Статті

Одеський Привоз на початку травня: не треба масажувати огірки

Ось і початок травня. На Привозі ― майже літо. А може вже й не «майже». Люди, як завжди, проходять «дешевими» та «зовсім не дешевими» рядами у пошуках чогось найкращого. 

«Та не мацайте!»

Треба все скуштувати, а те, що скуштувати неможливо ― до цього треба хоч доторкнутися.

Чоловік торкається огірків, поруч з якими написано «не масажувати». 

Продавчиня:

― Ви читати вмієте? Тут же все написано.

― Я думав, що це жарт такий, ― відповідає покупець, продовжуючи «аналізувати» пальцями огірки.

― Ага, то от вам без жартів: «Та не мацайте! Не мацайте!»…

А що там з цінами?

Овочі на одеському Привозі (ціни за один кілограм)

  • картопля — 35-40 грн;
  • картопля «молода» ― 100-150 грн;
  • цибуля — 30-40 грн;
  • помідори — 50-230 грн;
  • буряк — 30-40 грн;
  • кабачки — 70-125 грн;
  • огірки — 60-130 грн;
  • солодкий перець — 90-200 грн;
  • баклажани — 100-120 грн;
  • капуста «молода» ― 60-80 грн;
  • часник — 80-110 грн;
  • морква — 35-60 грн;
  • редиска ― 25-50 грн;
  • зелень у пучках — від 10 грн.

Ціни фруктів на одеському Привозі (за один кілограм)

  • яблука — 35-60 грн;
  • груші — 70-110 грн;
  • банани — 50-90 грн;
  • грейпфрути — 60-80 грн;
  • гранати — 180-230 грн;
  • лимони — 55-80 грн;
  • виноград ― 70-120 грн;
  • хурма ― 90-180 грн;
  • мандарини ― 50-130 грн;
  • апельсини ― 50-130 грн.

Скільки на Привозі коштують яйця, сир, бринза

  • яйця (десяток) — 40-90 грн;
  • бринза — 220-280 грн;
  • сир — 80-170 грн.

Ціни на м’ясо на одеському Привозі

Яловичина-телятина:

  • задня частина — 240-270 грн;
  • теляча шия — 200-220 грн;
  • ребра — 130-170 грн.
  • антрекот — 180-200 грн;

Свинина:

  • задня частина — 200-250 грн;
  • шия — 230-320 грн;
  • лопатка — 200-230 грн;
  • ребра — 230-250 грн;
  • сало сире (від «тонкого» до «товстого») — 90-220 грн.
  • сало солоне (від «тонкого» до «товстого») — 140-280 грн.

Ціни на рибу у рибних рядах Привозу

  • товстолобик — 50-110 грн;
  • карасі — 70-90 грн;
  • лобань (він же морський пеленгас) — 90-150 грн;
  • судак — 150-250 грн;
  • короп — 80-150 грн.

Фото авторки

Читайте також та порівнюйте: Ціни на одеському Привозі сьогодні: вже й дешева доріжка з’явилась

Share
Марія Котова

Одеська журналістка з майже 20-річним досвідом у пресі та онлайн-медіа. Закінчила факультет бібліотекознавства та бібліографії Харківського державного інституту культури. Спеціалізується на темах міського життя, культури, сучасних та маловідомих сторінок історії Одеси. Членкиня Національної спілки журналістів України (НСЖУ). Авторка чотирьох книжок прози, у своїх матеріалах поєднує текст і фотографію, аби зробити історію живою й цікавою для читача.

Recent Posts

  • Новини партнерів

Роль digital-маркетингу у просуванні сучасних брендів

Цифрове середовище кардинально змінило правила гри у сфері просування. Бренди більше не покладаються лише на… Read More

19-06-2025 в 23:53
  • Новини

«Алея Незламних міст» в Одесі: пройде виставка вшанування жертв війни

Виставка «Алея Незламних міст», створена ужгородським скульптором Яном-Павлом Романом для вшанування пам’яті жертв війни, після… Read More

19-06-2025 в 22:34
  • Новини

Трохи дощу: прогноз погоди в Одесі на п’ятницю, 20 червня

У п'ятницю, 20 червня 2025 року, в Одесі та Одеській області очікується досить тепла погода… Read More

19-06-2025 в 20:34
  • Новини

В Одесі знесуть будинок, зруйнований після удару дронів росіян

В Одесі визнали таким, що не підлягає відновленню будинок на вулиці Скісній, який серйозно постраждав… Read More

19-06-2025 в 20:17
  • Статті

Що приховує Пересипський район Одеси і чому з мапи зник Суворов (відео)

Пересипський район – це і море, і промислові зони, і хрущовки, і приватні будинки. Колись… Read More

19-06-2025 в 18:56
  • Статті

Чому важливо робити тест на ВІЛ: історія Аліни

«Одного дня мій партнер розповів, що вже 10 років живе з ВІЛ» Read More

19-06-2025 в 17:27