Статті

Екзотика на Привозі: пасочки «Мама испекла» та яйця «не для кушать»

Готові паски (ну не прийнято у нас, на щастя, називати їх кулiчами) та екзотика – речі, начебто несумісні. Яка може бути екзотика у готових пасочках, якими торгують і на самому Привозі, і поряд? Не поспішайте…

Скiльки коштують готові паски на Привозі?

Так, пасочок на Привозі багато. Можу навіть назвати цінову «вилку» – від 20 грн до 450 (попалася, уявіть, і така).

У чому екзотика? У суто одеському підході. Тому що я ще не бачила, щоб пасочки продавалися, створені одночасно з тіста та сиру. У звичку ж увійшло змалку: це – класична пасочка, ця – сирна. А тут – два в одному. Ну а коли побачила паски з маршмеллоу, то навіть рот від подиву розплющила…

Ні, звичайно, є і «класика» (з цукатами, родзинками): такі коштують у середньому 40-70 гривень, і продавець не втомлюється радісно закликати покупців:

– Ну і навіщо вам з тістом поратися, якщо тут така смачна свіжа краса!

Вони ж щойно димилися, вони ж прямо з пекарні!

Тут же продаються великодні кошики, причому які хочеш, деякі – вже з рушниками всередині.

Привоз: букет з яєць на паличках

А ось дві дівчини у яскравих українських віночках торгують теж майже екзотикою – пасочками, які вже запаковані у кошики, ще й із великодніми прикрасами та іншими необхідними атрибутами. Бажаєте пасочку окремо, чудово упаковану – будь ласка.

Прямо не продаж, а справжнє свято з інсталяцією, ще й назва яка – «Мама спекла»!

– А це що за крашанки такі гарні?! Такі великі!.. – не утримуюсь від захоплення, побачивши чергову екзотику.

– Це яйця не для кушать. Це для прикраси та гарного настрою! Деякі одразу кілька штук купують. Вони ж на тонких паличках: букет з яєць виходить, – голосно пояснює продавець, привертаючи таким чином увагу всіх, хто ще не помітив яйцеподібну незвичайність.

Ах, ну так, «не для кушать»… Ми ж на Привозі, де обов’язково нагадають (знову ж таки, екзотично) про гарний настрій – незважаючи ні на що…

Читайте також: Передпасхальний ажіотаж на Привозі: які ціни на продукти?

Фото автора

Share
Мария Котова

В журналистику пришла достаточно поздно, слишком затянулся «поиск себя». В работе над материалами придерживаюсь правила: читателю должно быть интересно, должно «цепануть». Уделяю много внимания подаче: считаю очень важным, чтобы это блюдечко получилось с достойной каемочкой. Автор четырех изданных книг прозы.

Recent Posts

  • Новини

В Одесі автобуси на Пересип повернулися на звичний маршрут

Із п'ятниці, 22 листопада, в Одесі відновлено роботу автобусів № 105 і №105-А за постійним… Read More

2024-11-22
  • Новини

Ремонтні роботи в Одесі: список вулиць, де не буде світла сьогодні

У п'ятницю, 22 листопада 2024 року, у зв'язку з плановими роботами на міських електромережах деякі… Read More

2024-11-22
  • Новини

Війна, день 1003: росія випробувала в Україні нову балістичну ракету

1003-й день Україна протистоїть повномасшатабній агресії російської федерації. На ранок, 22 листопада, ситуація на фронті… Read More

2024-11-22
  • Новини

В Одесі жінка за кермом «Ssang Yong» переїхала пішохода

В Одесі 49-річна водійка автомобіля «Ssang Yong» наїхала на жінку, яка переходила проїжджу частину і… Read More

2024-11-22
  • Positive News

Анекдот дня: чого бажає Рабінович у банку

Доброго ранку, друзі! Почніть свій день з посмішки - ми підготували для вас свіжу порцію… Read More

2024-11-22
  • Статті

Ціни на листопадовому Привозі: під дощиком – за салом

Привоз в останню декаду листопада: легкий дощик, «тяжкий» вітерець. Людей (чи так здалось) менше, аніж… Read More

2024-11-22