Статті

Чому українці непереможні: історія одеського бренд-шефа Віктора Тітова

Сьогодні, як і весь минулий місяць, відважні хлопці з ЗСУ щогодини роблять героїчні вчинки на полі бою. Водночас у тилу українці об'єдналися та виконують свою важливу роботу. Наприклад, одеський кухар та бренд-шеф мережі ресторанів G-Group Віктор Тітов з перших днів повномасштабного вторгнення готує для учасників Територіальної оборони і не лише. Розповідаємо надихаючу історію із життя військової Одеси.

З Віктором ми зустрілися в одному із ресторанів Одеси. Сьогодні тут вирує робота, хоча для гостей заклад, звичайно, не працює. На перший погляд, може здатися, що у тьмяно освітленому приміщенні панує метушня: ніхто не сидить на місці, всі кажуть одночасно, постійно хтось заходить, а хтось виходить. Зали ресторану забиті коробками, а кімната, де раніше аніматори розважали дітей, заставлена консервами.

Але буквально за хвилину стає зрозуміло, що це відчуття хибне. Тут кожен на своєму місці, всі швидко та чітко виконують свою роботу, якої дуже багато. Вже місяць команда, зібрана Віктором Тітовим, готує їжу для захисників Одеси та тих, хто сьогодні потребує підтримки.

«Я до останнього не вірив, що розпочнеться повномасштабна війна і не розумію, як таке можливо у ХХІ столітті. 24 лютого зазнав справжнього шоку. Потім один із наших співробітників сказав, що йде в Тероборону і постало питання: а чи можемо ми чимось допомогти всім хлопцям-захисникам? В результаті 25 лютого ми з компанією G-Group вирішили готувати їжу для учасників Територіальної оборони. Команда зібралася неймовірна!»

Віктор Тітов

Буквально одразу Віктору посипалися пропозиції від одеських кухарів, офіціантів та барменів – усі вони готові були працювати на волонтерських умовах, аби бути корисними. Оскільки ресторани зазвичай не мають великого запасу їжі, бренд-шеф кинув клич і на збір продуктів для приготування їжі. І тут уже підключилися городяни – вони несли крупи, макарони, м’ясо, овочі… Хто скільки міг. І навіть провокаційна стрілянина, влаштована поблизу ресторану, не стримала запал волонтерів. Віктор каже, що тоді злякались усі. Але жодна людина не пішла.

Читайте також: Одеський «Ринок їжі» став волонтерським центром – чим можна допомогти?

І вже за кілька годин про готовність надавати продуктову підтримку заявили компанії METRO UA, Наша Ряба, Kurator – бренд української курятини для Horeca, Морський Дім.

«Я був приємно вражений тією кількістю людей, які відгукнулися на заклик про допомогу. Наскільки було приємно розуміти, що ВСІ проти війни, вся Україна! Я безмежно вдячний усім партнерам, городянам та всім українцям. І зрозуміло, що насамперед нашу країну рятує мужність та вміння наших ЗСУ. Але те, як українці об’єдналися, не звертаючи уваги на якісь колись спірні питання, те, як готові підтримувати армію та одне одного – це приголомшливо і є однією з важливих складових успіху та швидкої перемоги України у цій підлій, дурній та огидній війні».

За місяць команда Віктора приготувала 75 797 порцій їжі. І якщо раніше бренд-шеф спеціалізувався на капрізе, равіолі з куркою та тірамісу, то сьогодні у пріоритеті прості, але ситні та корисні страви. Бокси з їжею розвозять до пунктів Територіальної оборони, а також кухарі готують для медиків та підопічних громадської організації Одеське товариство пенсіонерів та Асоціації пенсіонерів та ветеранів «Золота середина». Хлопці щодня збільшують обороти та вийшли вже на видачу 4 тисячі порцій їжі на день. Віктор пояснює, що порівнювати із продуктивністю ресторанів буде некоректно і просто каже, що це дуже багато та дуже складно. Але при цьому ніхто не нарікає, а просто робить свою роботу.

Ще на тему: Військовий стан в Одесі, день 24-й: безкоштовний обід на одеській вулиці

«У нас є в команді п’ятеро людей, вони просто сусіди ресторану, які прийшли та запитали, чим можуть бути нам корисні. В результаті дорослі інтелігентні класні люди з вищою освітою і дуже добрим достатком сьогодні бадьоро чистять картоплю на кухні. І це, насправді, приголомшливо»

До 24 лютого Віктор успішно працював бренд-шефом мережі ресторанів G-Group: Mama Italia, Kinza, Jerusalem Bazaar, Parmigiano, Chin-Chin, Suluguni Сafe, Hot Peppers. 2019 року став співзасновником ресторану української кухні U restaurant about u. Багато подорожував, працював у Греції, Норвегії та Аргентині. Із задоволенням приймав гостей в Україні та радів можливості просувати українську кухню у світі. Сьогодні Віктор зосереджений на тому, щоб готувалося достатньо їжі, яку швидко відвезуть за заявленими адресами. Він займається логістикою, доставкою гуманітарки, комунальними платежами та пошуком нових партнерів.

«Сьогодні складно щось планувати і постійно доводиться імпровізувати. Буває, якісь продукти не завезли до часу, а отже, міняємо меню в терміновому порядку. Або через велике навантаження вибиває автомати та зникає електрика. Тобто розслабитись не можна ні на хвилину. А з хорошого ми недавно стали партнерами американської волонтерської компанії World Central Kitchen. Вони зараз надають неймовірну та неоціненну допомогу нам! Нам навіть удалося вчора виплатити нашим волонтерам зарплату. Тепер немає проблем із закупівлею продуктів. Адже тільки на продукти щодня йде від 200 до 300 тисяч гривень».

Звичайно, війна розділила і світове кулінарне співтовариство. Деякі шеф-кухарі, і з Росії, зокрема, пишуть слова підтримки, виходять на мітинги і сміливо заявляють про те, що сьогодні відбувається в Україні. А є й такі, які буквально зверталися до Віктора з погрозами, мовляв, чекай, зараз ми на танку в’їдемо до ресторану і захопимо вас усіх. Одеський бренд-шеф і на самому початку, і зараз намагається достукатися таких персонажів, але, як ми вже знаємо, рідко коли подібне вдається. Тому він сфокусувався на тому, що може робити тут і зараз. І робить.

«У кожній галузі є свої лідери. І кожен із них може об’єднати навколо себе якусь кількість людей. І не обов’язково, щоб це були тисячі. Вся наша команда – це близько 60 осіб, більшість із яких, звісно, кухарі. Але в сучасній ситуації важливі зусилля кожної людини. Таке єднання веде лише до успіху у війні з Росією. Нехай наша країна менша, але ми єдині у своєму бажанні зробити все, щоб зберегти нашу Україну. Я дуже чекаю швидкого повідомлення у всьому світі про закінчення війни!

Слава Україні! Слава кожному, хто вкладає свої зусилля у боротьбу за перемогу та світ!»

Читайте також: Смачний та безкоштовний хліб: як кафе на одеській Соборці перебудувало свою роботу у дні війни

Фото Марії Котельникової

Share
Редакция

Редакция «Одесской жизни». Пишем о том, что происходит в городе, замечаем важные детали и знакомим вас с интересными людьми.

Recent Posts

  • Новини

В Одесі автобуси на Пересип повернулися на звичний маршрут

Із п'ятниці, 22 листопада, в Одесі відновлено роботу автобусів № 105 і №105-А за постійним… Read More

2024-11-22
  • Новини

Ремонтні роботи в Одесі: список вулиць, де не буде світла сьогодні

У п'ятницю, 22 листопада 2024 року, у зв'язку з плановими роботами на міських електромережах деякі… Read More

2024-11-22
  • Новини

Війна, день 1003: росія випробувала в Україні нову балістичну ракету

1003-й день Україна протистоїть повномасшатабній агресії російської федерації. На ранок, 22 листопада, ситуація на фронті… Read More

2024-11-22
  • Новини

В Одесі жінка за кермом «Ssang Yong» переїхала пішохода

В Одесі 49-річна водійка автомобіля «Ssang Yong» наїхала на жінку, яка переходила проїжджу частину і… Read More

2024-11-22
  • Positive News

Анекдот дня: чого бажає Рабінович у банку

Доброго ранку, друзі! Почніть свій день з посмішки - ми підготували для вас свіжу порцію… Read More

2024-11-22
  • Статті

Ціни на листопадовому Привозі: під дощиком – за салом

Привоз в останню декаду листопада: легкий дощик, «тяжкий» вітерець. Людей (чи так здалось) менше, аніж… Read More

2024-11-22