Статті

Одеський Привоз: що по чому і «що навіщо»?

Давненько не були на нашому Привозі, на цьому вічному джерелі оптимізму та продуктового ажіотажу. Там багато що змінюється, але про це розповімо пізніше. Сьогодні, 13 лютого, відповідаємо на головне запитання: що по чому?

Одеські розмови

На атмосферному ринку не перестають обмінюватися своєрідними одеськими розмовами із серії: «А поговорити?». Спостерігаю: підходить чоловік до прилавка з овочами. Цінників немає. Запитує:

— Скільки?

Відповідь продавця спантеличує:

– Навіщо?

— Що по чому, питаю.

– Що навіщо, відповідаю.

Ну, гадаю, зараз почнеться! Анітрохи не бувало.

— Я питаю, що у вас чому?

— А я цікавлюся, ви навіщо питаєте — щоб купити чи просто так?

Ну, а ми не просто так. Ми робимо зріз цін на середину лютого на Привозі.

Привоз: ціни на овочі та фрукти 13 лютого

Почнемо з овочів:

  • картопля – 12-18 грн;
  • цибуля — 40-50 грн (з цього приводу, звичайно, лунає «він що, золотий?!», втім, те саме я почула і в рядах з яйцями);
  • буряк — 20-25 грн;
  • капуста – 20-25 грн; (кольорова стартує від 50 грн.)
  • часник – 120-150 грн;
  • “зеленушка” – 1020 грн за пучок, є “букетики” по 5 грн, але вони “наводять тугу”.

 

Ціни на картоплю, цибулю, часник на Привозі.
Ціни на овочі на Привозі.

Тепер до фруктів:

  • яблука – 13-20 грн;
  • хурма – 160-170 грн;
  • мандарини – 35-55 грн;
  • апельсини – 40-55 грн; (це в середньому є і дорожче)
  • банани – 45-50 грн;
  • лимони – стартують від 45 грн.

 

Ціни на фрукти на Привозі.
Торгові ряди на Привозі

Привоз: ціни на молочку та м’ясо 13 лютого

У молочний корпус!

  • бринза – 140-170 грн;
  • сир – 90-110 грн;
  • сметана – 100-110 грн
  • яйця – 55-85 грн.
Молочні продукти на Привозі.
Ціни на яйця на Привозі.

А як з м’ясом?

  • телятина – 140-180 грн (залежно від частини);
  • свинина – 150-190 грн (залежно від частини);
  • сало — 130-160 грн (тонке та середнє), товщі стартує від 200 грн і вище, вище, вище;
  • курка бройлерна – від 80 грн за кг; курка домашня – від 100-110 грн за кг.
М’ясні ряди на Привозі

Читайте також:

Привоз перед Новим роком: свинина смачна, тюлечка пісенна

Фото Марії Котової

Share
Марія Котова

Авторка видання "Одеське життя". Журналістка з майже 20-річним досвідом. Пише про життя, культуру та історію Одеси. Членкиня Національної спілки журналістів України (НСЖУ), авторка чотирьох книг прози. Публікації доповнює власними фото.

Recent Posts

  • Новини партнерів

Суперфуди для собак: що можна додати до раціону вашого домашнього улюбленця

Сьогодні все більше власників свійських тварин шукають способи оптимізувати здоров'я своїх вихованців, переходячи до цілісного… Read More

06-07-2025 в 00:10
  • Новини

Спека до +35 і тепле море: якою буде погода в Одесі 6 липня

За даними Гідрометцентру Чорного та Азовського морів, завтра, в неділю, 6 липня 2025 року, в… Read More

05-07-2025 в 22:59
  • Статті

«Колись загояться всі рани!»: в одеському Міському саду звучала музика, що лікує серця (фото)

Одеський Міський сад знову став свідком живого концерту. Просто неба, біля нашої витонченої ротонди, лунали… Read More

05-07-2025 в 22:03
  • Авторський блог

Одесити, обережно – як би вам отруйну рибу не впарили!

У Чорному морі з'явилася смертельно небезпечна риба – тетраодон (відомий також як фугу). Цей хижак… Read More

05-07-2025 в 20:34
  • Статті

Тут починалась Аркадія: чим дивує найстаріший заклад Одеси

Продовжуємо розповідати про цікаві історичні одеські кафе та ресторани. Цього разу вирішили відправитися в Аркадію.… Read More

05-07-2025 в 19:49
  • Новини

На автошляхах Одеської області запроваджено тепловий режим – що це означає

Через спекотну погоду на автомобільних дорогах Одеської області введено тепловий режим: рух вантажних автомобілів обмежений. Read More

05-07-2025 в 17:32