Статті

Екзотика на Привозі: пасочки «Мама испекла» та яйця «не для кушать»

Готові паски (ну не прийнято у нас, на щастя, називати їх кулiчами) та екзотика – речі, начебто несумісні. Яка може бути екзотика у готових пасочках, якими торгують і на самому Привозі, і поряд? Не поспішайте…

Скiльки коштують готові паски на Привозі?

Так, пасочок на Привозі багато. Можу навіть назвати цінову «вилку» – від 20 грн до 450 (попалася, уявіть, і така).

У чому екзотика? У суто одеському підході. Тому що я ще не бачила, щоб пасочки продавалися, створені одночасно з тіста та сиру. У звичку ж увійшло змалку: це – класична пасочка, ця – сирна. А тут – два в одному. Ну а коли побачила паски з маршмеллоу, то навіть рот від подиву розплющила…

Ні, звичайно, є і «класика» (з цукатами, родзинками): такі коштують у середньому 40-70 гривень, і продавець не втомлюється радісно закликати покупців:

– Ну і навіщо вам з тістом поратися, якщо тут така смачна свіжа краса!

Вони ж щойно димилися, вони ж прямо з пекарні!

Тут же продаються великодні кошики, причому які хочеш, деякі – вже з рушниками всередині.

Привоз: букет з яєць на паличках

А ось дві дівчини у яскравих українських віночках торгують теж майже екзотикою – пасочками, які вже запаковані у кошики, ще й із великодніми прикрасами та іншими необхідними атрибутами. Бажаєте пасочку окремо, чудово упаковану – будь ласка.

Прямо не продаж, а справжнє свято з інсталяцією, ще й назва яка – «Мама спекла»!

– А це що за крашанки такі гарні?! Такі великі!.. – не утримуюсь від захоплення, побачивши чергову екзотику.

– Це яйця не для кушать. Це для прикраси та гарного настрою! Деякі одразу кілька штук купують. Вони ж на тонких паличках: букет з яєць виходить, – голосно пояснює продавець, привертаючи таким чином увагу всіх, хто ще не помітив яйцеподібну незвичайність.

Ах, ну так, «не для кушать»… Ми ж на Привозі, де обов’язково нагадають (знову ж таки, екзотично) про гарний настрій – незважаючи ні на що…

Читайте також: Передпасхальний ажіотаж на Привозі: які ціни на продукти?

Фото автора

Share
Мария Котова

В журналистику пришла достаточно поздно, слишком затянулся «поиск себя». В работе над материалами придерживаюсь правила: читателю должно быть интересно, должно «цепануть». Уделяю много внимания подаче: считаю очень важным, чтобы это блюдечко получилось с достойной каемочкой. Автор четырех изданных книг прозы.

Останні статті

  • Статті

Ціни на Привозі 20 вересня: «Кращих помідорів не буває!»

Привоз у другій декаді вересня: то тепліше, то холодніше, то дощик, то сонечко. І люди… Читати далі

2024-09-20
  • Новини

День рису та вина «Гренаш»: що ще святкують 20 вересня

Що святкують в Україні та світі 20 вересня. Історичні події, пам'ятні дати, народження відомих людей… Читати далі

2024-09-20
  • Новини

Що відзначає церква 20 вересня: свята, вшанування святих, прикмети та чого не можна робити

Церковне свято сьогодні, 20 вересня. Розповідаємо, пам'ять яких святих шанують православні віряни цього дня, в… Читати далі

2024-09-20
  • Новини

Магнітні бурі: якою буде сонячна активність у п’ятницю, 20 вересня

Магнітна буря пішла на спад. Сьогодні сонячна активність не матиме істотного впливу на метеозалежних людей. Читати далі

2024-09-20
  • Новини

Прогноз синоптиків на п’ятницю, 20 вересня: трохи потеплішає

Завтра, у п'ятницю, 20 вересня 2024 року, в Одесі та Одеській області очікується невеликий дощ… Читати далі

2024-09-19
  • Новини партнерів

Куди очі дивляться: як організувати відпустку восени?

Не любите пекуче літнє сонце? Активно працюєте влітку і немає часу на відпустку? Тоді відпочинок… Читати далі

2024-09-19