Ми розглянемо різні види кухонних ножів та їх призначення та особливості, щоб ви могли зробити правильний вибір для вашої кухні.
Шеф-ніж є одним з найбільш універсальних ножів у кухні. Ми вже згадували про нього вище. Це — справжній символ сучасної європейської кухні. Він призначений для нарізання овочів, фруктів, м’яса та інших інгредієнтів. Його довге лезо та гостре вістря роблять його ідеальним для самих різних завдань. Якщо ви багато готуєте з натуральних інгредієнтів, цей ніж вам дійсно буде корисний. Особливо, якщо ви вивчите правильні техніки його використання.
Сантоку — японський ніж, призначений для нарізання, подрібнення та рубання овочів, фруктів та м’яса. З кожним роком стає все більш популярним за межами Японії. Дуже добре підходить до роботи з морепродуктами. Легкий та зручний. Доволі простий у використанні. Більш безпечний, чим шеф-ніж завдяки кінчику типу «ніжка вівці». Дозволяє робити точні та рівні розрізи. Добре підійде тим хто любить готувати вегетаріанські страви та страви з морепродуктів.
Цей тип ножа призначений повсякденної роботи по кухні кухні, від нарізання фруктів до різання сирів. Він має середню довжину леза та може бути використаний для багатьох видів робіт. Часто використовується там, де великий шеф ніж буде дещо надмірний. Наприклад, для роботи з невеликою кількістю невеликих овочів, приготування бутербродів чи у тому разі, якщо вам потрібно просто раз щось відрізати.
Ніж для нарізання хліба має зубчасте лезо, яке дозволяє легко нарізати (насправді, скоріш розпиляти) хліб та не пошкодити його. Він також може бути використаний для акуратного нарізання булок, багетів, тортів та навіть соковитих плодів на кшталт помідорів.
Цей ніж має коротке лезо, зручне руків’я, малу вагу та велику маневреність,, що дозволяє зручно очищати та нарізати овочі та фрукти, такі як морква чи яблука. Цей ніж взагалі дуже зручний для використання там де потрібні точні та дуже контрольовані розрізи. За його допомогою видаляють насіння з плодів, черешки та листя з ягід, чистять креветок та роблять багато інших «тонких» справ.
Ніж для нарізання м’яса має довге, відносно вузьке, пряме та гостре лезо, яке дозволяє різати тонкі та рівні шматки м’яса без зусиль. Також ці ножі інколи використовують для нарізання кавунів та динь.
Джерело — https://grandway.ua/catalog/nozhi-kuhonnye/
*на правах реклами
В Одесі поліцейські встановлюють обставини трагічного інциденту в Пересипському районі, де загинув чоловік, який вистрибнув… Read More
Центр перинатальної допомоги одеської лікарні №10 спільно з Одеським національним академічним театром опери та балету… Read More
Завтра, у п’ятницю, 5 грудня 2025 року, в Одесі та області очікується сильний східний вітер,… Read More
Завтра, у п’ятницю, 5 грудня 2025 року, в Одесі та області, як по всій Україні,… Read More
В Одесі триває ліквідація наслідків масованої дронової атаки на місто в ніч на четвер, 4… Read More
Одеська зима щоразу приносить своє диво — тихе, тепле, несподіване. І цього року воно оселилося… Read More