7 лютого в Києві було проголошено Маніфест Української кухні, який підписали тридцять відомих вітчизняних шеф-кухарів із різних регіонів країни.
Голова Державного агентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів наголосила на тому, що тепер в державі офіційно з’явився новий напрямок роботи – гастротуризм. Основна мета – відродження української етнокухні з урахуванням регіональних особливостей та поява країни на кулінарній мапі світу.
В Маніфесті прописано багато гарних та корисних ініціатив. Так, шефи закликають підтримувати крафтові господарства та приватних фермерів, які поставили собі за мету вирощувати органічні та екологічно чисті продукти, відроджувати та зберігати рецептури, техніки, технології української кухні для наступних поколінь, об’єднуватися та працювати разом над популяризацією української кухні у світі.
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко зазначив, що для нього ця подія – не лише важливий елемент просування української кухні у світі, а й вагомий внесок в об’єднанні всієї країни.
Повний текст маніфесту за цим посиланням.
Фото Державного агентства розвитку туризму
В ніч на 13 грудня Росія завдала масштабного удару по енергетичній інфраструктурі України. Під обстрілом… Read More
У зв’язку з надзвичайною ситуацією, що склалася в Одеському регіоні через масований російський обстріл вранці… Read More
Незважаючи на масовані удари по інфраструктурі Одеської області та відключення світла, залізничне сполучення в Одеському… Read More
Після ворожої атаки 13 грудня в Одесі повністю зупинилися трамваї та тролейбуси. Місто перейшло на… Read More
В результаті масованої комбінованої атаки на Одеську область пошкоджено об'єкти енергетичної інфраструктури. Велика частина Одеси… Read More
Одеська область вже другу добу перебуває під масованою атакою. Основний удар припав на енергетичну інфраструктуру,… Read More