Новини партнерів

Як смачно приготувати рисову локшину з овочами

Макаронні вироби — один із найулюбленіших гарнірів у більшості українських сімей. Малята та школярі із задоволенням їдять локшину та ріжки, мами й тата з радістю їдять локшину з котлетами, битками або гуляшем. Тому ми впевнені: черговий простий рецепт локшини не буде зайвим.

Пропонуємо вам приготувати рисову локшину з овочами – ситну, калорійну та корисну страву, що перекочувала до нас з азіатської кухні.

Користь рисової локшини з овочами

Як відомо з назви, сировиною для рисової локшини служить рис, отже такі макаронні вироби містять всі корисні речовини, які мають довгі зерна. У цьому продукті джерело вітамінів групи B (В1, В2, В3, В6), а також маса мікроелементів – калій, кальцій, цинк, залізо, йод, фосфор і натрій. Готується тонка рисова локшина швидше за звичні нам макарони, а отже, цей рецепт згодиться на випадок, коли у вас зовсім мало часу. Користь овочів, властиво, також важко переоцінити. Вони необхідні людям будь-якого віку, особливо організму, що росте. Завдяки яскравому болгарському перцю рисова локшина виглядає апетитно і допоможе вам нагодувати овочами навіть тих маленьких гурманів, які відмовляються від корисних овочів у сирому вигляді.

Рецепт рисової локшини з овочами: інгредієнти

Для того щоб приготувати цю ситну та смачну страву в кількості 4 порцій, вам будуть потрібні:

  • свіжі печериці – 250 г;
  • свіжий зелений горошок – 100 г;
  • болгарський червоний перець – 1 шт.;
  • рисова локшина (спагеті) – 150 г сухого продукту;
  • кунжут – для сервірування, за бажанням;
  • оливкова олія – ​​2 ст. ложки;
  • кулінарний соус Торчин «Теріякі» з соєвим соусом та прянощами – 1 упаковка.

Як готувати рисову локшину з овочами: покрокова інструкція

Овочі ретельно промити. Перець очистити від насіння, нарізати соломкою. Гриби нарізати часточками.
На сковороду вилити олію, викласти перець і гриби і обсмажувати 5-6 хвилин, постійно помішуючи.
Додати зелений горошок та кулінарний соус Торчин «Теріякі» з соєвим соусом та прянощами, змішати, накрити кришкою. Тушкувати на середньому вогні 3-4 хвилини.
Відварити рисову локшину, як зазначено на упаковці. Якщо ви використовуєте інші макаронні вироби, варіть їх відповідно до інструкції.
З макаронів злити воду і додати на сковороду, ретельно перемішати з овочами.
Обсмажити на середньому вогні 1-2 хвилини та зняти з плити.
Викласти на велику спільну тарілку і рясно посипати кунжутом.

До рисової локшини можна подати м’ясо або птицю, або ж подавати такий гарнір як основну страву.

Share

Останні статті

  • Новини

В Одесі вибухи та пожежі: росія атакувала місто ракетами (відео) ОНОВЛЕНО

Увечері 18 жовтня під час повітряної тривоги пролунало кілька вибухів. Попередньо російські агресори завдали по… Читати далі

2024-10-18
  • Новини

Прогноз синоптиків на суботу, 19 жовтня: нічні заморозки

Завтра, у суботу, 19 жовтня 2024 року, в Одесі та Одеській області очікується прохолодна осіння… Читати далі

2024-10-18
  • Новини партнерів

Що таке чиллер із фрикулінгом

Застарілі принципи зниження температури у системах, попри свою тривалу експлуатацію, не відповідають сучасним вимогам. Високе… Читати далі

2024-10-18
  • Новини

В Одесі завершили капітальний ремонт Деволанівського узвозу, який тривав три роки (фото)

В Одесі завершили ремонт Деволанівського узвозу, на який знадобилося три роки та понад 200 млн… Читати далі

2024-10-18
  • Новини

Зеленський купив автівку Гітлера: викриваємо новий російський фейк

Російські пропагандисти рознесли чергову фейкову новину про те, що нібито Зеленський придбав автомобіль, який належав… Читати далі

2024-10-18
  • Новини

Фотограф з Одеси отримав міжнародну премію за фотографії з війни (фото)

Костянтин Ліберов, військовий фотограф з Одеси, отримав у Франції премію Bayeux Calvados-Normandy Award у категорії… Читати далі

2024-10-18