«Одеське життя» продовжує ділитися з читачами кулінарними хитрощами і корисними порадами, які можуть допомогти уникнути часом таких дрібних, але прикрих помилок при приготуванні тих чи інших страв, а можливо, і розвіяти деякі «кухонні» міфи. І сьогодні ми дізнаємося, чи становить для нас небезпеку пінка, яка утворюється під час варіння м'яса і чи здатна вона вплинути на смак страви.
Це явище знайоме всім, хто хоч раз у житті варив м’ясний бульйон: коли вода з м’ясом починає закипати, на поверхні води з’являється пінка (або так званий шум). При цьому одні її негайно знімають, інші залишають як є. Як робити правильно?
Якщо ви не зніматимете бульйону, що утворюється в процесі приготування або варіння м’яса пінку, вона осідатиме на дно великими пластівцями. Це тому, що під впливом високої температури змінюється структура м’ясного білка (денатурація). Чи це шкідливо?
Варто зазначити, що ця пінка не становить жодної загрози для нашого організму, проте вона може нашкодити вже готовій страві, і прибирати її все ж таки потрібно. Ось кілька основних причин:
У той же час є способи уникнути появи м’ясної пінки або хоча б звести її до мінімуму:
Зазвичай після проведення цих маніпуляцій пінка не утворюється або утворюється в дуже малій кількості. Якщо вона все ж таки піднялася, її можна легко зняти за допомогою шумівки або ложки.
Вас також може зацікавити:
Джерело: ТСН
Мер Одеси Геннадій Труханов і голова Одеської райради Віталій Барвіненко зверталися до суду з клопотанням… Read More
У Київському районі Одеси поліцейські склали адмінпротокол на власника американських стаффордширських тер'єрів, які напали на… Read More
На 1274-й день повномасштабної війни РФ проти України на фронті тривають інтенсивні бої, наші воїни… Read More
У середу, 20 серпня 2025 року, багато одеситів проведуть день без світла через планові ремонтні… Read More
Завдяки теплій воді та комфортній температурі повітря, пляжний відпочинок в Одесі зараз особливо приємний —… Read More
В ніч на 20 серпня російські війська знову атакували Одеську область: після ракетного удару по… Read More