Ще зовсім недавно вважалося, що морозильні камери повинні використовуватися лише у закладах громадського харчування та супермаркетах. Але останнім часом таку техніку почали купувати для домашнього використання поруч із такими звичними для нас пральною машиною чи духовою шафою.
Найчастіше за збереження продуктів та домашніх заготовин, які мають зберігатися за мінусової температури, відповідає морозилка — спеціальний відсік у холодильнику. Але що робити, якщо звичайна морозилка не справляється із кількістю домашніх запасів?
Відповідь на це питання одна – купити морозильну камеру і зробити всі необхідні заготовляння на зиму.
Морозильна камера – це багатофункціональне обладнання, яке тільки здалеку може нагадувати свого родича – морозилку в холодильнику. Сучасні пристрої для заморожування продуктів мають безліч різноманітних функцій, що дозволяють вибирати необхідний клас заморозки та енергоспоживання. Також вони оснащені додатковими функціями, які виводять заморожування та зберігання продуктів на новий, більш якісний та сучасний рівень.
Перед тим як купити морозилку, потрібно вивчити деякі нюанси даного обладнання. На що звернути увагу при виборі морозильної камери?
Морозильні камери можуть бути горизонтальними (морозильна скриня) або вертикальними (морозильна шафа). Вертикальна морозилка зовні схожа на звичайний холодильник, але продукти зберігаються при мінусових температурах. Як правило, морозильна шафа всередині оснащена полицями та висувними ящиками.
Морозильна скриня формою нагадуємо ящик висотою 85 см. Такі морозилки вважаються найбільш місткими, але через свій розмір їх частіше використовують у магазинах чи супермаркетах.
На сьогодні виробники випускають морозильні камери двох типів розморожування: ручна та автоматична.
Ручний тип розморожування передбачає розморожування морозильної камери щорічно або у разі потреби.
Автоматичний тип розморожування робить розморожування автоматично, без вашої участі. У морозильниках з автоматичним розморожуванням використовується технологія No Frost. У процесі заморожування та зберігання на продуктах не наростає лід. Такі морозильні камери не потрібно самостійно розморожувати. Досить раз на 10-12 місяців їх добре вимити і почистити.
Клас енергоспоживання в морозилках, як і інших побутових приладах, маркується буквами латинського алфавіту: починаючи з А (найенергоефективніший клас) і до G (найменш енергоефективний клас). Експерти рекомендують купувати морозильну камеру із класом енергоспоживання А.
Завтра, у четвер, 22 травня 2025 року, у медзакладах Одеси пройде профілактична акція «Зроби тест… Read More
LEGO DUPLO – це більше, ніж просто пластикові кубики. Це цілий всесвіт, розкритий назустріч допитливому… Read More
Фестиваль «Одесі-610»... П’ять днів промайнули, більш ніж насичена програма тепер теж стала історією міста. Що… Read More
Завтра, у четвер, 22 травня 2025 року, у низці будинків Київського району Одеси до вечора… Read More
Чиста вода – це найважливіший елемент для здоров'я, і фільтри глека стали одним із найзручніших… Read More
За даними синоптиків Гідрометцентру Чорного та Азовського морів, завтра, у четвер, 22 травня 2025 року,… Read More