Суші – дуже незвичайна, смачна, а головне – корисна страва. Тим, хто тільки зіткнувся з цією стравою, варто розібратися в усьому різноманіттям японської кухні.
Суші – популярна та корисна японська страва, яку можна скуштувати у багатьох закладах чи замовити доставку їжі додому. Як обрати суші, щоб не розчаруватись в цьому продукті?
Багато хто боїться куштувати суші, бо в них незвичний смак. Тому для початку потрібно скуштувати найбільш прості варіанти, де мінімум інгредієнтів. Це можуть бути:
Ці два види варто спробувати в чистому вигляді, а потім вже експериментувати з різними соусами, щоб смак був більш виразний, насичений.
В кожному тематичному закладі харчування обов’язково є такі види суші:
Їх можна замовляти сміливо, бо смак цих страв подобається більшості споживачів.
Після того, як смакові рецептори звикли до класичних варіантів суші, можна переходити до більш екзотичних та насичених смаків. Щоб зрозуміти, що подобається, а що ні, не варто купувати велику порцію незнайомої їжі. Краще замовити сет – набір з різних видів ролів, щоб скуштувати декілька різних за раз.
Сети – гарний вибір для великої компанії з різними смаками, фуршетів, домашніх посиденьок з друзями чи корпоративів. Окрім страв з рибою, крабами та креветками є суші з м’ясом, для веганів – з авокадо та огірками, з фруктовими інгредієнтами. Тож експериментувати зі смаками можна нескінченно.
Суші смачні тільки в тому випадку, коли страва свіжа. Основні ознаки якісного продукту:
Смак та аромат суші як національного японського блюда – приємні, з вираженими відтінками компонентів. Структура – збалансована. В ролах не повинен занадто переважати рис чи соус.
До вибору японського ресторану чи суші-бару слід ставитись уважно. Стилізований інтер’єр, орієнтація на одну кухню, а не відразу на 4-5, відрита японська кухня та доброзичливий персонал, стандарти в приготуванні – це все ознаки достойного закладу. Також варто звернути увагу на чистоту в приміщенні, швидкість приготування страви, а перед відвідуванням уважно почитати відгуки клієнтів.
*на правах реклами
Богдан Гіганов уже понад три роки перебуває в Росії, отримав громадянство і поширює російську пропаганду,… Read More
Наукових співробітників і частину тварин біосферного заповідника «Асканія-Нова», який нині перебуває в окупації на Херсонщині,… Read More
У четвер, 22 травня 2025 року, розпочалася 1184-та доба з початку широкомасштабної збройної агресії Російської… Read More
Сьогодні, 22 травня, Старокозацька громада проводить в останню путь свого земляка Сергія Олександровича Міщенка. Життя… Read More
Компанія Vestas готує до відправлення перші компоненти для другої черги Тилігульської вітроелектростанції - найбільшого вітропарку… Read More
Голова регіональної асоціації євреїв – колишніх в'язнів гетто і нацистських концтаборів 89-річний Роман Шварцман, який… Read More