Новини партнерів

Як вибрати коптильню для успішного бізнесу?

Складно знайти людину, яка б не любила копчені делікатеси. Адже таку продукцію можна виготовляти не лише для себе, а й для продажу.

Але почувши про копченості, багато хто відразу ж уявляє коптильню під землею. Для неї потрібно було обов’язково рити канал завдовжки до 3 м і споруджувати саму коптильню. Робота досить трудомістка, але прогрес не стоїть на місці і сьогодні процес копчення може бути справжньою насолодою та відпочинком.

Відмінне рішення – коптильні для бізнесу, за допомогою такого агрегату ви отримаєте найсмачніші та ароматніші ковбаси, сало, рибу, м’ясо, птицю і навіть сир.

Як вибрати коптильню?

Коптильні бувають трьох типів:

  • Електричні. Один із найпопулярніших видів. Така коптильня ідеально підійде і для холодного, і гарячого копчення. Користуватись їй не складно, особливого досвіду можна не мати, головне – бажання. Дим у таких коптильнях утворюється за допомогою нагрівальних елементів.
  • Газові. Вони також досить популярні. Джерелом тепла частіше є дерев’яна стружка, яка при нагріванні починає тліти при впливі вогню.
  • Вугільні. Якщо копченням ви займатиметеся на дачі або у вас є присадибна ділянка біля будинку, то можна сміливо вибирати коптильню на вугіллі. У такому агрегаті процес копчення відбувається природним чином. Для роботи вугільної коптильні вам знадобляться вугілля чи дрова. Якщо в копченій продукції для вас важливий не лише смак, а й аромат, придивіться до коптильні на вугіллі.

Що означає коптильня «три в одному» та «два в одному»?

Всі ми знаємо, що одні люблять продукцію холодного копчення, а інші не уявляють свого життя без риби гарячого копчення, яка просто тане в роті. Ці моменти слід враховувати. Якщо ви зробите ставку тільки на холодне копчення, можете втратити клієнтів, яким подобається продукція гарячого копчення.

Саме тому такі популярні коптильні 3 в 1 або коптильні 2 в 1. Що стосується «два в одному», то такий агрегат дасть можливість готувати вам продукцію і холодного, і гарячого копчення. А коптильня «три в одному» призначена крім цих двох функцій ще й для сушіння та в’ялення.

Чим відрізняється холодне копчення від гарячого?

Для холодного копчення потрібна температура в камері не більше 25 градусів, тоді як процес гарячого копчення відбувається за 60-120 градусів. Така висока температура дає можливість ще й провести додаткову термічну обробку продукції, а сам процес гарячого копчення займає набагато менше часу, ніж при холодному способі.

Share

Recent Posts

  • Статті

Вітрила, квітучі кактуси і наукова робота: як громади малих міст підтримують розвиток дітей під час війни

Повномасштабна війна внесла кардинальні зміни у всі сфери життя, зокрема в освіту. Для дітей у… Read More

06-07-2025 в 12:48
  • Статті

Полювання на шахеди: хто ці люди, що знищують дрони над Одещиною

Небо над Одещиною боронять не лише військові. Власний рахунок знищених ворожих повітряних цілей ведуть і… Read More

06-07-2025 в 10:31
  • Статті

День Військово-морських сил України: символ стійкості та мужності

Цього недільного дня, 6 липня 2025 року, Україна відзначає День Військово-морських сил – свято, присвячене… Read More

06-07-2025 в 09:56
  • Новини

Вважався зниклим безвісти: загинув солдат Георгій Дімов з Арцизької громади

Скорботна звістка прийшла до Арцизької громади Одеської області: на війні у бою за свободу та… Read More

06-07-2025 в 08:32
  • Новини

В Одесі затримали підривника авто – хто ним виявився (фото, відео)

Поліція спільно із співробітниками Служби безпеки України затримали в Одесі чоловіка, який заклав вибухівку під… Read More

06-07-2025 в 07:16
  • Positive News

Одеський гумор: голодний звір та депресивні баклажани

Доброго ранку, любі друзі! Неділя — ідеальний день для відпочинку й сміху. Зустрічайте нашу нову… Read More

06-07-2025 в 06:11