Новини партнерів

Сковорода для індукційної плити: робимо вибір

Якщо вибрати посуд для індукційної плити правильно, ви зможете отримати максимум, повну віддачу у вигляді смачної та швидко приготованої їжі.

До кухонного начиння входить сковорода для індукційної плити, яка має бути правильною. Дізнавшись про правила вибору моделі, звернувшись до інтернет-магазину Vismu, ви матимете гарантований успіх у приготуванні домашніх кулінарних шедеврів.

Особливості функціонування індукційної плитки

А ви знаєте чому сковорода для індукційної плити має бути особливою? Саме тому, що сама плитка працює не так, як склокерамічна поверхня, тим більше зовсім не так як газовий або електричний побутовий пристрій. Таке сучасне рішення здатне генерувати тепло, створюючи магнітне поле над поверхнею скла плитки.

Якщо використовувати правильну модель, посуд рівномірно розподілятиме тепло, причому максимально ефективно. За рахунок чого їжа буде готуватися рівномірно і швидко, вона не підгорить, не створить додаткових клопотів і проблем у процесі приготування.

 

Який матеріал кращий?

Якщо ви все ще думаєте, з якого матеріалу має бути виготовлена ​​сковорода для індукційної плити – пам’ятайте, що в цьому разі годяться:

  • чавун,
  • сталь,
  • емальовані моделі,
  • моделі з нержавійної сталі з залізною основою або спеціальною серцевиною.

Якщо ви все-таки сумніваєтеся в тому, що модель, яка вам сподобалася, годиться — подивіться, чи є на сковорідці спеціальний символ «сумісність з індукцією».

Також можна провести магнітний тест. Для цього треба взяти магніт і постаратися примагнітити його до днища сковороди для індукційної плити. Магніт тримається? Чудово, тоді сковорода для індукційної плити годиться ідеально. Магніт не тримається? Тоді посуд потрібно замінити, оскільки його не вдасться користуватися на сучасній поверхні.

Чому краще не використовувати чавун?

Як правило, сковорода для індукційної плити із чавуну годиться, але вона дуже швидко подряпає гарну скляну поверхню, просто зіпсує її. Звичайно, матеріал міцний, довговічний, забезпечує рівномірну теплопередачу за низьких налаштувань. Чавун нагрівається довше, але й краще:

  • тушкує,
  • смажить,
  • варить.

Однак важке шорстке днище швидко зіпсує побутовий агрегат і вже найближчим часом його доведеться міняти на новий, витрачаючи величезну грошову суму.

Якщо ваша сковорода для індукційної плити виготовлена ​​з нержавійної сталі, всередину днища вбудований спеціальний диск – це буде ідеальним рішенням для швидкого та комфортного приготування їжі.

Share

Recent Posts

  • Новини

Вибух в Одесі: росіяни атакували місто балістикою

Удень 3 липня 2025 року ворог знову атакує ракетами Одеську область. В Одесі пролунав потужний… Read More

03-07-2025 в 13:05
  • Статті

Концерти на морі та кінні перегони: афіша подій 4 – 6 липня в Одесі

Таке можливо лише в Одесі. Від світанку до вечора – безліч унікальних подій! Наша культурний… Read More

03-07-2025 в 12:31
  • Новини

Українська мова в Одесі: як працює міська програма

На минулій сесії Одеської міськради обговорили реалізацію міської програми з популяризації української мови. Read More

03-07-2025 в 11:41
  • Новини

Вимкнення світла в Одесі – кого торкнеться 3 липня

У четвер, 3 липня 2025 року, ДТЕК «Одеські електромережі» продовжить планові ремонтні роботи, через що… Read More

03-07-2025 в 10:47
  • Новини

Згорілі квартири та уламки посеред двору: фото наслідків удару по висотці в Одесі

В ночь на 3 июля в Одессе в результате удара вражеского беспилотника серьёзно пострадал многоквартирный… Read More

03-07-2025 в 10:12
  • Новини

Війна, день 1226: що означає пауза в постачанні боєприпасів Україні

У четвер, 3 червня 2025 року, розпочалася 1226-та доба від початку широкомасштабної агресії країни-терористки Росії… Read More

03-07-2025 в 09:09