Смачно з «Одеським життям»: три ідеї тостів на сніданок

Тости для багатьох одеситів – улюблена страва на сніданок. А ще вони можуть стати смачним початком дня. Радимо приготувати кілька тостів за незвичайними рецептами.

Тости з джемом

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • хліб – 4 скибочки,
  • сир вершковий – 4 ст. ложки,
  • мед – 1 ст. ложка,
  • яйце – 2 шт.,
  • молоко – 1/4 склянки,
  • панірувальні сухарі – 4 ст. ложки,
  • цукор – 1 ст. ложка,
  • кориця – 1 ч. ложка,
  • олія – 2 ст. ложки,
  • джем або варення – за смаком.

ПРИГОТУВАННЯ. Змішати вершковий сир із медом. У мисці збити яйця з молоком. Окремо змішати дві столові ложки сухарів із половиною столової ложки цукру та кориці. На сковороді розігріти олію. На дві скибочки хліба намазати сирну суміш. Зверху покласти джем або варення та накрити іншими скибочками хліба. Вмочити в яєчно-молочну суміш і посипати сухарями. Хлібці просмажити на середньому вогні до золотистої скориночки. Сухарі, що залишилися, цукор і корицю змішати і посипати зверху готові тости.

Тости з фаршем

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • м’ясний фарш – 200 г,
  • хліб – кількість скибочок за бажанням,
  • цибуля – 1 шт.,
  • картопля – 1 шт.,
  • морква – 1 шт.,
  • яйця – 2 шт.,
  • зелень, сіль та перець – за смаком.

ПРИГОТУВАННЯ. Цибулю посікти, моркву та картоплю натерти на дрібній тертці, змішати з фаршем і вбити яйця. Все ретельно перемішати, додати сіль та перець. Хліб порізати шматочками середнього розміру, а зверху викласти отриману суміш. Розігріти сковороду, налити олії та викласти на неї хлібці фаршем донизу. Накрити кришкою та смажити до готовності фаршу. Перед подаванням тости прикрасити посіченою зеленню.

Тости з яйцем

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • білий хліб – 4 скибочки,
  • твердий сир – 100 г,
  • шинка або ковбаса – 150 г,
  • яйця – 1 шт.,
  • вершкове масло, зелень та сіль – за смаком.

ПРИГОТУВАННЯ. Кожен шматок хліба намазати тонким шаром масла з одного боку. На два шматки хліба викласти по одному шматку сиру, на нього шматок шинки, зверху ще один шматок сиру. Закрити рештою хліба і злегка притиснути. Покласти сендвічі на деко і запікати в розігрітій до 220°С духовці 7-10 хвилин. Перевернути та запікати ще 3-4 хвилини. Окремо посмажити дві яєшні, посолити їх, викласти на готові тости і посипати посіченою зеленню.

Share
Редакция

Редакция «Одесской жизни». Пишем о том, что происходит в городе, замечаем важные детали и знакомим вас с интересными людьми.

Recent Posts

  • Новини

В Одесі — новий керівник охорони здоров’я: кого призначили

В Одеській міськраді представили нового голову Департаменту охорони здоров'я — нею стала доктор медичних наук… Read More

01-12-2025 в 12:33
  • Новини

Соціальні маршрути в Одесі: схеми та розклади руху безкоштовних автобусів

В Одесі запустили три безкоштовні соціальні маршрути. Вони працюють у будні дні та допомагають з'єднати… Read More

01-12-2025 в 11:36
  • Новини

Масштабні зміни в Одеській області: які громади зникли, а які отримали нові назви

Кабмін офіційно змінив назви кількох громад Одеської області та закріпив їх укрупнення. Багато старих громад… Read More

01-12-2025 в 10:34
  • Новини

Зустріч США та України у Флориді: що обговорювали за закритими дверима

В американській Флориді пройшли майже п'ятигодинні переговори представників США та України про мирну ініціативу Вашингтона.… Read More

01-12-2025 в 09:48
  • Новини

Нічна атака дронів по Одеській області: що відомо

В ніч на 1 грудня Росія завдала удару по Одеській області безпілотниками. В результаті виникли… Read More

01-12-2025 в 09:04
  • Новини

Одеса попрощалася з поліцейським-героєм, який загинув на сході

В Одесі відбулися похорони 48-річного поліцейського Миколи Яковецького, який загинув під час виконання бойового завдання… Read More

01-12-2025 в 08:47