Новини партнерів

Як смачно приготувати рисову локшину з овочами

Макаронні вироби — один із найулюбленіших гарнірів у більшості українських сімей. Малята та школярі із задоволенням їдять локшину та ріжки, мами й тата з радістю їдять локшину з котлетами, битками або гуляшем. Тому ми впевнені: черговий простий рецепт локшини не буде зайвим.

Пропонуємо вам приготувати рисову локшину з овочами – ситну, калорійну та корисну страву, що перекочувала до нас з азіатської кухні.

Користь рисової локшини з овочами

Як відомо з назви, сировиною для рисової локшини служить рис, отже такі макаронні вироби містять всі корисні речовини, які мають довгі зерна. У цьому продукті джерело вітамінів групи B (В1, В2, В3, В6), а також маса мікроелементів – калій, кальцій, цинк, залізо, йод, фосфор і натрій. Готується тонка рисова локшина швидше за звичні нам макарони, а отже, цей рецепт згодиться на випадок, коли у вас зовсім мало часу. Користь овочів, властиво, також важко переоцінити. Вони необхідні людям будь-якого віку, особливо організму, що росте. Завдяки яскравому болгарському перцю рисова локшина виглядає апетитно і допоможе вам нагодувати овочами навіть тих маленьких гурманів, які відмовляються від корисних овочів у сирому вигляді.

Рецепт рисової локшини з овочами: інгредієнти

Для того щоб приготувати цю ситну та смачну страву в кількості 4 порцій, вам будуть потрібні:

  • свіжі печериці – 250 г;
  • свіжий зелений горошок – 100 г;
  • болгарський червоний перець – 1 шт.;
  • рисова локшина (спагеті) – 150 г сухого продукту;
  • кунжут – для сервірування, за бажанням;
  • оливкова олія – ​​2 ст. ложки;
  • кулінарний соус Торчин «Теріякі» з соєвим соусом та прянощами – 1 упаковка.

Як готувати рисову локшину з овочами: покрокова інструкція

Овочі ретельно промити. Перець очистити від насіння, нарізати соломкою. Гриби нарізати часточками.
На сковороду вилити олію, викласти перець і гриби і обсмажувати 5-6 хвилин, постійно помішуючи.
Додати зелений горошок та кулінарний соус Торчин «Теріякі» з соєвим соусом та прянощами, змішати, накрити кришкою. Тушкувати на середньому вогні 3-4 хвилини.
Відварити рисову локшину, як зазначено на упаковці. Якщо ви використовуєте інші макаронні вироби, варіть їх відповідно до інструкції.
З макаронів злити воду і додати на сковороду, ретельно перемішати з овочами.
Обсмажити на середньому вогні 1-2 хвилини та зняти з плити.
Викласти на велику спільну тарілку і рясно посипати кунжутом.

До рисової локшини можна подати м’ясо або птицю, або ж подавати такий гарнір як основну страву.

Share

Recent Posts

  • Новини

В Одесі встановлять 11 нових мобільних укриттів

В Одесі встановлять 11 мобільних укриттів у місцях із великим скупченням людей. Рішення ухвалив виконавчий… Read More

2024-11-22
  • Новини

Італія допоможе відновити зруйновану інфраструктуру Одещини

Італія заявила про готовність підтримати відновлення Одеської області через реалізацію низки спільних проєктів. Це питання… Read More

2024-11-22
  • Статті

Маленька історія про великі серця: як вчителька з Херсону та її учні наближають перемогу

Ця історія про учнів херсонської школи та їхню вчительку Олену, які підтримують українських захисників на… Read More

2024-11-22
  • Новини партнерів

Готуємося до Нового року та Різдва: як вибрати ідеальний подарунок для дитини

Новорічні свята вже не за горами. Саме час задуматися про подарунки. Кожна дитина вірить у… Read More

2024-11-22
  • Новини

На Одещині зафіксовано небезпечну інфекцію

Поблизу села Комишівка Саф'янівської громади Ізмаїльського району зареєстровано спалах африканської чуми свиней (АЧС). Це вже… Read More

2024-11-22
  • Новини

В Одесі сильний вітер повалив дерева та рекламні щити (фото)

Сьогодні, 22 листопада, в Одесі спостерігається потужний вітер, що призвів до падіння дерев та пошкодження… Read More

2024-11-22