«Одеське життя» продовжує ділитися з читачами кулінарними хитрощами і корисними порадами, які можуть допомогти уникнути часом таких дрібних, але прикрих помилок при приготуванні тих чи інших страв, а можливо, і розвіяти деякі «кухонні» міфи. І сьогодні ми дізнаємося, чи становить для нас небезпеку пінка, яка утворюється під час варіння м'яса і чи здатна вона вплинути на смак страви.
Це явище знайоме всім, хто хоч раз у житті варив м’ясний бульйон: коли вода з м’ясом починає закипати, на поверхні води з’являється пінка (або так званий шум). При цьому одні її негайно знімають, інші залишають як є. Як робити правильно?
Якщо ви не зніматимете бульйону, що утворюється в процесі приготування або варіння м’яса пінку, вона осідатиме на дно великими пластівцями. Це тому, що під впливом високої температури змінюється структура м’ясного білка (денатурація). Чи це шкідливо?
Варто зазначити, що ця пінка не становить жодної загрози для нашого організму, проте вона може нашкодити вже готовій страві, і прибирати її все ж таки потрібно. Ось кілька основних причин:
У той же час є способи уникнути появи м’ясної пінки або хоча б звести її до мінімуму:
Зазвичай після проведення цих маніпуляцій пінка не утворюється або утворюється в дуже малій кількості. Якщо вона все ж таки піднялася, її можна легко зняти за допомогою шумівки або ложки.
Вас також може зацікавити:
Джерело: ТСН
Станом на вечір суботи, 4 жовтня 2025 року, в Одесі міські служби продовжують працювати у… Read More
Колишнього директора та вчителя фізкультури Вікторівської початкової школи Старомаяківської громади Березовського району Одеської області Віктора… Read More
Майже ніхто не чув про академіка Михайла Кравчука — геніального українського математика, який стояв біля… Read More
Сьогодні, 4 жовтня, у Приморському районі Одеси тимчасово перекрили рух транспорту через аварійне дерево, яке… Read More
Сьогодні, в суботу, 4 жовтня 2025 року, розпочалася 1319-та доба з початку широкомасштабної збройної агресії… Read More
Сьогодні, у суботу, 4 жовтня 2025 року, Одесу знову накрила негода – зранку продовжується помірний… Read More