7 лютого в Києві було проголошено Маніфест Української кухні, який підписали тридцять відомих вітчизняних шеф-кухарів із різних регіонів країни.
Голова Державного агентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів наголосила на тому, що тепер в державі офіційно з’явився новий напрямок роботи – гастротуризм. Основна мета – відродження української етнокухні з урахуванням регіональних особливостей та поява країни на кулінарній мапі світу.
В Маніфесті прописано багато гарних та корисних ініціатив. Так, шефи закликають підтримувати крафтові господарства та приватних фермерів, які поставили собі за мету вирощувати органічні та екологічно чисті продукти, відроджувати та зберігати рецептури, техніки, технології української кухні для наступних поколінь, об’єднуватися та працювати разом над популяризацією української кухні у світі.
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко зазначив, що для нього ця подія – не лише важливий елемент просування української кухні у світі, а й вагомий внесок в об’єднанні всієї країни.
Повний текст маніфесту за цим посиланням.
Фото Державного агентства розвитку туризму
В Одессе подозревают в ненадлежащем лечении двух медиков частной клиники, что, по данным правоохранителей, привело… Read More
Сьогодні, у суботу, 25 жовтня 2025 року, розпочалися 1340-ті дні з початку повномасштабної війни в… Read More
Сьогодні, в суботу, 25 жовтня 2025 року, в Одесі через планові роботи ДТЕК низка вулиць… Read More
Стало відомо, хто очолить партію колишнього мера Одеси «Довіряй ділам» (ДД) в Одеській міськраді. За… Read More
У Пересипському районі Одеси днями стався черговий інцидент за участю військових ТЦК та СП. У… Read More
У суботу, 25 жовтня 2025 року, розпочнеться тривала магнітна буря середньої сили. Вона триватиме до… Read More