Ковбасна продукція має дуже високий попит у нашій країні. Це універсальна та доступна, їжа, яку люблять практично всі. Оскільки ковбаси виробляються на основі інгредієнтів тваринного походження, вони є забороненими у раціоні веганів та вегетаріанців.
Сучасна харчова промисловість активно дбає про всіх своїх споживачів та змогла створити ковбаси на рослинній основі. На відміну від класичного продукту, вегетаріанський варіант виготовляється на основі білка. Вироби досить складно відрізнити від звичайних, оскільки вони майже не відрізняються за текстурою та мають відмінні смакові якості.
На ринку представлений досить великий асортимент ковбасних виробів, які у своєму складі не містять тваринних білків. Представники компанії Пан-і-Веган відмічають, що для створення таких продуктів можуть використовуватись різні інгредієнти:
На основі інгредієнтів рослинного походження можна розробити величезний асортимент продукції. При цьому виготовляють як варені, так і копчені ковбаси, що дозволяє суттєво розширити раціон вегетаріанців.
Основна перевага такої продукції полягає у високій якості вихідної сировини, відсутності харчових відходів, важких жирів та хімічних добавок. На додаток при виготовленні не використовуються консерванти, барвники, штучні наповнювачі та фосфати, як це буває в м’ясному продукті. Класичний склад вегетаріанської ковбаси може мати такий вигляд:
Рослинні ковбаси – це відмінне джерело білка, вітамінів та мінералів, яке можна включити до раціону веганів та вегетаріанців. Саме така продукція може заповнити дефіцит кальцію, цинку, заліза та вітаміну В12, що є актуальним для людей, які відмовилися від їжі тваринного походження.
Готовий продукт можна вживати як самостійну страву або додавати до бутербродів. Ковбаси часто включать до складу каш, супів, пасти, піци тощо. Досить часто її готують як окрему страву на грилі.
Це чудова альтернатива м’ясному варіанту, оскільки надає споживачеві низку незаперечних переваг:
У результаті можна сказати, що вегетаріанська ковбаса – гідний аналог м’ясних виробів. При цьому вона несе велику користь та не чинить негативних впливів на організм людини.
У Чорному морі знову активізувалися скати-хвостоколи (Dasyatis pastinaca), або, як їх ще називають, морські коти.… Read More
Окнянська громада Одеської області провела в останню земну путь свого захисника – Олега Олеговича Василевського. Read More
Судячи з прогнозів синоптиків, завтра, в неділі, 13 липня 2025 року, в Одесі та Одеській… Read More
Навіть звичайна здача з базару може стати приводом для пригод — і темою для корисної… Read More
12 (13) липня виповнюється 131 рік від дня народження Ісаака Бабеля. Його проза – коротка,… Read More
Фахівці перевірили якість води на пляжах Одеси й Одеської області та склали список найбезпечніших. Read More