Борщ — улюблена страва не тільки українців, а й тих людей, які хоча б раз куштували таку смакоту. Перші рецепти приготування цього частування відомі ще з часів Київської Русі. Відтоді рецепт борщу зазнав деяких змін, але від цього народна любов до нього не зменшилася, а навіть навпаки.
За яким би рецептом ви не готували борщ — майже у всіх зустрічається один і той же набір інгредієнтів. Їх якість та спосіб приготування відіграють чи найважливішу роль у тому, який смак матиме ваш борщ.
Подавати борщ найкраще у глибокій тарілці. Для надання додаткового антуражу ідеально підійде писаний глиняний посуд.
Найчастіше борщ рекомендується подавати з пампушками або замість пампушок — з хлібом та салом або з намазаною на хліб пекучою та ароматною козацькою гірчицею. Пампушки можна приготувати як за класичним рецептом: з дріжджового тіста, обсмажуючи в киплячій олії та приправляючи часниковим соусом, так і за сучасними рецептами, наприклад, з начинкою з квасолі, м’яса або грибів. Тут все залежить від ваших бажань та вподобань.
Обов’язково перед подачею борщ заправляють сметаною та додають свіжу зелень петрушки та укропу.
1 липня 2022 року ЮНЕСКО додала український борщ до списку нематеріальної культурної спадщини, що потребує охорони.
За інформацією Гідрометцентру Чорного та Азовського морів, завтра, у вівторок, 2 грудня 2025 року, в… Read More
Завтра, у вівторок, 2 грудня 2025 року, в Україні продовжать діяти стабілізаційні відключення світла, запроваджені… Read More
Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення про взяття під варту бізнесмена Тимура Міндіча, фігуранта розслідування НАБУ… Read More
Сьогодні, 1 грудня 2025 року, у Пересипському районі Одеси розпочалися роботи зі зведення нового бюветного… Read More
Коли війна забрала в Олесі Гіневської чоловіка, маленький браслетик із кахолонгу, подарований коханим, став для… Read More
Процес вступу до приватних шкіл починається за 12–18 місяців до бажаного року навчання. Більшість шкіл… Read More