В Одесі відбувся офіцерський випуск (ФОТО)

Понад 100 курсантів з Військової академії (м. Одеса) та Академії військово-морських сил імені П. С. Нахімова сьогодні стали офіцерами.

27 червня, на території Військової академії (м. Одеса),  відбулася урочиста церемонія випуску офіцерів.

Характерна особливість цього святкового заходу полягала в тому, що вперше за роки незалежності України в єдиному строю знаходилися випускники одразу двох провідних вітчизняних військових вишів:  Військової академії (м. Одеса) та Академії військово-морських сил імені П. С. Нахімова, командний і курсантський склад якої було передислоковано з Севастополя до Південної Пальміри на початку квітня поточного року.

З цієї нагоди молодих лейтенантів зі значущою в їхньому житті подією особисто привітав командувач ВМС ЗС України контр-адмірал Сергій Гайдук:

 — Сьогодні на ваших погонах з’явилися лейтенантські зірки, на які ви чекали впродовж всього багаторічного періоду навчання, а завтра наступає і велика офіцерська відповідальність. Ми, ваші командири, начальники і старші товариші, впевнені, що ви без страху і сумнівів будити приймати правильні командирські рішення, гідно виконувати покладені на вас бойові завдання, дбати про підпорядкований особовий склад, про нашу рідну Україну та завжди стояти на охороні її територіальної цілісності.

В своїй промові він також високо оцінив патріотичні якості випускників Академії ВМС імені П. С. Нахімова, які у важкий для країни час, пов'язаний з анексією АР Крим, не здригнулися, не злякалися та до кінця залишилися вірними народові України, котрому одного разу та на все життя мали честь скласти Військову присягу.

 — Батьки, пишайтеся вашими дітьми, вони за їхні вчинки цього варті! – зазначив командувач ВМС ЗС України контр-адмірал Сергій Гайдук.

Далі, за сталою традицією, у присутності  командного складу Одеського гарнізону, керівництва місцевої влади, представників духівництва, ветеранських і громадських організацій Одещини, а також батьків, рідних і близьких молодих офіцерів, на стройовому плацу Військової академії було зачитано наказ виконуючого обов’язки Міністра оборони України генерал-полковника Михайла Коваля  про присвоєння  випускникам військового звання «лейтенант», після чого їм були  вручені дипломи про закінчення навчальних закладів за освітньо-кваліфікаційними рівнями «бакалавр» і «магістр». А кульмінацією всього урочистого  заходу стало проходження урочистим маршем офіцерських і курсантських парадних розрахунків та концерт, підготовлений оркестром Військової академії (м. Одеса).

Варто зазначити, що нинішній випуск  є 143-м за рахунком в історії існування Одеської вищої офіцерської школи. А загалом цього дня військове звання «лейтенант» отримало понад 100 курсантів двох Академій, які впродовж 4-5 років навчалися в Одесі та Севастополі за спеціалізацією: управління діями високомобільних десантних військ, військової розвідки, спеціального призначення, фізичної підготовки у військах, експлуатації та ремонту артилерійського озброєння, продовольчого і речового забезпечення, а також з судноводіння, експлуатації радіотехнічних систем та пристроїв, експлуатації корабельних електроенергетичних установок, радіоелектронних комплексів та систем озброєння і техніки, комплексів та систем озброєння Військово-Морських Сил.

Окрім того, цього ж святкового дня командувач ВМС ЗС України привітав лейтенанта Віталія Полякова з отриманням кортика від представників Італії, який він заслужив за добрі показники у навчанні та проходженні морської практики на одному з кораблів ВМС цієї країни.

В’ячеслав ДІОРДІЄВ

Фото Олександра ШЕПЕЛЄВА.

Share

Последние статьи

  • Статьи

Главное в голубцах — косточки перемыть: как жители Рени готовили ярмарку ко дню города

В честь Дня города Рени жители Ренийской громады провели благотворительную ярмарку в поддержку ВСУ, в… Читать далее

2024-09-20
  • Статьи

Никита Титов: защитник Мариуполя о тридцати месяцах в российском плену

Из российского плена вернулся защитник Мариуполя, воин Национальной гвардии Украины балтянин Никита Титов. Когда он… Читать далее

2024-09-20
  • Статьи

Как война влияет на украинскую фауну: биолог Иван Русев дал неутешительные прогнозы (видео)

Украинская фауна сейчас переживает множество вызовов. Войну, климатические изменения и агрессивную деятельность людей. В этом… Читать далее

2024-09-20
  • Статьи

626 лет Саврани: наварили борща и отпраздновали донатами на ВСУ

Саврань — столица лесной жемчужины Одесской области — находится в междуречье рек Савранки и Южного… Читать далее

2024-09-20
  • Новости

В мэрии Одессы ответили, будут ли сносить памятник Пушкину (видео)

В Одесской ОВА распорядились снести памятник Александру Пушкину на Приморском бульваре. Но муниципальные власти не… Читать далее

2024-09-20
  • Статьи

Суп, по-восточному и десерт с медом: три нескучных рецепта блюд из риса

Необычные и нескучные блюда из риса: рис с яйцом, суп-пюре или конфеты подготовила «Одесская жизнь»… Читать далее

2024-09-20