7 лютого в Києві було проголошено Маніфест Української кухні, який підписали тридцять відомих вітчизняних шеф-кухарів із різних регіонів країни.
Голова Державного агентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів наголосила на тому, що тепер в державі офіційно з’явився новий напрямок роботи – гастротуризм. Основна мета – відродження української етнокухні з урахуванням регіональних особливостей та поява країни на кулінарній мапі світу.
В Маніфесті прописано багато гарних та корисних ініціатив. Так, шефи закликають підтримувати крафтові господарства та приватних фермерів, які поставили собі за мету вирощувати органічні та екологічно чисті продукти, відроджувати та зберігати рецептури, техніки, технології української кухні для наступних поколінь, об’єднуватися та працювати разом над популяризацією української кухні у світі.
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко зазначив, що для нього ця подія – не лише важливий елемент просування української кухні у світі, а й вагомий внесок в об’єднанні всієї країни.
Повний текст маніфесту за цим посиланням.
Фото Державного агентства розвитку туризму
В Одесі розпочали встановлення дорожніх стовпчиків-делініаторів на вулицях міста. Мета — унеможливити паркування в недозволених… Read More
У вівторок, 8 липня 2025 року, в Одесі та Одеській області очікується досить тепла погода… Read More
7 липня ввечері в деяких районах Одеси сталося аварійне відключення електроенергії. За попередніми даними, причиною… Read More
Фахівці комунального підприємства проводять роботи з фарбування пандусів та відновлення освітлення у підземних переходах, розташованих… Read More
У Київському, Приморському, Пересипському та Хаджибейському районах Одеси зафіксовано часткове відключення електропостачання. Причиною стала локальна… Read More
Стрілець 23-ї окремої бригади охорони громадського порядку «Хортиця» Національної гвардії України Артем Артюх потрапив у… Read More