7 лютого в Києві було проголошено Маніфест Української кухні, який підписали тридцять відомих вітчизняних шеф-кухарів із різних регіонів країни.
Голова Державного агентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів наголосила на тому, що тепер в державі офіційно з’явився новий напрямок роботи – гастротуризм. Основна мета – відродження української етнокухні з урахуванням регіональних особливостей та поява країни на кулінарній мапі світу.
В Маніфесті прописано багато гарних та корисних ініціатив. Так, шефи закликають підтримувати крафтові господарства та приватних фермерів, які поставили собі за мету вирощувати органічні та екологічно чисті продукти, відроджувати та зберігати рецептури, техніки, технології української кухні для наступних поколінь, об’єднуватися та працювати разом над популяризацією української кухні у світі.
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко зазначив, що для нього ця подія – не лише важливий елемент просування української кухні у світі, а й вагомий внесок в об’єднанні всієї країни.
Повний текст маніфесту за цим посиланням.
Фото Державного агентства розвитку туризму
Італія заявила про готовність підтримати відновлення Одеської області через реалізацію низки спільних проєктів. Це питання… Read More
Ця історія про учнів херсонської школи та їхню вчительку Олену, які підтримують українських захисників на… Read More
Новорічні свята вже не за горами. Саме час задуматися про подарунки. Кожна дитина вірить у… Read More
Поблизу села Комишівка Саф'янівської громади Ізмаїльського району зареєстровано спалах африканської чуми свиней (АЧС). Це вже… Read More
Сьогодні, 22 листопада, в Одесі спостерігається потужний вітер, що призвів до падіння дерев та пошкодження… Read More
Руслан Тимченко пішов серед перших захищати Україну добровольцем. Спочатку потрапив на Миколаївський напрямок, потім –… Read More