Статті

Види кухонних ножів

Ми розглянемо різні види кухонних ножів та їх призначення та особливості, щоб ви могли зробити правильний вибір для вашої кухні.

Шеф-ніж

Шеф-ніж є одним з найбільш універсальних ножів у кухні. Ми вже згадували про нього вище. Це — справжній символ сучасної європейської кухні. Він призначений для нарізання овочів, фруктів, м’яса та інших інгредієнтів. Його довге лезо та гостре вістря роблять його ідеальним для самих різних завдань. Якщо ви багато готуєте з натуральних інгредієнтів, цей ніж вам дійсно буде корисний. Особливо, якщо ви вивчите правильні техніки його використання.

Сантоку

Сантоку — японський ніж, призначений для нарізання, подрібнення та рубання овочів, фруктів та м’яса. З кожним роком стає все більш популярним за межами Японії. Дуже добре підходить до роботи з морепродуктами. Легкий та зручний. Доволі простий у використанні. Більш безпечний, чим шеф-ніж завдяки кінчику типу «ніжка вівці». Дозволяє робити точні та рівні розрізи. Добре підійде тим хто любить готувати вегетаріанські страви та страви з морепродуктів.

Універсальний ніж

Цей тип ножа призначений повсякденної роботи по кухні кухні, від нарізання фруктів до різання сирів. Він має середню довжину леза та може бути використаний для багатьох видів робіт. Часто використовується там, де великий шеф ніж буде дещо надмірний. Наприклад, для роботи з невеликою кількістю невеликих овочів, приготування бутербродів чи у тому разі, якщо вам потрібно просто раз щось відрізати.

Зубчастий ніж для нарізання хліба

Ніж для нарізання хліба має зубчасте лезо, яке дозволяє легко нарізати (насправді, скоріш розпиляти) хліб та не пошкодити його. Він також може бути використаний для акуратного нарізання булок, багетів, тортів та навіть соковитих плодів на кшталт помідорів.

Ніж для очищення овочів та фруктів

Цей ніж має коротке лезо, зручне руків’я, малу вагу та велику маневреність,, що дозволяє зручно очищати та нарізати овочі та фрукти, такі як морква чи яблука. Цей ніж взагалі дуже зручний для використання там де потрібні точні та дуже контрольовані розрізи. За його допомогою видаляють насіння з плодів, черешки та листя з ягід, чистять креветок та роблять багато інших «тонких» справ.

Ніж для нарізання м’яса

Ніж для нарізання м’яса має довге, відносно вузьке, пряме та гостре лезо, яке дозволяє різати тонкі та рівні шматки м’яса без зусиль. Також ці ножі інколи використовують для нарізання кавунів та динь.

Джерело https://grandway.ua/catalog/nozhi-kuhonnye/


*на правах реклами

Share

Recent Posts

  • Статті

Паб у самому серці загадкової Одеси: як ірландські традиції прижилися в старому Пасажі

Зовсім скоро вулиці міста почнуть заповнювати туристи. Саме тому ми вирішили заглянути в деякі найпопулярніші… Read More

25-05-2025 в 21:01
  • Статті

«Я плакав, мамо»: історія захисника з Одещині, що потрапив додому тільки на хвилину

Олександр вперше за три роки війни їхав вулицями рідного міста. Не додому. У відрядження. Тут… Read More

25-05-2025 в 19:04
  • Статті

Одеса після нічного удару: пошкоджено будинки та знищено десятки авто (фоторепортаж)

Ніч на неділю, 25 травня 2025 року, видалася непростою: рашисти вкотре атакували ракетами та дронами… Read More

25-05-2025 в 18:12
  • Статті

Нові топоніми Одеси: чому перейменування Парку Горького на Марка Твена — це добре

Марк Твен — одесит? А чому б і ні. Свій оригінальний погляд на перейменування розташованого… Read More

25-05-2025 в 16:32
  • Статті

Гречаники від майстрині: кулінарний секрет пані Марії з Балти

Ім’я Марії Вербецької – жительки міста Балта, добре відоме читачам «Одеського життя». Це народна майстриня,… Read More

25-05-2025 в 15:39
  • Новини

Обмін полонених «тисяча на тисячу» відбувся – додому повернулися ще 303 українських захисники (фото)

Сьогодні, в неділю, 25 травня 2025 року, відбувся третій обмін полоненими у рамвах формату «1000… Read More

25-05-2025 в 14:38