У Ясенівському старостаті свято бережуть прадавні традиції. Незмінним залишається і рецепт рибальської юшки, без якої не відбувається жодне свято чи рибальські посиденьки.
Хранителька традицій Ольга Гогулінська повідала, що для приготування святкової юшки обов’язково брали вгодованого півня. Птицю варять до готовності в казані, а потім у наваристому бульйоні готують рибну страву.
Спершу додають цибульку і картоплю. Потім – рибу. Перевагу надають щойно виловленому коропу. Тоді юшка виходить смачною і прозорою. Можна ще додати щуку, але не товстолобика, бо тоді страва буде мутною.
Приправляють юшку ароматними травами, спеціями та помідором. Традиційно додають чарчину домашньої самогонки, а кришку на казані трішки відсовують, щоб страва пропахла димком від багаття. Щоправда, рибаки варять юшку без птиці. Під час приготування вони засовують у казан цілу головешку з вогнища, щоб юшка набула неповторного аромату.
Готову юшку приправляють петрушкою та почавленим часничком.
Читайте також: Як приготувати справжню юшку: одеські рибалки поділилися двома секретами
Одеські енергетики повернули світло ще понад 70 тисячам сімей після нічного обстрілу. Про це повідомили… Read More
Директор Одеського зоопарку Ігор Бєляков, відомий своїми креативними ідеями та їх творчим втіленням, знову здивував… Read More
За даними Гідрометцентру Чорного та Азовського морів, завтра, в неділю, 12 жовтня 2025 року, небезпечні… Read More
В Одесі та Одеському районі ліквідують наслідки масованої нічної атаки дронами, через яку частина мешканців… Read More
Продовжуємо розповідати, про одеські заклади, які існують вже не один десяток років. Про них впевнено… Read More
Іван Піддубний — легенда світового спорту, чия сила, мужність і непохитна честь стали символом цілої… Read More