Статті

Фаршировані курячі грудки – перевірений рецепт від мешканки Подільська

Хочете зробити вашу вечерю незабутньою? Приготуйте фаршировані курячі грудки. Адже саме вони є чудовим варіантом звичайне філе подати до столу яскраво і неповторно. Як це зробити, з читачами «Одеського життя» ділиться жителька міста Подільська Тамара Мазій.

– Куряче філе, фаршироване овочами, сирами, зеленню, грибами або м’ясним асорті, – це знахідка для сімейної вечері або урочистостей. До нього можна подавати овочеві салати та будь-які овочеві гарніри. Мої близькі люблять запечену картоплю.

Тамара Мазій

Все, що вам треба, – це красивий шматок курячого філе, інгредієнти для начинки і гарний настрій. Інгредієнти, до речі, можете змінювати на ваш смак і варіювати від простих (наприклад, шпинат, бринза або шинка) до оригінальних (пекучий перець халапеньйо або дикий рис).

Інгредієнти:

  • куряче філе – 2-4 шт.
  • морква – 1-2 шт.
  • сир пармезан – 100 г для посипки
  • сир моцарела – 100 г для начинки
  • цибуля – 1 шт.
  • прованські або італійські трави
  • суміш перців
  • олія соняшникова чи оливкова
  • сіль – за смаком.

Приготування

Курячі грудки накрити плівкою і відбити, щоб вийшов рівний шматочок. Змішати оливкову олію, спеції, сіль. Філе натерти приправами і залишити постояти, поки готується начинка.

Дрібно нарізати цибулю, покласти її в глибоку тарілку і залити гарячою водою. Залишити на 10 хвилин, після злити воду.

Моркву вимити, очистити та натерти на тертці. До речі, замість моркви можна покласти гриби. Змішати моркву та цибулю, притрусити меленим чорним перцем. Викласти рівномірно на філе, додати шматочки сиру і скрутити в рулетики.

Покласти рулетики на деко, накрити зверху фольгою і випікати в розігрітій до 180 градусів духовці. Поки печеться рулет, натерти на тертці сир.

Дістати грудки через 30 хвилин, зняти фольгу і густо посипати тертим сиром та знову відправити в духовку ще на хвилин 10-15.

Смачного!

Фото авторки

Читайте також:

Share
Любов Кузьменко

Авторка видання "Одеське життя". Журналістка з майже 40-річним досвідом. Пише на культурну, соціальну, історичну та військову тематику. Членкиня Національної спілки журналістів України (НСЖУ), учасниця програми Internews.

Recent Posts

  • Новости

Назви вулиць як дзеркало епохи: декомунізація та дерусифікація на сторінках «Одеського життя»

Одеські вулиці неодноразово змінювали свої назви. Чергова хвиля перейменувань накрила наше місто після прийняття законів… Read More

15-12-2025 в 16:12
  • Статті

В одеському Пасажі відбувся магічний фестиваль ― чари світла та радості посеред блекауту (фоторепортаж)

У самому серці Одеси, під величним скляним куполом Пасажу, вже другий день панує справжня зимова… Read More

15-12-2025 в 15:18
  • Новини

У частині Одеси та передмісті знову відключать воду – коли і на скільки

Сьогодні, у понеділок, 15 грудня 2025 року, в Одесі у зв’язку з проведенням ремонтних робіт… Read More

15-12-2025 в 14:25
  • Новини

Під Одесою двоє дітей отруїлися чадним газом через роботу генератора

Сьогодні вранці, 15 грудня, у місті Чорноморськ Одеської області двоє дітей отруїлися чадним газом унаслідок… Read More

15-12-2025 в 12:56
  • Новини

Більша частина Одеси залишається без світла – що обіцяють енергетики

За інформацією компанії ДТЕК «Одеські електромережі», за минулу добу вдалося повернути електропостачання майже всім об’єктам… Read More

15-12-2025 в 12:13
  • Новини

Експерт пояснив, чому одеситам варто готуватися до тривалих відключень світла

Після ударів РФ по енергетиці жителям Одеської області поки не варто чекати скорочення відключень електроенергії… Read More

15-12-2025 в 10:43