Статті

Фаршировані курячі грудки – перевірений рецепт від мешканки Подільська

Хочете зробити вашу вечерю незабутньою? Приготуйте фаршировані курячі грудки. Адже саме вони є чудовим варіантом звичайне філе подати до столу яскраво і неповторно. Як це зробити, з читачами «Одеського життя» ділиться жителька міста Подільська Тамара Мазій.

– Куряче філе, фаршироване овочами, сирами, зеленню, грибами або м’ясним асорті, – це знахідка для сімейної вечері або урочистостей. До нього можна подавати овочеві салати та будь-які овочеві гарніри. Мої близькі люблять запечену картоплю.

Тамара Мазій

Все, що вам треба, – це красивий шматок курячого філе, інгредієнти для начинки і гарний настрій. Інгредієнти, до речі, можете змінювати на ваш смак і варіювати від простих (наприклад, шпинат, бринза або шинка) до оригінальних (пекучий перець халапеньйо або дикий рис).

Інгредієнти:

  • куряче філе – 2-4 шт.
  • морква – 1-2 шт.
  • сир пармезан – 100 г для посипки
  • сир моцарела – 100 г для начинки
  • цибуля – 1 шт.
  • прованські або італійські трави
  • суміш перців
  • олія соняшникова чи оливкова
  • сіль – за смаком.

Приготування

Курячі грудки накрити плівкою і відбити, щоб вийшов рівний шматочок. Змішати оливкову олію, спеції, сіль. Філе натерти приправами і залишити постояти, поки готується начинка.

Дрібно нарізати цибулю, покласти її в глибоку тарілку і залити гарячою водою. Залишити на 10 хвилин, після злити воду.

Моркву вимити, очистити та натерти на тертці. До речі, замість моркви можна покласти гриби. Змішати моркву та цибулю, притрусити меленим чорним перцем. Викласти рівномірно на філе, додати шматочки сиру і скрутити в рулетики.

Покласти рулетики на деко, накрити зверху фольгою і випікати в розігрітій до 180 градусів духовці. Поки печеться рулет, натерти на тертці сир.

Дістати грудки через 30 хвилин, зняти фольгу і густо посипати тертим сиром та знову відправити в духовку ще на хвилин 10-15.

Смачного!

Фото авторки

Читайте також:

Share
Любов Кузьменко

Авторка видання "Одеське життя". Журналістка з майже 40-річним досвідом. Пише на культурну, соціальну, історичну та військову тематику. Членкиня Національної спілки журналістів України (НСЖУ), учасниця програми Internews.

Recent Posts

  • Новини

Одеський гумор: маленьке прохання та серйозні проблеми

Вітаємо з суботою, друзі! Час відпочити та посміятися від душі! Ми підготували для вас добірку… Read More

13-09-2025 в 06:11
  • Новини

Чи буде боліти голова: прогноз магнітних бур на 13 вересня

Сьогодні, 13 вересня, очікується відносно спокійна геомагнітна ситуація, хоча деякі незначні коливання все ж можливі. Read More

13-09-2025 в 05:41
  • Новини партнерів

Антон Шухнін та Domino: впевнений шлях українського бізнесу

Domino пропонує найширший в Україні вибір преміальних брендів, поєднуючи розкішні офлайн-бутики у Києві та Одесі… Read More

13-09-2025 в 00:09
  • Новини

ДТП з мотоблоком на Одещині забрало життя пасажира

Сьогодні вдень, у п'ятницю, 12 вересня 2025 року, в Подільському районі Одеської області сталася ДТП… Read More

12-09-2025 в 22:43
  • Новини партнерів

Історія та значення деревного вугілля

Використання вугілля відоме людству з найдавніших часів. Цей матеріал застосовувався як як паливо, а й… Read More

12-09-2025 в 21:29
  • Новини

Вересень без капризів: прогноз погоди в Одесі та області на 13 вересня

За інформацією Гідрометцентру Чорного та Азовського морів, завтра, у суботу, 13 вересня 2025 року, в… Read More

12-09-2025 в 21:07