Новини партнерів

Як вибрати коптильню для успішного бізнесу?

Складно знайти людину, яка б не любила копчені делікатеси. Адже таку продукцію можна виготовляти не лише для себе, а й для продажу.

Але почувши про копченості, багато хто відразу ж уявляє коптильню під землею. Для неї потрібно було обов’язково рити канал завдовжки до 3 м і споруджувати саму коптильню. Робота досить трудомістка, але прогрес не стоїть на місці і сьогодні процес копчення може бути справжньою насолодою та відпочинком.

Відмінне рішення – коптильні для бізнесу, за допомогою такого агрегату ви отримаєте найсмачніші та ароматніші ковбаси, сало, рибу, м’ясо, птицю і навіть сир.

Як вибрати коптильню?

Коптильні бувають трьох типів:

  • Електричні. Один із найпопулярніших видів. Така коптильня ідеально підійде і для холодного, і гарячого копчення. Користуватись їй не складно, особливого досвіду можна не мати, головне – бажання. Дим у таких коптильнях утворюється за допомогою нагрівальних елементів.
  • Газові. Вони також досить популярні. Джерелом тепла частіше є дерев’яна стружка, яка при нагріванні починає тліти при впливі вогню.
  • Вугільні. Якщо копченням ви займатиметеся на дачі або у вас є присадибна ділянка біля будинку, то можна сміливо вибирати коптильню на вугіллі. У такому агрегаті процес копчення відбувається природним чином. Для роботи вугільної коптильні вам знадобляться вугілля чи дрова. Якщо в копченій продукції для вас важливий не лише смак, а й аромат, придивіться до коптильні на вугіллі.

Що означає коптильня «три в одному» та «два в одному»?

Всі ми знаємо, що одні люблять продукцію холодного копчення, а інші не уявляють свого життя без риби гарячого копчення, яка просто тане в роті. Ці моменти слід враховувати. Якщо ви зробите ставку тільки на холодне копчення, можете втратити клієнтів, яким подобається продукція гарячого копчення.

Саме тому такі популярні коптильні 3 в 1 або коптильні 2 в 1. Що стосується «два в одному», то такий агрегат дасть можливість готувати вам продукцію і холодного, і гарячого копчення. А коптильня «три в одному» призначена крім цих двох функцій ще й для сушіння та в’ялення.

Чим відрізняється холодне копчення від гарячого?

Для холодного копчення потрібна температура в камері не більше 25 градусів, тоді як процес гарячого копчення відбувається за 60-120 градусів. Така висока температура дає можливість ще й провести додаткову термічну обробку продукції, а сам процес гарячого копчення займає набагато менше часу, ніж при холодному способі.

Share

Recent Posts

  • Статті

День народження Івана Франка: коли він відвідав Одесу, та де встановлено пам’ятник на його честь

27 серпня 2025 року українці відзначають 169-ту річницю з дня народження Івана Франка – видатного… Read More

27-08-2025 в 18:44
  • Новини

В Одесі донька перетворила 96-річну матір на «інструмент для заробітку»

В Одесі поліція завершила розслідування щодо жінки, яка експлуатувала свою літню матір, змушуючи ту жебракувати… Read More

27-08-2025 в 17:55
  • Статті

Засуха на Одещині спалила врожай: що робитимуть аграрії?

Затяжна засуха призвела до погіршення стану посівів соняшнику та кукурудзи. Дехто з аграріїв Одещини, втративши… Read More

27-08-2025 в 16:34
  • Новини

В Одеській області відкриють 100 класів для вивчення нового предмета (фото)

З 2025 року в Одеській області запрацює нова система викладання курсу «Захист України». У регіоні… Read More

27-08-2025 в 15:34
  • Новини

Новим заступником Кіпера став екс-голова Вінницької прокуратури

Кабінет Міністрів України затвердив призначення Олексія Химченка на посаду заступника голови Одеської обласної державної адміністрації.… Read More

27-08-2025 в 14:31
  • Новини

За рахунок кредиту Одеса профінансує ремонти, укриття та медицину – рішення

Одеська міська рада затвердила рішення про залучення кредиту в розмірі 623,4 млн грн від державного… Read More

27-08-2025 в 13:25