Борщ — улюблена страва не тільки українців, а й тих людей, які хоча б раз куштували таку смакоту. Перші рецепти приготування цього частування відомі ще з часів Київської Русі. Відтоді рецепт борщу зазнав деяких змін, але від цього народна любов до нього не зменшилася, а навіть навпаки.
За яким би рецептом ви не готували борщ — майже у всіх зустрічається один і той же набір інгредієнтів. Їх якість та спосіб приготування відіграють чи найважливішу роль у тому, який смак матиме ваш борщ.
Подавати борщ найкраще у глибокій тарілці. Для надання додаткового антуражу ідеально підійде писаний глиняний посуд.
Найчастіше борщ рекомендується подавати з пампушками або замість пампушок — з хлібом та салом або з намазаною на хліб пекучою та ароматною козацькою гірчицею. Пампушки можна приготувати як за класичним рецептом: з дріжджового тіста, обсмажуючи в киплячій олії та приправляючи часниковим соусом, так і за сучасними рецептами, наприклад, з начинкою з квасолі, м’яса або грибів. Тут все залежить від ваших бажань та вподобань.
Обов’язково перед подачею борщ заправляють сметаною та додають свіжу зелень петрушки та укропу.
1 липня 2022 року ЮНЕСКО додала український борщ до списку нематеріальної культурної спадщини, що потребує охорони.
Станом на 16:00 22 серпня у місті зафіксовано близько 30 випадків падіння дерев і великих… Read More
В Одесі розпочалася перевірка орендованих пляжів. Спеціально створена робоча група контролює, чи дотримуються орендарі правил… Read More
У суботу, 23 серпня, в Одесі та області очікуються значні погодні зміни. Пройдуть грозові дощі,… Read More
У рамках стратегічної сесії «ОсвітаОдеса – 2025» на базі ліцею «Лідер» відбулася локація «Профільна освіта:… Read More
Сьогодні, 22 серпня, на Приморському бульварі біля Потьомкінських сходів відкрилася виставка «Покоління одеситів — борців… Read More
Валерій Троян – професійний каменяр, штукатур та плиточник-облицювальник з Вінниччини – ще юнаком приїхав у… Read More