Статті

Рецепт рибної страви від господині з Любашівки

Професійний кулінар з Любашівки Наталя Котляр закінчила Любашівське профтехучилище. Вона може власноруч влаштувати вишуканий бенкет на весілля, іменини та інші урочистості. Неперевершеними в неї виходять й рибні страви, якими радить ласувати частіше.

Пропонуємо її рецепт фаршированої риби

Інгредієнти:

  • короп (товстолоб) – 1 шт.,
  • підчеревина – 300 г,
  • цибуля – 2 шт.,
  • морква – 1 шт.,
  • яйця – 2 шт.,
  • манна крупа – 2 ст. л.,
  • хліб білий – 300 г,
  • молоко – 2-3 ст. л.,
  • майонез – 200 г,
  • сіль, перець, паприка – до смаку.

Приготування

Наталя Котляр

Беремо рибину 2-2,5 кг. Чистимо її, знімаємо шкірку,  відділяємо м’ясо, очищаємо від кісточок. Перемелюємо і додаємо  сиру підчеревину. Піджарюємо порізану цибулю з натертою морквою на вершковому маслі, додаємо манку, хліб, замочений в молоці, яйця, солимо і перчимо до смаку. Фарш ретельно вимішуємо і начиняємо рибу. Зверху змащуємо сумішшю майонезу з паприкою.

Випікаємо у духовці при температурі 180 градусів 1,5-2 години. Смачного!

Чим корисна риба

  • Риба – це джерело жирних кислот омега-3.
  • Страви з риби забезпечують протеїном, адже риба є джерелом білка.
  • Риба є джерелом вітаміну D.
  • Жирні кислоти в рибі можуть попередити ризик серцевих захворювань.
  • Вживання риби сприяє гарній роботі мозку, збереженню пам’яті і когнітивного здоров’я.
  • Сприяє здоровому стану шкіри та волосся.
  • Риба — це джерело магнію і калію.
  • Страви з риби запобігають безсонню.
Share
Юрій Федорчук

Народився в селі Острожани Жашківського району Черкаської області. Свою трудову біографію розпочав у 1977 році рибалкою на підприємстві «Гірський Тікич» (Черкащина). Працював формувальником на Київському заводі залізобетонних виробів. Був учасником бойових дій в ДРА (Афганістан). Після здобуття вищої освіти в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті почав працювати у журналістиці. Був власкором газети «Одеські вісті». За плідну журналістську діяльність відзначений Почесними відзнаками та грамотами. Лауреат премії ім. Р.М. Палецького, лауреат Всеукраїнської премії ім. С.І. Олійника, лауреат конкурсу «Українська мова - мова єднання».

Останні статті

  • Статті

Вони втратили все і розпочали з нуля: три історії переселенців на Одещину

У селищі Бородіно ще до війни за підтримки держави був побудований соціальний Центр для постраждалих… Читати далі

2024-09-16
  • Новини

Чергою з кулемета: на Одещині військові знешкодили морську міну (відео)

На узбережжя Одещини викинуло чергову морську міну, яку було оперативно знищено українськими військовими. Про це… Читати далі

2024-09-16
  • Статті

Відновлення після війни: як військовий починав нове життя після поранення

14 лютого 2023 року військовий Віталій Верес отримав важке поранення під час оборони Бахмута, коли… Читати далі

2024-09-16
  • Статті

Будинки покинули, а калину — забрали: історія одного вимушеного переселення

Вересень. Налилася червоним кольором калина, яка є одним із символів України. Колектив обласного центру національних… Читати далі

2024-09-16
  • Новини

В Одесі та Одеській області стався землетрус: що відомо (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

16 вересня 2024 року мешканці Одеси та регіону відчули підземні поштовхи. У будинках гойдалися люстри,… Читати далі

2024-09-16
  • Статті

Пам’ять Володимира Панченка вшанували у Любашівці

Другого вересня, у день народження митця, якому мало виповнитися 70 років, в медіацентрі Любашівської публічної… Читати далі

2024-09-16