Борщ — улюблена страва не тільки українців, а й тих людей, які хоча б раз куштували таку смакоту. Перші рецепти приготування цього частування відомі ще з часів Київської Русі. Відтоді рецепт борщу зазнав деяких змін, але від цього народна любов до нього не зменшилася, а навіть навпаки.
За яким би рецептом ви не готували борщ — майже у всіх зустрічається один і той же набір інгредієнтів. Їх якість та спосіб приготування відіграють чи найважливішу роль у тому, який смак матиме ваш борщ.
Подавати борщ найкраще у глибокій тарілці. Для надання додаткового антуражу ідеально підійде писаний глиняний посуд.
Найчастіше борщ рекомендується подавати з пампушками або замість пампушок — з хлібом та салом або з намазаною на хліб пекучою та ароматною козацькою гірчицею. Пампушки можна приготувати як за класичним рецептом: з дріжджового тіста, обсмажуючи в киплячій олії та приправляючи часниковим соусом, так і за сучасними рецептами, наприклад, з начинкою з квасолі, м’яса або грибів. Тут все залежить від ваших бажань та вподобань.
Обов’язково перед подачею борщ заправляють сметаною та додають свіжу зелень петрушки та укропу.
1 липня 2022 року ЮНЕСКО додала український борщ до списку нематеріальної культурної спадщини, що потребує охорони.
Відомо, що якісний лінк може стати «золотим ключем» до успіху вебресурсу, тоді як невдалий –… Read More
В галереї «Artоdesa» Літнього театру Міського саду одеський письменник, журналіст, мандрівник Аркадій Рибак презентував свою… Read More
16 жовтня в медзакладах Одесі пропонують безкоштовно пройти флюорографічне чи рентгенологічне обстеження легень у рамках… Read More
За інформацією Гідрометцентру Чорного та Азовського морів, завтра, у четвер, 16 жовтня 2025 року, в… Read More
Станом на вечір середи, 15 жовтня 2025 року, згідно з розпорядженням компанії «Укренерго», у низці… Read More
Вперше свій День народження Балта відсвяткувала 10 жовтня 2020 року. Тоді виповнилася 494-та річниця від… Read More