7 лютого в Києві було проголошено Маніфест Української кухні, який підписали тридцять відомих вітчизняних шеф-кухарів із різних регіонів країни.
Голова Державного агентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів наголосила на тому, що тепер в державі офіційно з’явився новий напрямок роботи – гастротуризм. Основна мета – відродження української етнокухні з урахуванням регіональних особливостей та поява країни на кулінарній мапі світу.
В Маніфесті прописано багато гарних та корисних ініціатив. Так, шефи закликають підтримувати крафтові господарства та приватних фермерів, які поставили собі за мету вирощувати органічні та екологічно чисті продукти, відроджувати та зберігати рецептури, техніки, технології української кухні для наступних поколінь, об’єднуватися та працювати разом над популяризацією української кухні у світі.
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко зазначив, що для нього ця подія – не лише важливий елемент просування української кухні у світі, а й вагомий внесок в об’єднанні всієї країни.
Повний текст маніфесту за цим посиланням.
Фото Державного агентства розвитку туризму
Завтра, у п'ятницю, 20 вересня 2024 року, в Одесі та Одеській області очікується невеликий дощ… Читати далі
Не любите пекуче літнє сонце? Активно працюєте влітку і немає часу на відпустку? Тоді відпочинок… Читати далі
Шістнадцятирічний Назар Ковальчук з невеличкого села Вербове Ананьївської громади з дитинства бореться з важкою недугою,… Читати далі
На пленарному засіданні сесії Одеської міської ради було затверджено новий проєкт утримання центрального парку імені… Читати далі
За прогнозами Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні (ММПЛУ) цієї зими в Україні… Читати далі
Минулого місяця депутати Ренійської міськради ухвалили чергові рішення про виділення ділянок землі на березі Дунаю… Читати далі