Реклама / Новини партнерів

Як вибрати коптильню для успішного бізнесу?

Складно знайти людину, яка б не любила копчені делікатеси. Адже таку продукцію можна виготовляти не лише для себе, а й для продажу.

Але почувши про копченості, багато хто відразу ж уявляє коптильню під землею. Для неї потрібно було обов’язково рити канал завдовжки до 3 м і споруджувати саму коптильню. Робота досить трудомістка, але прогрес не стоїть на місці і сьогодні процес копчення може бути справжньою насолодою та відпочинком.

Відмінне рішення – коптильні для бізнесу, за допомогою такого агрегату ви отримаєте найсмачніші та ароматніші ковбаси, сало, рибу, м’ясо, птицю і навіть сир.

Як вибрати коптильню?

Коптильні бувають трьох типів:

  • Електричні. Один із найпопулярніших видів. Така коптильня ідеально підійде і для холодного, і гарячого копчення. Користуватись їй не складно, особливого досвіду можна не мати, головне – бажання. Дим у таких коптильнях утворюється за допомогою нагрівальних елементів.
  • Газові. Вони також досить популярні. Джерелом тепла частіше є дерев’яна стружка, яка при нагріванні починає тліти при впливі вогню.
  • Вугільні. Якщо копченням ви займатиметеся на дачі або у вас є присадибна ділянка біля будинку, то можна сміливо вибирати коптильню на вугіллі. У такому агрегаті процес копчення відбувається природним чином. Для роботи вугільної коптильні вам знадобляться вугілля чи дрова. Якщо в копченій продукції для вас важливий не лише смак, а й аромат, придивіться до коптильні на вугіллі.

Що означає коптильня «три в одному» та «два в одному»?

Всі ми знаємо, що одні люблять продукцію холодного копчення, а інші не уявляють свого життя без риби гарячого копчення, яка просто тане в роті. Ці моменти слід враховувати. Якщо ви зробите ставку тільки на холодне копчення, можете втратити клієнтів, яким подобається продукція гарячого копчення.

Саме тому такі популярні коптильні 3 в 1 або коптильні 2 в 1. Що стосується «два в одному», то такий агрегат дасть можливість готувати вам продукцію і холодного, і гарячого копчення. А коптильня «три в одному» призначена крім цих двох функцій ще й для сушіння та в’ялення.

Чим відрізняється холодне копчення від гарячого?

Для холодного копчення потрібна температура в камері не більше 25 градусів, тоді як процес гарячого копчення відбувається за 60-120 градусів. Така висока температура дає можливість ще й провести додаткову термічну обробку продукції, а сам процес гарячого копчення займає набагато менше часу, ніж при холодному способі.

Share

Recent Posts

  • Новини

Одеситка Анжеліка Терлюга принесла Україні першу медаль ЧС-2025, виборовши «бронзу» у Каїрі

Каратистка із Одеси Анжеліка Терлюга змогла здобути бронзову нагороду у ваговій категорії до 55 кг… Read More

30-11-2025 в 23:58
  • Новини

Переправа «Орлівка» на Одесчині відновила роботу, але не повністю

Поромна переправа «Орлівка» в Ізмаїльському районі Одеській області відновила свою роботу після атаки російських дронів… Read More

30-11-2025 в 22:09
  • Реклама / Новини партнерів

Dyson фен і робот пилосос Xiaomi: головні жіночі хотівки в Україні

В Україні зараз бум на техніку, яка робить нас красивішим і життя легшим одночасно. Read More

30-11-2025 в 22:04
  • Новини

Світло за розкладом: які відключення чекають на Одесу 1 грудня

Завтра, у понеділок, 1 грудня 2025 року, в усіх регіонах України продовжать діяти стабілізаційні відключення… Read More

30-11-2025 в 21:24
  • Статті

Кава з характером і мама Васі як бонус: одеський гумор на вуличній рекламі

В Одесі є місця, де кава пахне не лише зернами, а й гумором, характером і… Read More

30-11-2025 в 20:28
  • Новини

Перший зимовий день в Одесі може видатися похмурим: прогноз погоди на 1 грудня

За даними синоптиків Гідрометцентру Чорного та Азовського морів, завтра, у понеділок, 1 грудня 2025 року,… Read More

30-11-2025 в 19:29