«Одеське життя» продовжує ділитися з читачами кулінарними хитрощами і корисними порадами, які можуть допомогти уникнути часом таких дрібних, але прикрих помилок при приготуванні тих чи інших страв, а можливо, і розвіяти деякі «кухонні» міфи. І сьогодні ми дізнаємося, чи становить для нас небезпеку пінка, яка утворюється під час варіння м'яса і чи здатна вона вплинути на смак страви.
Це явище знайоме всім, хто хоч раз у житті варив м’ясний бульйон: коли вода з м’ясом починає закипати, на поверхні води з’являється пінка (або так званий шум). При цьому одні її негайно знімають, інші залишають як є. Як робити правильно?
Якщо ви не зніматимете бульйону, що утворюється в процесі приготування або варіння м’яса пінку, вона осідатиме на дно великими пластівцями. Це тому, що під впливом високої температури змінюється структура м’ясного білка (денатурація). Чи це шкідливо?
Варто зазначити, що ця пінка не становить жодної загрози для нашого організму, проте вона може нашкодити вже готовій страві, і прибирати її все ж таки потрібно. Ось кілька основних причин:
У той же час є способи уникнути появи м’ясної пінки або хоча б звести її до мінімуму:
Зазвичай після проведення цих маніпуляцій пінка не утворюється або утворюється в дуже малій кількості. Якщо вона все ж таки піднялася, її можна легко зняти за допомогою шумівки або ложки.
Вас також може зацікавити:
Джерело: ТСН
В Одесі набирає обертів процес деколонізації, Невідомі демонтували дошку моряку-підводникові Олександру Маринеско на вулиці Пастера,… Read More
У Сергіївці завершено відновлення житлової дев'ятиповерхівки, яка була зруйнована російською ракетою 1 липня 2022 року.… Read More
Ви вже бачили новину: American House Odesa знову працює та запрошує на цікаві події, які… Read More
Директор Одеського зоопарку Ігор Бєляков повідомив, що зниклих після «прильоту» до його будинку котиків вдалося… Read More
Білгород-Дністровський порт до кінця 2025 року планує почати транзит вантажів з Азії до країн Європейського… Read More
У вівторок, 20 травня 2025 року, розпочалася 1182-га доба з початку широкомасштабної збройної агресії Російської… Read More