Смачно з «Одеським життям»: три ідеї тостів на сніданок

Тости для багатьох одеситів – улюблена страва на сніданок. А ще вони можуть стати смачним початком дня. Радимо приготувати кілька тостів за незвичайними рецептами.

Тости з джемом

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • хліб – 4 скибочки,
  • сир вершковий – 4 ст. ложки,
  • мед – 1 ст. ложка,
  • яйце – 2 шт.,
  • молоко – 1/4 склянки,
  • панірувальні сухарі – 4 ст. ложки,
  • цукор – 1 ст. ложка,
  • кориця – 1 ч. ложка,
  • олія – 2 ст. ложки,
  • джем або варення – за смаком.

ПРИГОТУВАННЯ. Змішати вершковий сир із медом. У мисці збити яйця з молоком. Окремо змішати дві столові ложки сухарів із половиною столової ложки цукру та кориці. На сковороді розігріти олію. На дві скибочки хліба намазати сирну суміш. Зверху покласти джем або варення та накрити іншими скибочками хліба. Вмочити в яєчно-молочну суміш і посипати сухарями. Хлібці просмажити на середньому вогні до золотистої скориночки. Сухарі, що залишилися, цукор і корицю змішати і посипати зверху готові тости.

Тости з фаршем

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • м’ясний фарш – 200 г,
  • хліб – кількість скибочок за бажанням,
  • цибуля – 1 шт.,
  • картопля – 1 шт.,
  • морква – 1 шт.,
  • яйця – 2 шт.,
  • зелень, сіль та перець – за смаком.

ПРИГОТУВАННЯ. Цибулю посікти, моркву та картоплю натерти на дрібній тертці, змішати з фаршем і вбити яйця. Все ретельно перемішати, додати сіль та перець. Хліб порізати шматочками середнього розміру, а зверху викласти отриману суміш. Розігріти сковороду, налити олії та викласти на неї хлібці фаршем донизу. Накрити кришкою та смажити до готовності фаршу. Перед подаванням тости прикрасити посіченою зеленню.

Тости з яйцем

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • білий хліб – 4 скибочки,
  • твердий сир – 100 г,
  • шинка або ковбаса – 150 г,
  • яйця – 1 шт.,
  • вершкове масло, зелень та сіль – за смаком.

ПРИГОТУВАННЯ. Кожен шматок хліба намазати тонким шаром масла з одного боку. На два шматки хліба викласти по одному шматку сиру, на нього шматок шинки, зверху ще один шматок сиру. Закрити рештою хліба і злегка притиснути. Покласти сендвічі на деко і запікати в розігрітій до 220°С духовці 7-10 хвилин. Перевернути та запікати ще 3-4 хвилини. Окремо посмажити дві яєшні, посолити їх, викласти на готові тости і посипати посіченою зеленню.

Share
Редакция

Редакция «Одесской жизни». Пишем о том, что происходит в городе, замечаем важные детали и знакомим вас с интересными людьми.

Recent Posts

  • Новини

Одеський театр юного глядача отримав статус академічного

Одеський театр юного глядача імені Юрія Олеші офіційно став академічним театром. Це визнання багаторічного внеску… Read More

04-07-2025 в 08:31
  • Новини

«Бронь» на кладовищі: одеські прокурори затримали завідувача

Завідувач кладовища одного з комунальних підприємств в Одеському районі «продавав» місця для поховання. Read More

04-07-2025 в 07:33
  • Статті

Ціни на Привозі на початку липня: «Скільки потягне кавунчик?»

Ну от вже й липень з його спекою, черговими прильотами та, звісно, «гарячим» Привозом з… Read More

04-07-2025 в 07:11
  • Новини

В Одесі відкриють виставку про жінок, які пережили Голокост

У неділю, 6 липня 2025 року, в Одесі відкриється виставка «Жінки, які пережили Голокост». Подію… Read More

04-07-2025 в 06:43
  • Новини

Одеський гумор: що робити з капустою, якщо це не гроші

Усім привіт і доброго ранку, а дня виключно позитивного! Так-так, усім ворогам на зло, хоч… Read More

04-07-2025 в 06:13
  • Новини

Магнітна буря 4 липня: метеочутливим варто бути уважнішими

У п'ятницю, 4 липня, сонячна активність буде середнього рівня, ймовірність значних магнітних бур невисока. Read More

04-07-2025 в 05:42