Ще зовсім недавно вважалося, що морозильні камери повинні використовуватися лише у закладах громадського харчування та супермаркетах. Але останнім часом таку техніку почали купувати для домашнього використання поруч із такими звичними для нас пральною машиною чи духовою шафою.
Найчастіше за збереження продуктів та домашніх заготовин, які мають зберігатися за мінусової температури, відповідає морозилка — спеціальний відсік у холодильнику. Але що робити, якщо звичайна морозилка не справляється із кількістю домашніх запасів?
Відповідь на це питання одна – купити морозильну камеру і зробити всі необхідні заготовляння на зиму.
Морозильна камера – це багатофункціональне обладнання, яке тільки здалеку може нагадувати свого родича – морозилку в холодильнику. Сучасні пристрої для заморожування продуктів мають безліч різноманітних функцій, що дозволяють вибирати необхідний клас заморозки та енергоспоживання. Також вони оснащені додатковими функціями, які виводять заморожування та зберігання продуктів на новий, більш якісний та сучасний рівень.
Перед тим як купити морозилку, потрібно вивчити деякі нюанси даного обладнання. На що звернути увагу при виборі морозильної камери?
Морозильні камери можуть бути горизонтальними (морозильна скриня) або вертикальними (морозильна шафа). Вертикальна морозилка зовні схожа на звичайний холодильник, але продукти зберігаються при мінусових температурах. Як правило, морозильна шафа всередині оснащена полицями та висувними ящиками.
Морозильна скриня формою нагадуємо ящик висотою 85 см. Такі морозилки вважаються найбільш місткими, але через свій розмір їх частіше використовують у магазинах чи супермаркетах.
На сьогодні виробники випускають морозильні камери двох типів розморожування: ручна та автоматична.
Ручний тип розморожування передбачає розморожування морозильної камери щорічно або у разі потреби.
Автоматичний тип розморожування робить розморожування автоматично, без вашої участі. У морозильниках з автоматичним розморожуванням використовується технологія No Frost. У процесі заморожування та зберігання на продуктах не наростає лід. Такі морозильні камери не потрібно самостійно розморожувати. Досить раз на 10-12 місяців їх добре вимити і почистити.
Клас енергоспоживання в морозилках, як і інших побутових приладах, маркується буквами латинського алфавіту: починаючи з А (найенергоефективніший клас) і до G (найменш енергоефективний клас). Експерти рекомендують купувати морозильну камеру із класом енергоспоживання А.
Якщо ви гадаєте, що для того, щоб стати чемпіоном, треба народитися в місті і потрапити… Read More
В ніч на четвер, 28 серпня 2025 року, в дельті Дунаю в Одеській області російські… Read More
В Одесі планують провести реконструкцію пляжу «Отрада», перетворивши його на комфортний простір для відпочинку та… Read More
Енергетична незалежність стає критично важливим фактором для багатьох підприємств та промислових об'єктів у нестабільних економічних… Read More
У пунктах пропуску Одеської та Вінницької областей з сьогоднішнього дня розпочався пропуск чоловіків віком від… Read More
Олександр Корембліт із Подільська вдесяте став лауреатом конкурсу «Українська мова – мова єднання». Read More