Пиріжки, виготовлені з крупи булгур, виходять надзвичайно смачними. А начинка із сухофруктів та апельсина перетворює їх на справжню східну ласощ.
Для того щоб приготувати пиріжки з булгуру, нам будуть потрібні:
1. У булгур додати цукор і відварити до готовності. Потім додати в кашу яйце, всипати борошно і замісити однорідне тісто.
НЮАНС: крупу краще попередньо обсмажити 2-4 хвилини на вершковому маслі або олії. На склянку крупи потрібна одна столова ложка олії.
2. Цедру апельсина натерти на дрібній тертці, а з м’якоті вичавити сік. Викласти сухофрукти в сотейник, додати апельсиновий сік та цедру. Закип’ятити суміш і зменшити вогонь. Уварювати сироп, аж поки сік випарується.
НЮАНС: наприкінці готування в сироп можна додати трохи лікеру, він зробить смак сиропу ще виразнішим.
3. Викласти сухофрукти в апельсиновому сиропі в блендер і подрібнити до пюре.
НЮАНС: у суміш також можна додати волоських горіхів або арахіс.
4. Змочити руки водою і скотити з булгура кульки розміром приблизно з волоський горіх. Великим пальцем зробити заглибини для начинки. У кожну кульку вкласти начинку та акуратно закрити отвір.
5. Пиріжку надати витягнутої форми або форми пончика і обсмажити у фритюрі до золотистого кольору.
Орієнтовна вартість страви – 160 грн.
Готувала Анастасія ЄПУР
Раніше ми розповідали про те, які можна приготувати смачні страви зі вчорашніх макаронів.
У середу, 21 травня 2025 року, розпочалася 1183-тя доба з початку широкомасштабної збройної агресії Російської… Read More
Активісти з організації «Деколонізація. Україна» закликали демонтувати радянську зірку із серпом і молотом, розміщену на… Read More
Подільська громада в жалобі - на фронті загинув боєць спецпідрозділу Нацполіції «Цунамі» Микита Олегович Деордиця.… Read More
Де біля Куяльницького лиману заборонено їздити машиною, та яке покарання чекає водіїв у разі порушення,… Read More
У квітні-травні 2025 року в Одесі під час перевірок роботи автобусних перевізників виявлено 12 порушень… Read More
Ранок добрий і середи всім легкої та приємної! І настрою, само собою, на висоті. А… Read More