Статті

Рецепт рибної страви від господині з Любашівки

Професійний кулінар з Любашівки Наталя Котляр закінчила Любашівське профтехучилище. Вона може власноруч влаштувати вишуканий бенкет на весілля, іменини та інші урочистості. Неперевершеними в неї виходять й рибні страви, якими радить ласувати частіше.

Пропонуємо її рецепт фаршированої риби

Інгредієнти:

  • короп (товстолоб) – 1 шт.,
  • підчеревина – 300 г,
  • цибуля – 2 шт.,
  • морква – 1 шт.,
  • яйця – 2 шт.,
  • манна крупа – 2 ст. л.,
  • хліб білий – 300 г,
  • молоко – 2-3 ст. л.,
  • майонез – 200 г,
  • сіль, перець, паприка – до смаку.

Приготування

Наталя Котляр

Беремо рибину 2-2,5 кг. Чистимо її, знімаємо шкірку,  відділяємо м’ясо, очищаємо від кісточок. Перемелюємо і додаємо  сиру підчеревину. Піджарюємо порізану цибулю з натертою морквою на вершковому маслі, додаємо манку, хліб, замочений в молоці, яйця, солимо і перчимо до смаку. Фарш ретельно вимішуємо і начиняємо рибу. Зверху змащуємо сумішшю майонезу з паприкою.

Випікаємо у духовці при температурі 180 градусів 1,5-2 години. Смачного!

Чим корисна риба

  • Риба – це джерело жирних кислот омега-3.
  • Страви з риби забезпечують протеїном, адже риба є джерелом білка.
  • Риба є джерелом вітаміну D.
  • Жирні кислоти в рибі можуть попередити ризик серцевих захворювань.
  • Вживання риби сприяє гарній роботі мозку, збереженню пам’яті і когнітивного здоров’я.
  • Сприяє здоровому стану шкіри та волосся.
  • Риба — це джерело магнію і калію.
  • Страви з риби запобігають безсонню.
Share
Юрій Федорчук

Народився в селі Острожани Жашківського району Черкаської області. Свою трудову біографію розпочав у 1977 році рибалкою на підприємстві «Гірський Тікич» (Черкащина). Працював формувальником на Київському заводі залізобетонних виробів. Був учасником бойових дій в ДРА (Афганістан). Після здобуття вищої освіти в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті почав працювати у журналістиці. Був власкором газети «Одеські вісті». За плідну журналістську діяльність відзначений Почесними відзнаками та грамотами. Лауреат премії ім. Р.М. Палецького, лауреат Всеукраїнської премії ім. С.І. Олійника, лауреат конкурсу «Українська мова - мова єднання».

Recent Posts

  • Статті

Відомий раритет і аромати білої акації: сім миттєвостей одеського тижня

Ще один тиждень травня позаду. Промайнув, як минають наші миті одного одеського дня. Аромати білої… Read More

18-05-2025 в 22:08
  • Новини

Вночі Росія планує запуск балістичної ракети «Ярс»: про що попереджає українська розвідка

У ніч на понеділок, 19 травня 2025 року, Росія планує демонстративний «навчально-бойовий» запуск міжконтинентальної балістичної… Read More

18-05-2025 в 20:57
  • Авторський блог

Роберт Фіцо — прислужник Путіна: звідки у прем’єра Словаччини любов до фашистів

Нещодавно автор цих рядків "впав у дитинство". Інтернет нагадав мені римовані рядки з далеких років:… Read More

18-05-2025 в 19:29
  • Статті

Врахують навіть 1 гривню: скільки доведеться сплатити за переказ на картку (відео)

Зараз майже ніхто не уявляє собі життя без простих та зручних переказів з картки на… Read More

18-05-2025 в 18:33
  • Новини

Гроза над Одесою: що чекає на нас у понеділок, 19 травня

За інформацією синоптиків, завтра, у понеділок, 19 травня 2025 року, в Одесі та Одеській області… Read More

18-05-2025 в 17:53
  • Статті

В Одесі вулицю Петрашевського перейменували на Леся Курбаса: ким були ці люди

Між 6-ю та 7-ою станціями Великого Фонтану в Одесі є невеличка вуличка. Раніше вона називалася… Read More

18-05-2025 в 16:32