Гречка - це корисний і смачний гарнір, який пасує до будь-якої страви. Але не всі знають, як правильно варити гречку, щоб вона не була клейкою, а була розсипчастою та воздушною. Існує простий і доступний спосіб, який допоможе вам досягти бажаного результату.
Все, що вам потрібно, – це додати трохи соди під час варіння гречки. Цей секрет використовують досвідчені кухарі, і ви можете спробувати його на своїй кухні.
Сода – це звичайний інгредієнт, який є майже в кожного. Вона використовується не тільки для випічки, але і для приготування різних страв. Сода має властивість робити продукти рихлими і воздушними, а також прискорювати процес приготування. Саме тому сода додається під час варіння гречки, щоб зробити кашу ідеальною.
Читайте також: Поради «Одеського життя» – як очистити чашки від чайного та кавового нальоту
Для цього потрібно дотримуватися деяких правил:
Не забудьте посолити кашу за смаком. Варити гречку з содою потрібно до повного випаровування води, а потім дати їй настоятися під кришкою ще 10-15 хвилин.
Якщо ви дотримуєтесь цих простих правил, ви зможете приготувати гречку, яка буде воздушною та розсипчастою, а не клейкою і сухою. Гречка з содою – це смачний і корисний гарнір, який підійде до будь-якої страви. Спробуйте цей спосіб і ви не пошкодуєте!
Ми вже писали, що учасники голосування на сайті Одеської міськради висловилися проти перейменування Канатного провулка… Read More
Фонтани Одеси – це не лише естетика, прохолода в спеку й ідеальні локації для селфі.… Read More
У місті Рені відбувся дебют картин Івана Великодного. Їх автор пішов у кращий світ двадцять… Read More
Сьогодні, у неділю, 6 липня 2025 року, у День Військово-Морських Сил Збройних сил України, в… Read More
Сьогодні, у неділю, 6 липня 2025 року, Україна відзначає День Військово-морських сил ЗСУ. А ще… Read More
Сьогодні, 6 липня 2025 року, у День Військово-Морських Сил ЗСУ в Одесі встановили національний рекорд… Read More