Сухе біле вино — легкий алкогольний напій, який полюбляють прихильники здорового харчування. У процесі його виготовлення цукор виключається повністю, тому немає потреби турбуватися через зайві калорії. Якщо ж вміло поєднати спиртне з їжею, можна не тільки отримати насолоду від споживання, а й не зашкодити фігурі.
Напій найкраще розкриває свій смак за температури 8–12 °C. Якщо сильно охолодити — втратить аромат, залишиться теплим — здасться звичайним напоєм без особливого букета.
Перед подачею слід помістити пляшку в холодильник на 2–3 години. Коли немає часу чекати довго, на допомогу прийде відро з льодом. Для охолодження вистачить 20–30 хвилин.
На відміну від червоного, біле сухе рідко потребує декантування (переливання в спеціальну ємність), бо воно не має осаду. Проте деякі сорти можуть виграти від легкої аерації, відкривши свій аромат на повну. Наприклад, чудове новозеландське Sauvignon Blanc Marlborough Sun заграє більш яскраво тропічними нотками після такого процесу.
Оптимальний варіант для подачі білого вина — келихи на тонкій ніжці з дещо звуженим верхом. Вони зберігають температуру напою та дозволяють краще відчути весь букет аромату. Наповнювати бокал краще на третину чи трохи менш як на половину. Необхідно достатньо простору для накопичення аромату. Наливаючи алкоголь, тримайте горло пляшки біля келиха, але не торкайтеся його. Стежте уважно, аби вино не контактувало із залишками фольги на тарі, адже може змінитися його смак.
Зазвичай біле сухе подають як аперитив, щоб підготувати смакові рецептори до споживання страв, пробудити апетит, стимулювати виділення шлункового соку. Тому з ним пасують легкі наїдки, які підійдуть для перекусу. Ще варто запам’ятати головне правило: що яскравіший смак вина, то менш виразною має бути їжа до нього:
Сухе біле вино є універсальним напоєм. Його можна замовити з доставкою на Maudau. Такий алкоголь часто вживають в поєднанні з різноманітними стравами. Головне — дотримуватися правил подачі, грамотно підбирати їжу, яка підкреслить і дозволить відчути все розмаїття смаку.
*на правах реклами
Поблизу села Комишівка Саф'янівської громади Ізмаїльського району зареєстровано спалах африканської чуми свиней (АЧС). Це вже… Read More
Сьогодні, 22 листопада, в Одесі спостерігається потужний вітер, що призвів до падіння дерев та пошкодження… Read More
Руслан Тимченко пішов серед перших захищати Україну добровольцем. Спочатку потрапив на Миколаївський напрямок, потім –… Read More
Викладачі проводять лекції в бомбосховищах, студенти навчаються з окопів, але конкурси та престиж вишу зростають,… Read More
На узвозі Віталія Блажка невдовзі почнеться будівництво нової дренажної системи. З 23 листопада 2024 року… Read More
Ми живемо в час історичних подій. 10 років Революції Гідності, 20 років Помаранчевої революції, роковини… Read More