Новини партнерів

Як смачно приготувати рисову локшину з овочами

Макаронні вироби — один із найулюбленіших гарнірів у більшості українських сімей. Малята та школярі із задоволенням їдять локшину та ріжки, мами й тата з радістю їдять локшину з котлетами, битками або гуляшем. Тому ми впевнені: черговий простий рецепт локшини не буде зайвим.

Пропонуємо вам приготувати рисову локшину з овочами – ситну, калорійну та корисну страву, що перекочувала до нас з азіатської кухні.

Користь рисової локшини з овочами

Як відомо з назви, сировиною для рисової локшини служить рис, отже такі макаронні вироби містять всі корисні речовини, які мають довгі зерна. У цьому продукті джерело вітамінів групи B (В1, В2, В3, В6), а також маса мікроелементів – калій, кальцій, цинк, залізо, йод, фосфор і натрій. Готується тонка рисова локшина швидше за звичні нам макарони, а отже, цей рецепт згодиться на випадок, коли у вас зовсім мало часу. Користь овочів, властиво, також важко переоцінити. Вони необхідні людям будь-якого віку, особливо організму, що росте. Завдяки яскравому болгарському перцю рисова локшина виглядає апетитно і допоможе вам нагодувати овочами навіть тих маленьких гурманів, які відмовляються від корисних овочів у сирому вигляді.

Рецепт рисової локшини з овочами: інгредієнти

Для того щоб приготувати цю ситну та смачну страву в кількості 4 порцій, вам будуть потрібні:

  • свіжі печериці – 250 г;
  • свіжий зелений горошок – 100 г;
  • болгарський червоний перець – 1 шт.;
  • рисова локшина (спагеті) – 150 г сухого продукту;
  • кунжут – для сервірування, за бажанням;
  • оливкова олія – ​​2 ст. ложки;
  • кулінарний соус Торчин «Теріякі» з соєвим соусом та прянощами – 1 упаковка.

Як готувати рисову локшину з овочами: покрокова інструкція

Овочі ретельно промити. Перець очистити від насіння, нарізати соломкою. Гриби нарізати часточками.
На сковороду вилити олію, викласти перець і гриби і обсмажувати 5-6 хвилин, постійно помішуючи.
Додати зелений горошок та кулінарний соус Торчин «Теріякі» з соєвим соусом та прянощами, змішати, накрити кришкою. Тушкувати на середньому вогні 3-4 хвилини.
Відварити рисову локшину, як зазначено на упаковці. Якщо ви використовуєте інші макаронні вироби, варіть їх відповідно до інструкції.
З макаронів злити воду і додати на сковороду, ретельно перемішати з овочами.
Обсмажити на середньому вогні 1-2 хвилини та зняти з плити.
Викласти на велику спільну тарілку і рясно посипати кунжутом.

До рисової локшини можна подати м’ясо або птицю, або ж подавати такий гарнір як основну страву.

Share

Recent Posts

  • Статті

«Сталеві шрами Одеси»: чуємо голос міста (фоторепортаж)

«Сталеві шрами Одеси. Голос міста, що вистояло» – ось така назва фотовиставки, що відкрилась просто… Read More

06-07-2025 в 21:05
  • Статті

Чи буде в Одесі вулиця Міхая Емінеску: як румунський поет пов’язаний із містом

Ми вже писали, що учасники голосування на сайті Одеської міськради висловилися проти перейменування Канатного провулка… Read More

06-07-2025 в 19:29
  • Новини

Чарівні фонтани Одеси: історії, які струменять крізь віки (відео)

Фонтани Одеси – це не лише естетика, прохолода в спеку й ідеальні локації для селфі.… Read More

06-07-2025 в 18:34
  • Статті

Як шкіпер із Рені копіював Рубенса: історія творчості Івана Великодного

У місті Рені відбувся дебют картин Івана Великодного. Їх автор пішов у кращий світ двадцять… Read More

06-07-2025 в 17:53
  • Новини

В Одесі вшанували пам’ять загиблих військових моряків

Сьогодні, у неділю, 6 липня 2025 року, у День Військово-Морських Сил Збройних сил України, в… Read More

06-07-2025 в 16:27
  • Новини

Війна, день 1229: удари по Харківщині та дрони над Миколаєвом

Сьогодні, у неділю, 6 липня 2025 року, Україна відзначає День Військово-морських сил ЗСУ. А ще… Read More

06-07-2025 в 15:30