Що робити, якщо автомобіль не заводиться?

Багатьом водіям знайома ця неприємна ситуація. Тільки що ваше авто рухалося, а тепер несподівано застрягло у найневдалішому місці в найневдаліший час. По-перше можна викликати евакуатор. Львів, Одесса i багато інших міст України мають багато фірм такого сервісу. Але якщо умови дозволяють можна самому спробувати розібратися в ситуації.

Причин може бути декілька. Серед них що як легко усуваються, так і що вимагають стороннього втручання. Наприклад, волога під капотом із-за якої автомобіль знерухомлює, легко можна протерти сухою серветкою та почекати декілька хвилин.

Також просто можна усунути проблеми із запобіжниками — навіть якщо не заводиться дизель, їх можна елементарно замінити. Інші неприємності вимагають серйознішого підходу до їх ліквідації.

Звичайно, якщо ви упевнені, що проблема полягає в несправності з акумулятором, його можна зняти і замінити на новий. Але перш ніж наважуватися на такі радикальні заходи, слід переконатися, чи дійсно машина не заводиться саме з цієї причини.

До того ж далеко не завжди у вас є під рукою перевірений на справність акумулятор. З батареєю можуть бути проблеми, викликані простим забрудненням або корозійними процесами, що відбуваються унаслідок надлишків вологи. У першому випадку досить прочистити акумулятор, в другому — зробити механічну зачистку. Як правило, цього цілком вистачає, якщо не заводиться авто саме з цієї причини.

Можна провести тестування акумулятора у ручному режимі і за допомогою підручних засобів. Тобто спробувати викликати стрибок напруги. Якщо він є, але так і не виходить завести двигун, то несправність, швидше за все, саме в акумуляторній батареї.

Несправності в паливній системі доволі важко усунути. Якщо відразу не заводиться автомобіль, причиною цьому можуть бути неполадки із стартером. Як будь-який електричний блок, він може бути підданий корозії або нагару, внаслідок чого втрачає свою працездатність. Стан стартера можна перевірити підручними засобами, але ремонтувати радимо на СТО.

Якщо запалення схоплює, але не заводиться, несправною може бути котушка запалення. Для перевірки її стану зазвичай використовується мультиметр, який є під рукою практично у будь-якого автомобіліста. З його допомогою можна швидко встановити виникнення несправностей в котушці запалення. Відновлювати її працездатність не рекомендується — простіше замінити це устаткування на нове.

Внештатный журналист

Share

Последние статьи

  • Новости

Прогноз синоптиков на субботу, 21 сентября: еще больше потеплеет

Завтра, в субботу, 21 сентября 2024 года, в Одессе и Одесской области ожидается еще больше… Читать далее

2024-09-20
  • Статьи

Деревянная вагонка: преимущество и простота монтажа

Вагонка из натуральных пород дерева — именно тот материал, который позволит создать в доме уют… Читать далее

2024-09-20
  • Статьи

Главное в голубцах — косточки перемыть: как жители Рени готовили ярмарку ко дню города

В честь Дня города Рени жители Ренийской громады провели благотворительную ярмарку в поддержку ВСУ, в… Читать далее

2024-09-20
  • Статьи

Никита Титов: защитник Мариуполя о тридцати месяцах в российском плену

Из российского плена вернулся защитник Мариуполя, воин Национальной гвардии Украины балтянин Никита Титов. Когда он… Читать далее

2024-09-20
  • Статьи

Как война влияет на украинскую фауну: биолог Иван Русев дал неутешительные прогнозы (видео)

Украинская фауна сейчас переживает множество вызовов. Войну, климатические изменения и агрессивную деятельность людей. В этом… Читать далее

2024-09-20
  • Статьи

626 лет Саврани: наварили борща и отпраздновали донатами на ВСУ

Саврань — столица лесной жемчужины Одесской области — находится в междуречье рек Савранки и Южного… Читать далее

2024-09-20