Пиріжки, виготовлені з крупи булгур, виходять надзвичайно смачними. А начинка із сухофруктів та апельсина перетворює їх на справжню східну ласощ.
Для того щоб приготувати пиріжки з булгуру, нам будуть потрібні:
1. У булгур додати цукор і відварити до готовності. Потім додати в кашу яйце, всипати борошно і замісити однорідне тісто.
НЮАНС: крупу краще попередньо обсмажити 2-4 хвилини на вершковому маслі або олії. На склянку крупи потрібна одна столова ложка олії.
2. Цедру апельсина натерти на дрібній тертці, а з м’якоті вичавити сік. Викласти сухофрукти в сотейник, додати апельсиновий сік та цедру. Закип’ятити суміш і зменшити вогонь. Уварювати сироп, аж поки сік випарується.
НЮАНС: наприкінці готування в сироп можна додати трохи лікеру, він зробить смак сиропу ще виразнішим.
3. Викласти сухофрукти в апельсиновому сиропі в блендер і подрібнити до пюре.
НЮАНС: у суміш також можна додати волоських горіхів або арахіс.
4. Змочити руки водою і скотити з булгура кульки розміром приблизно з волоський горіх. Великим пальцем зробити заглибини для начинки. У кожну кульку вкласти начинку та акуратно закрити отвір.
5. Пиріжку надати витягнутої форми або форми пончика і обсмажити у фритюрі до золотистого кольору.
Орієнтовна вартість страви – 160 грн.
Готувала Анастасія ЄПУР
Раніше ми розповідали про те, які можна приготувати смачні страви зі вчорашніх макаронів.
Скорботна звістка прийшла до Арцизької громади Одеської області: на війні у бою за свободу та… Read More
Поліція спільно із співробітниками Служби безпеки України затримали в Одесі чоловіка, який заклав вибухівку під… Read More
Доброго ранку, любі друзі! Неділя — ідеальний день для відпочинку й сміху. Зустрічайте нашу нову… Read More
Сьогодні, 6 липня, рівень сонячної активності залишається в межах норми, значних геомагнітних збурень не прогнозується. Read More
Сьогодні все більше власників свійських тварин шукають способи оптимізувати здоров'я своїх вихованців, переходячи до цілісного… Read More
За даними Гідрометцентру Чорного та Азовського морів, завтра, в неділю, 6 липня 2025 року, в… Read More