Статті

На Новому базарі в Одесі вже продають паски, що не черствіють та штолени-панеттоне (фоторепортаж)

Одеський Новий базар, ясна річ, крокує в ногу з часом. До Великодня ще дев'ять днів, а якщо поглянути на ринкові прилавки – вона вже мало не днями. Неймовірна безліч всього для тих, хто збирається пекти сам. Ну а ті, хто вважає за краще купити їх готовими, теж можуть не турбуватися: паски вже у продажу.

Одеські продавці: «Наші пасочки не черствіють!»

Великодні кошики «для присвятити», прикраси для пасок, фарби-наклейки для яєць, всілякі розпушувачі та інші «штучки» для правильної пасочки – все до ваших послуг. Плюс рушники і так далі, так далі.

– Ой, а вже готові продають! Ранні! – такі вигуки можна почути на Новому ринку майже щокроку.

– І чого це люди дивуються, що паски продають?! – У відповідь уражається продавець.

– Так рано ще. Вони зачерствіють!

– Ці паски не черствіють! Вони місяць можуть стояти – будуть щойно з грубки. Особливо ось ці – з шоколадним верхом.

Таке посилання змушує придивитися до товару. Ціни – від 25 (крихітна) до 175 (в особливій упаковці), у середньому вартість красунь – 85 гривень.

Люди замислюються: може, й справді купити «ці, які не черствіють»? Деякі покупці (їх поки що мало) так і чинять, інші вирішують почекати до «свіжіших і дешевше». Треті залишаються зі стійким рішенням, що пектимуть тільки самі.

На одеських прилавках – панеттоне та штолени

Ще (нi, вже не) нововведення: панеттоне та штолени. Вони дорожчі.

Знов чую подив:

– У Різдво кажуть, що штолени та панеттоні – до Різдва. А зараз ось стверджують, що на Великдень.

Думки щодо цього розходяться.

Пояснюємо: панеттоне – солодкий хліб родом із Мілана, який готується на Різдво. На смак нагадує наші пасочки.

Штоллен – традиційна німецька різдвяна випічка із соковитого, важкого дріжджового здобного тіста.

Як показує «практика» останніх років, і штолени, і панеттоне хоч і є різдвяними стравами, але у нас їх продають і перед Різдвом, і перед Великоднем. Справа смаку.

Ви також можете дізнатися: Рождественская выпечка: Штоллен и Панеттоне – что это и чем они отличаются.

Фото автора

Share
Мария Котова

В журналистику пришла достаточно поздно, слишком затянулся «поиск себя». В работе над материалами придерживаюсь правила: читателю должно быть интересно, должно «цепануть». Уделяю много внимания подаче: считаю очень важным, чтобы это блюдечко получилось с достойной каемочкой. Автор четырех изданных книг прозы.

Останні статті

  • Новини

Магнітні бурі: якою буде сонячна активність у п’ятницю, 20 вересня

Магнітна буря пішла на спад. Сьогодні сонячна активність не матиме істотного впливу на метеозалежних людей. Читати далі

2024-09-20
  • Новини

Прогноз синоптиків на п’ятницю, 20 вересня: трохи потеплішає

Завтра, у п'ятницю, 20 вересня 2024 року, в Одесі та Одеській області очікується невеликий дощ… Читати далі

2024-09-19
  • Новини партнерів

Куди очі дивляться: як організувати відпустку восени?

Не любите пекуче літнє сонце? Активно працюєте влітку і немає часу на відпустку? Тоді відпочинок… Читати далі

2024-09-19
  • Статті

Юний художник з Одещини створює галерею захисників України

Шістнадцятирічний Назар Ковальчук з невеличкого села Вербове Ананьївської громади з дитинства бореться з важкою недугою,… Читати далі

2024-09-19
  • Новини

Затверджено проєкт утримання парку імені Шевченка: що це означає

На пленарному засіданні сесії Одеської міської ради було затверджено новий проєкт утримання центрального парку імені… Читати далі

2024-09-19
  • Новини

Узимку в Україні може не бути світла по 18 годин на добу, – прогноз ООН

За прогнозами Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні (ММПЛУ) цієї зими в Україні… Читати далі

2024-09-19