Відправлення української полярної експедиції на новому кригополі «Ноосфера» затримується. Через новорічні свята не всі необхідні вантажі встигли доставити на криголам вчасно.
Саме таку причину назвали у Національному арктичному науковому центрі (НАНЦ) України.
Нагадаємо, що за планами вчених, криголам повинен був вирушити з порту Одеси на українську полярну станцію “Академік Вернадський” 10 січня.
Наразі називаються нові терміни старту експедиції: 20 – 23 січня. Причина, через яку полярники не змогли вирушити вчасно, – не всі постачальники зуміли вчасно доставити вантажі на криголам. А все через тривалі різдвяні та новорічні вихідні.
Варто зазначити, що частина персоналу станції вирушила до Чилі повітрям і звідти була доставлена на станцію «Академік Вернадський» на чилійському військовому кораблі.
Криголам «Ноосфера» раніше належав Великій Британії і називався James Clark Ross. А у 2021 році його за символічні 5 млн. доларів придбала Україна для доставки людей та вантажів на антарктичну станцію «Академік Вернадський», а також для проведення наукових досліджень світового океану.
Примітно, що саме 1996 року саме цей криголам James Clark Ross доставив на станцію першу українську місію. 29 жовтня 2021 року президент України Володимир Зеленський відвідав Одесу та взяв участь у процедурі перейменування криголаму.
До керівництва підприємства звернулися співробітники обласної станції переливання крові з проханням здати кров для потреб… Read More
Новорічний настрій уже стукає у двері, а разом із ним — фантастичні подарунки від VARUS!… Read More
В Одеській області два співробітники районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки продавали військовозобов'язаним відстрочки. Read More
У Південному попрощалися одразу з двома загиблими воїнами - солдатом Марковським Ігорем Григоровичем і бойовим… Read More
Із п'ятниці, 22 листопада, в Одесі відновлено роботу автобусів № 105 і №105-А за постійним… Read More
У п'ятницю, 22 листопада 2024 року, у зв'язку з плановими роботами на міських електромережах деякі… Read More