Пиріжки, виготовлені з крупи булгур, виходять надзвичайно смачними. А начинка із сухофруктів та апельсина перетворює їх на справжню східну ласощ.
Для того щоб приготувати пиріжки з булгуру, нам будуть потрібні:
1. У булгур додати цукор і відварити до готовності. Потім додати в кашу яйце, всипати борошно і замісити однорідне тісто.
НЮАНС: крупу краще попередньо обсмажити 2-4 хвилини на вершковому маслі або олії. На склянку крупи потрібна одна столова ложка олії.
2. Цедру апельсина натерти на дрібній тертці, а з м’якоті вичавити сік. Викласти сухофрукти в сотейник, додати апельсиновий сік та цедру. Закип’ятити суміш і зменшити вогонь. Уварювати сироп, аж поки сік випарується.
НЮАНС: наприкінці готування в сироп можна додати трохи лікеру, він зробить смак сиропу ще виразнішим.
3. Викласти сухофрукти в апельсиновому сиропі в блендер і подрібнити до пюре.
НЮАНС: у суміш також можна додати волоських горіхів або арахіс.
4. Змочити руки водою і скотити з булгура кульки розміром приблизно з волоський горіх. Великим пальцем зробити заглибини для начинки. У кожну кульку вкласти начинку та акуратно закрити отвір.
5. Пиріжку надати витягнутої форми або форми пончика і обсмажити у фритюрі до золотистого кольору.
Орієнтовна вартість страви – 160 грн.
Готувала Анастасія ЄПУР
Раніше ми розповідали про те, які можна приготувати смачні страви зі вчорашніх макаронів.
Сьогодні, у суботу, 18 жовтня 2025 року, частина Одеси залишиться без світла через планові ремонтні… Read More
З 1934 року Володимир Ліхошерстов, педагог з села Заплази (Одеська область) методично фіксував на плівку… Read More
Після позбавлення громадянства мера Одеси Геннадія Труханова позиції голови Одеської райради Віталія Барвіненка помітно ослабли.… Read More
Цими вихідними Одеса дарує багато цікавих подій — і всі абсолютно безкоштовні. Від лекції про… Read More
В Ізмаїльському районі Одеської області батькові загиблого воїна Андрія Пержу вручили його посмертну нагороду. Read More
Вітаємо з суботою, друзі! Час відпочити та посміятися від душі! Ми підготували для вас добірку… Read More