Приготування їжі в духовці дозволяє зберегти всі важливі елементи та вітаміни, які є у продуктах. Духовка заощаджує час на приготування, не засмажує, а продукти виходять соковитими. Але щоб приготувати будь-яку страву в духовці, необхідно мати особливий посуд.
Посуд – це не менш важливий елемент якісно приготовленої їжі. В основному, для духовки використовують тарілки та формочки зі скла або кераміки. Вони зберігають всю користь інгредієнтів.
В ідеалі мати різні типи посуду. До універсального набору господині обов’язково входять прозорі каструлі. Матеріал для виробництва боросилікатного скла, його можна не тільки використовувати в духовці, але і в мікрохвильовій печі і зберігати продукти в морозильній камері. Проста у догляді, легко очищається, можна мити в посудомийній машині.
Сучасні дизайнери виготовляють посуд різних розмірів та геометричних фігур, тому ви можете проявити фантазію та купити що душа забажає.
Щоб приготувати за класичним рецептом страву в духовці, віддавайте перевагу посуду з товстими стінками і товстим дном. В ідеалі товщина становить 0,5 – 0,7 сантиметра. Такий посуд максимально допоможе вам приготувати їжу, зберігши всі властивості та не зіпсує її. Тонкі стінки не підійдуть для томління, вони більше призначені для їжі, що швидко готується, яка не вимагає серйозних обробок.
У нашому каталозі представлено різноманітний посуд.
Найпоширеніший і потрібний матеріал. Підходить для випікання тортів, запіканок та розігріву різних страв. Догляд посуду зі скла невибагливий, але потрібно бути обережними. Не потрібно ставити страву в максимально розпечену духовку, краще, якщо посуд нагріватиметься одночасно з духовкою. Аналогічно з холодильником. Посуд не боїться перепадів, але не варто ризикувати. Так однозначно не з’явиться жодних тріщин і форма прослужить вам жоден десяток років.
Емаль – це чавун, покритий емаллю. Форма довго зберігає їжу теплою. Уважно слідкуйте за станом посуду, якщо з’явилися тріщини – не використовувати.
Чугуй міцний та довговічний. Єдиний недолік такого посуду – вага, він важкий і менш привабливий, в порівнянні з іншими матеріалами. Їжа довго залишається теплою і не пригорає.
Нержавіюча сталь бюджетна і практична, саме спираючись на ці фактори багато господинь віддають перевагу. Матеріал не піддається корозії, тому для щоденного використання саме те. Їжа в нержавіючої сталі готується швидко і просто, і найголовніше не пригорає.
Посуд з кераміки – екологічний, а страви в ній виходять ароматні та смачні. Кераміка виглядає гідно, впишеться в інтер’єр будь-якої кухні. Але крім переваг, кераміка має і кілька недоліків. Матеріал вбирає аромати їжі, тому їжу краще перекладати та зберігати в холодильнику в інших контейнерах. Поводитися потрібно акуратно, як зі склом, тоді кераміка прослужить вам вірою і правдою довго.
Спираючись на наші поради, підібрати посуд для духовки має бути легшим. Ми впевнені, то на нашому сайті ви зможете вибрати практичний посуд, який підійде для вас. Якщо залишилися питання чи потрібна допомога, наші фахівці допоможуть вам розібратися та зробити вибір.
Руслан Тимченко пішов серед перших захищати Україну добровольцем. Спочатку потрапив на Миколаївський напрямок, потім –… Read More
Викладачі проводять лекції в бомбосховищах, студенти навчаються з окопів, але конкурси та престиж вишу зростають,… Read More
На узвозі Віталія Блажка стартує будівництво нової дренажної системи. У зв'язку з цим з 23… Read More
Ми живемо в час історичних подій. 10 років Революції Гідності, 20 років Помаранчевої революції, роковини… Read More
До керівництва підприємства звернулися співробітники обласної станції переливання крові з проханням здати кров для потреб… Read More
Новорічний настрій уже стукає у двері, а разом із ним — фантастичні подарунки від VARUS!… Read More