Новини партнерів

Як вибрати коптильню для успішного бізнесу?

Складно знайти людину, яка б не любила копчені делікатеси. Адже таку продукцію можна виготовляти не лише для себе, а й для продажу.

Але почувши про копченості, багато хто відразу ж уявляє коптильню під землею. Для неї потрібно було обов’язково рити канал завдовжки до 3 м і споруджувати саму коптильню. Робота досить трудомістка, але прогрес не стоїть на місці і сьогодні процес копчення може бути справжньою насолодою та відпочинком.

Відмінне рішення – коптильні для бізнесу, за допомогою такого агрегату ви отримаєте найсмачніші та ароматніші ковбаси, сало, рибу, м’ясо, птицю і навіть сир.

Як вибрати коптильню?

Коптильні бувають трьох типів:

  • Електричні. Один із найпопулярніших видів. Така коптильня ідеально підійде і для холодного, і гарячого копчення. Користуватись їй не складно, особливого досвіду можна не мати, головне – бажання. Дим у таких коптильнях утворюється за допомогою нагрівальних елементів.
  • Газові. Вони також досить популярні. Джерелом тепла частіше є дерев’яна стружка, яка при нагріванні починає тліти при впливі вогню.
  • Вугільні. Якщо копченням ви займатиметеся на дачі або у вас є присадибна ділянка біля будинку, то можна сміливо вибирати коптильню на вугіллі. У такому агрегаті процес копчення відбувається природним чином. Для роботи вугільної коптильні вам знадобляться вугілля чи дрова. Якщо в копченій продукції для вас важливий не лише смак, а й аромат, придивіться до коптильні на вугіллі.

Що означає коптильня «три в одному» та «два в одному»?

Всі ми знаємо, що одні люблять продукцію холодного копчення, а інші не уявляють свого життя без риби гарячого копчення, яка просто тане в роті. Ці моменти слід враховувати. Якщо ви зробите ставку тільки на холодне копчення, можете втратити клієнтів, яким подобається продукція гарячого копчення.

Саме тому такі популярні коптильні 3 в 1 або коптильні 2 в 1. Що стосується «два в одному», то такий агрегат дасть можливість готувати вам продукцію і холодного, і гарячого копчення. А коптильня «три в одному» призначена крім цих двох функцій ще й для сушіння та в’ялення.

Чим відрізняється холодне копчення від гарячого?

Для холодного копчення потрібна температура в камері не більше 25 градусів, тоді як процес гарячого копчення відбувається за 60-120 градусів. Така висока температура дає можливість ще й провести додаткову термічну обробку продукції, а сам процес гарячого копчення займає набагато менше часу, ніж при холодному способі.

Share

Recent Posts

  • Новини

На Одещині масово загинула риба та аномально забарвилася водойма

В Одеській області у водоймі села Жеребкове виявили масову загибель молоді карася сріблястого та незвичний… Read More

13-10-2025 в 22:53
  • Новини

Погода в Одесі: що прогнозують сноптики на вівторок, 14 жовтня

У вівторок, 14 жовтня 2025 року, в Одесі та області синоптики оприлюднили оновлений прогноз погоди.… Read More

13-10-2025 в 21:40
  • Новини

Позбавлення громадянства Труханова: що зміниться в Одесі

Якщо указ щодо позбавлення українського громадянства мера Одеси Геннадія Труханова буде підписано, його повноваження припиняться… Read More

13-10-2025 в 20:34
  • Статті

Фільм, який прославив Одесу на весь світ: “Броненосцю Потьомкіну” виповнюється 100 років

У невеличкому нарисі авторка “Одеського Життя” Марія Котова розповідає про Одесу 1920-х — місто натхнення… Read More

13-10-2025 в 20:05
  • Новини

Готували диверсії на залізниці: на Одещині затримали російських агентів

Правоохоронці затримали двох юнаків, які за грошову винагороду підпалювали релейні шафи, і повідомили їм про… Read More

13-10-2025 в 19:44
  • Новини

В Україні змінили умови початку опалювального сезону

Кабінет Міністрів змістив офіційні дати опалювального періоду на 1 листопада — 31 березня замість традиційних… Read More

13-10-2025 в 18:36