У Ясенівському старостаті свято бережуть прадавні традиції. Незмінним залишається і рецепт рибальської юшки, без якої не відбувається жодне свято чи рибальські посиденьки.
Хранителька традицій Ольга Гогулінська повідала, що для приготування святкової юшки обов’язково брали вгодованого півня. Птицю варять до готовності в казані, а потім у наваристому бульйоні готують рибну страву.
Спершу додають цибульку і картоплю. Потім – рибу. Перевагу надають щойно виловленому коропу. Тоді юшка виходить смачною і прозорою. Можна ще додати щуку, але не товстолобика, бо тоді страва буде мутною.
Приправляють юшку ароматними травами, спеціями та помідором. Традиційно додають чарчину домашньої самогонки, а кришку на казані трішки відсовують, щоб страва пропахла димком від багаття. Щоправда, рибаки варять юшку без птиці. Під час приготування вони засовують у казан цілу головешку з вогнища, щоб юшка набула неповторного аромату.
Готову юшку приправляють петрушкою та почавленим часничком.
Читайте також: Як приготувати справжню юшку: одеські рибалки поділилися двома секретами
Якщо вам здалося, що в Одесі стало більше української, вам не здалося. І відбувається це… Read More
Служба безпеки України (СБУ) кваліфікує вибух авто, який пролунав сьогодні вранці, 5 липня, у Київському… Read More
У руках – дві валізи, в очах – доросла рішучість. Сімнадцятирічна Лєра Сидорова з Нової… Read More
Сьогодні, у суботу 5 липня 2025 року, розпочалася 1228-та доба з початку повномасштабної війни в… Read More
Імпортувати електроніку з Китаю - це водночас і прибуткова можливість, і непростий процес, що вимагає… Read More
11 років тому, 5 липня 2014 року, після трьох місяців окупації, ЗСУ вдалося звільнити Слов'янськ… Read More