Статті

Рецепт рибної страви від господині з Любашівки

Професійний кулінар з Любашівки Наталя Котляр закінчила Любашівське профтехучилище. Вона може власноруч влаштувати вишуканий бенкет на весілля, іменини та інші урочистості. Неперевершеними в неї виходять й рибні страви, якими радить ласувати частіше.

Пропонуємо її рецепт фаршированої риби

Інгредієнти:

  • короп (товстолоб) – 1 шт.,
  • підчеревина – 300 г,
  • цибуля – 2 шт.,
  • морква – 1 шт.,
  • яйця – 2 шт.,
  • манна крупа – 2 ст. л.,
  • хліб білий – 300 г,
  • молоко – 2-3 ст. л.,
  • майонез – 200 г,
  • сіль, перець, паприка – до смаку.

Приготування

Наталя Котляр

Беремо рибину 2-2,5 кг. Чистимо її, знімаємо шкірку,  відділяємо м’ясо, очищаємо від кісточок. Перемелюємо і додаємо  сиру підчеревину. Піджарюємо порізану цибулю з натертою морквою на вершковому маслі, додаємо манку, хліб, замочений в молоці, яйця, солимо і перчимо до смаку. Фарш ретельно вимішуємо і начиняємо рибу. Зверху змащуємо сумішшю майонезу з паприкою.

Випікаємо у духовці при температурі 180 градусів 1,5-2 години. Смачного!

Чим корисна риба

  • Риба – це джерело жирних кислот омега-3.
  • Страви з риби забезпечують протеїном, адже риба є джерелом білка.
  • Риба є джерелом вітаміну D.
  • Жирні кислоти в рибі можуть попередити ризик серцевих захворювань.
  • Вживання риби сприяє гарній роботі мозку, збереженню пам’яті і когнітивного здоров’я.
  • Сприяє здоровому стану шкіри та волосся.
  • Риба — це джерело магнію і калію.
  • Страви з риби запобігають безсонню.
Share
Юрій Федорчук

Народився в селі Острожани Жашківського району Черкаської області. Свою трудову біографію розпочав у 1977 році рибалкою на підприємстві «Гірський Тікич» (Черкащина). Працював формувальником на Київському заводі залізобетонних виробів. Був учасником бойових дій в ДРА (Афганістан). Після здобуття вищої освіти в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті почав працювати у журналістиці. Був власкором газети «Одеські вісті». За плідну журналістську діяльність відзначений Почесними відзнаками та грамотами. Лауреат премії ім. Р.М. Палецького, лауреат Всеукраїнської премії ім. С.І. Олійника, лауреат конкурсу «Українська мова - мова єднання».

Recent Posts

  • Новини

Ремонтні роботи в Одесі: список вулиць, де не буде світла сьогодні

У п'ятницю, 22 листопада 2024 року, у зв'язку з плановими роботами на міських електромережах деякі… Read More

2024-11-22
  • Новини

Війна, день 1003: росія випробувала в Україні нову балістичну ракету

1003-й день Україна протистоїть повномасшатабній агресії російської федерації. На ранок, 22 листопада, ситуація на фронті… Read More

2024-11-22
  • Новини

В Одесі жінка за кермом «Ssang Yong» переїхала пішохода

В Одесі 49-річна водійка автомобіля «Ssang Yong» наїхала на жінку, яка переходила проїжджу частину і… Read More

2024-11-22
  • Positive News

Анекдот дня: чого бажає Рабінович у банку

Доброго ранку, друзі! Почніть свій день з посмішки - ми підготували для вас свіжу порцію… Read More

2024-11-22
  • Статті

Ціни на листопадовому Привозі: під дощиком – за салом

Привоз в останню декаду листопада: легкий дощик, «тяжкий» вітерець. Людей (чи так здалось) менше, аніж… Read More

2024-11-22
  • Новини

День гуманного суспільства та любові до веснянок: що ще святкують 22 листопада

Що святкують в Україні та світі 22 листопада. Історичні події, пам'ятні дати, народження відомих людей… Read More

2024-11-22