Борщ — улюблена страва не тільки українців, а й тих людей, які хоча б раз куштували таку смакоту. Перші рецепти приготування цього частування відомі ще з часів Київської Русі. Відтоді рецепт борщу зазнав деяких змін, але від цього народна любов до нього не зменшилася, а навіть навпаки.
За яким би рецептом ви не готували борщ — майже у всіх зустрічається один і той же набір інгредієнтів. Їх якість та спосіб приготування відіграють чи найважливішу роль у тому, який смак матиме ваш борщ.
Подавати борщ найкраще у глибокій тарілці. Для надання додаткового антуражу ідеально підійде писаний глиняний посуд.
Найчастіше борщ рекомендується подавати з пампушками або замість пампушок — з хлібом та салом або з намазаною на хліб пекучою та ароматною козацькою гірчицею. Пампушки можна приготувати як за класичним рецептом: з дріжджового тіста, обсмажуючи в киплячій олії та приправляючи часниковим соусом, так і за сучасними рецептами, наприклад, з начинкою з квасолі, м’яса або грибів. Тут все залежить від ваших бажань та вподобань.
Обов’язково перед подачею борщ заправляють сметаною та додають свіжу зелень петрушки та укропу.
1 липня 2022 року ЮНЕСКО додала український борщ до списку нематеріальної культурної спадщини, що потребує охорони.
Сьогодні, 20 вересня 2024 року, розпочалася дев'ятсот сорокова доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти… Читати далі
В Одесі найближчим часом знесуть пам'ятник російському поету Олександру Пушкіну. Розпорядження про демонтаж уже підписано,… Читати далі
Сьогодні, 20 вересня, у нашому регіоні зберігається доволі комфортна і тепла погода, тому температура морської… Читати далі
Доброго ранку, читачі! Новий день настав, і ми раді запропонувати вам порцію свіжих і кумедних… Читати далі
Привоз у другій декаді вересня: то тепліше, то холодніше, то дощик, то сонечко. І люди… Читати далі
Що святкують в Україні та світі 20 вересня. Історичні події, пам'ятні дати, народження відомих людей… Читати далі