Новини партнерів

В чому секрет приготування соковитих стейків зі свинини?

Жоден відпочинок, а тим паче влітку важко уявити собі без смачних стейків, приготованих на відкритому вогнищі або на пательні вдома. Щоб м'ясо вдалося на славу, а гості були у захваті — треба знати основні правила приготування цієї страви.

Як зробити смачний маринад?

Є гурмани, які обожнюють стейк без маринаду та середньої прожарки. Але влітку краще промаринувати м’ясо у спеціях та добре прожарити. Щоб отримати ідеальний маринад для свинини можна купити готову суміш та на декілька годин залишити стейк в маринаді. Якщо ж дуже хочеться створити власний неповторний маринад можна до готової суміші додати свої трави та спеції, або ж зробити його власноруч. Який би спосіб ви не обрали, під час приготування маринаду треба пам’ятати декілька важливих правил:

  1. У маринад для стейків не треба додавати оцет. Якщо хочеться додати «кислинку», то краще використати сік цитрусів, яблучний чи бальзамічний оцет.
  2. Щоб маринад рівномірно розподілився по м’ясу до його складу обов’язково треба додати олію. До того ж олія надасть м’ясу додаткового смакового відтінку. Найчастіше для маринаду використовують кунжутну або оливкову олію.
  3. Солі у маринаді має бути достатньо. Саме вона є тим провідником, завдяки якому маринад просочиться в середину стейку і наповнить його новим смаком.
  4. Щоб під час жарки м’ясо злегка карамелізувалося, варто додати цукор або мед.
  5. Стейку треба час для того, щоб добре промаринуватися. Тому не варто відправляти його одразу на вогонь. Стейк має бути в маринаді не менше 2-3 годин.

Обжарюємо стейк на пательні

Для приготування м’яса в домашніх умовах обов’язково треба обрати пательню з товстим дном. Викладати м’ясо треба тоді, коли пательня буде максимально розпечена. Такий спосіб жарки додасть м’ясу соковитої скоринки. Перевертати стейк рекомендується кожні 2 хвилини, а робити це потрібно виключно кухонними щипцями. Вилкою не можна. Вона може зробити у м’ясі непотрібні отвори, через які витече сік і стейк буде сухуватим. За бажанням до майже готового страви або під час подачі можна додати 20 г вершкового масла. Це додасть м’ясу додаткового аромату та горіхового смаку.

Після того як м’ясо приготувалося їсти його одразу не рекомендується. За порадами кулінарів, після приготування стек рекомендується обгорнути у фольгу і залишити так на 10-15 хвилин. Таким чином він доготується та стане по-справжньому соковитим, а також матиме неперевершений смак та аромат.

Готуємо соковите м’ясо на мангалі

Якщо ви раніше готували шашлик на мангалі і вважаєте, що також можете приготувати смачний стейк за такими ж правилами, то помиляєтеся. Приготування стейка має свої нюанси:

  • Стейк не можна готувати на мангалі, розмістивши в решітці. Рекомендується використовувати спеціальну решітку для стейків.
  • Обжарювати м’ясо треба спочатку на відкритому вогні, а потім на слабкому жарові.
  • Стейк треба викладати на добре розігріту решітку. До холодної решітки м’ясо пристане і його важко буде перевертати.
  • Готову страву краще завернути у фольгу і дати йому відпочити 10-15 хвилин.

Подавати стейк рекомендується з червоним вином, а також треба враховувати, що чим жирніше м’ясо, тим більшу витримку повинно мати червоне вино.


*на правах реклами

Share

Recent Posts

  • Новини

У громаді Одеської області відмовилися демонтувати заборонену символіку

Активісти з організації «Деколонізація. Україна» закликали демонтувати радянську зірку із серпом і молотом, розміщену на… Read More

21-05-2025 в 08:33
  • Новини

Назавжди 23: на фронті загинув спецпризначенець з Одещини

Подільська громада в жалобі - на фронті загинув боєць спецпідрозділу Нацполіції «Цунамі» Микита Олегович Деордиця.… Read More

21-05-2025 в 07:36
  • Новини

Автомобілям заборонили в’їзд у заповідні землі Куяльнику: це карається штрафом

Де біля Куяльницького лиману заборонено їздити машиною, та яке покарання чекає водіїв у разі порушення,… Read More

21-05-2025 в 07:09
  • Новини

В Одесі перевірили маршрутки: порушення є, але й прогрес також

У квітні-травні 2025 року в Одесі під час перевірок роботи автобусних перевізників виявлено 12 порушень… Read More

21-05-2025 в 06:42
  • Новини

Одеський гумор: ода білим брукам: трагікомедія в одному одеському дворі

Ранок добрий і середи всім легкої та приємної! І настрою, само собою, на висоті. А… Read More

21-05-2025 в 06:11
  • Новини

Магнітні бурі сьогодні: як вплинуть на метеозалежних

Фахівці Центру прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США зазначають, що сьогодні,… Read More

21-05-2025 в 05:43