10-18
  • Новини

Прогноз магнітних бур: чи активне Сонце 18 жовтня

За даними Центру прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США, сегндня очікується… Читати далі

2024-10-18
  • Новини партнерів

Як вигідно купити пластикові вікна: поради та рекомендації

Сучасний ринок пропонує широкий вибір варіантів, і щоб зробити правильний вибір, варто врахувати декілька ключових… Читати далі

2024-10-18
  • Новини

Прогноз синоптиків на п’ятницю, 18 жовтня: перші заморозки

Завтра, у п'ятницю, 18 жовтня 2024 року, в Одесі та Одеській області очікується прохолодна осіння… Читати далі

2024-10-17
  • Новини

Автівка задарма: шахрай з СІЗО продавав неіснуючий позашляховик

В Ізмаїльському слідчому ізоляторі на Одещині ув’язнений продав через інтернет неіснуючий позашляховик. Жертвою шахрая став… Читати далі

2024-10-17
  • Статті

Падали карнизи, стіни і балкони: 5 найпотужніших землетрусів в історії Одеси

Одеса, з моменту свого заснування, неодноразово стикалася з природними катастрофами, які змінили не тільки вигляд… Читати далі

2024-10-17