Новини партнерів

Як вибрати коптильню для успішного бізнесу?

Складно знайти людину, яка б не любила копчені делікатеси. Адже таку продукцію можна виготовляти не лише для себе, а й для продажу.

Але почувши про копченості, багато хто відразу ж уявляє коптильню під землею. Для неї потрібно було обов’язково рити канал завдовжки до 3 м і споруджувати саму коптильню. Робота досить трудомістка, але прогрес не стоїть на місці і сьогодні процес копчення може бути справжньою насолодою та відпочинком.

Відмінне рішення – коптильні для бізнесу, за допомогою такого агрегату ви отримаєте найсмачніші та ароматніші ковбаси, сало, рибу, м’ясо, птицю і навіть сир.

Як вибрати коптильню?

Коптильні бувають трьох типів:

  • Електричні. Один із найпопулярніших видів. Така коптильня ідеально підійде і для холодного, і гарячого копчення. Користуватись їй не складно, особливого досвіду можна не мати, головне – бажання. Дим у таких коптильнях утворюється за допомогою нагрівальних елементів.
  • Газові. Вони також досить популярні. Джерелом тепла частіше є дерев’яна стружка, яка при нагріванні починає тліти при впливі вогню.
  • Вугільні. Якщо копченням ви займатиметеся на дачі або у вас є присадибна ділянка біля будинку, то можна сміливо вибирати коптильню на вугіллі. У такому агрегаті процес копчення відбувається природним чином. Для роботи вугільної коптильні вам знадобляться вугілля чи дрова. Якщо в копченій продукції для вас важливий не лише смак, а й аромат, придивіться до коптильні на вугіллі.

Що означає коптильня «три в одному» та «два в одному»?

Всі ми знаємо, що одні люблять продукцію холодного копчення, а інші не уявляють свого життя без риби гарячого копчення, яка просто тане в роті. Ці моменти слід враховувати. Якщо ви зробите ставку тільки на холодне копчення, можете втратити клієнтів, яким подобається продукція гарячого копчення.

Саме тому такі популярні коптильні 3 в 1 або коптильні 2 в 1. Що стосується «два в одному», то такий агрегат дасть можливість готувати вам продукцію і холодного, і гарячого копчення. А коптильня «три в одному» призначена крім цих двох функцій ще й для сушіння та в’ялення.

Чим відрізняється холодне копчення від гарячого?

Для холодного копчення потрібна температура в камері не більше 25 градусів, тоді як процес гарячого копчення відбувається за 60-120 градусів. Така висока температура дає можливість ще й провести додаткову термічну обробку продукції, а сам процес гарячого копчення займає набагато менше часу, ніж при холодному способі.

Share

Останні статті

  • Новини

Війна, день 942: Україна може отримати два нові типи винищувачів

Сьогодні, в неділю, 22 вересня 2024 року, розпочалася 942-а доба з початку повномасштабної війни росії… Читати далі

2024-09-22
  • Новини партнерів

Супер піца від піцерії MonoPizza у Києві

Кияни напевно знаються на смачній їжі і піца цьому не виняток. Якщо Ви хочете насолодитися… Читати далі

2024-09-22
  • Історія
  • Статті

Підпільники і зрадники Одеси: хто насправді боровся з нацистами

«Одеське життя» продовжує публікувати нариси про історію нашого міста в роки Другої Світової війни. Як… Читати далі

2024-09-22
  • Новини

В Одесі активісти намагалися закінчити демонтаж ордена леніна на площі 10 квітня

Рано-вранці неділі, 22 вересня 2024 року, одеські активісти зробили спробу закінчити демонтаж барельєфу з комуністичною… Читати далі

2024-09-22
  • Новини

Температура морської води в Одесі сьогодні, 22 вересня: чи не холоднувато купатися?

Незважаючи на те, що до кінця першого місяця осені залишається трохи більше тижня, погода в… Читати далі

2024-09-22
  • Новини

Матрос із Білгорода-Дністровського загинув у Курській області, захищаючи Україну

Місто Білгород-Дністровський на Одещині знову оплакує Захисника України: на війні з росією в Курській області… Читати далі

2024-09-22