Новини партнерів

Сковорода для індукційної плити: робимо вибір

Якщо вибрати посуд для індукційної плити правильно, ви зможете отримати максимум, повну віддачу у вигляді смачної та швидко приготованої їжі.

До кухонного начиння входить сковорода для індукційної плити, яка має бути правильною. Дізнавшись про правила вибору моделі, звернувшись до інтернет-магазину Vismu, ви матимете гарантований успіх у приготуванні домашніх кулінарних шедеврів.

Особливості функціонування індукційної плитки

А ви знаєте чому сковорода для індукційної плити має бути особливою? Саме тому, що сама плитка працює не так, як склокерамічна поверхня, тим більше зовсім не так як газовий або електричний побутовий пристрій. Таке сучасне рішення здатне генерувати тепло, створюючи магнітне поле над поверхнею скла плитки.

Якщо використовувати правильну модель, посуд рівномірно розподілятиме тепло, причому максимально ефективно. За рахунок чого їжа буде готуватися рівномірно і швидко, вона не підгорить, не створить додаткових клопотів і проблем у процесі приготування.

 

Який матеріал кращий?

Якщо ви все ще думаєте, з якого матеріалу має бути виготовлена ​​сковорода для індукційної плити – пам’ятайте, що в цьому разі годяться:

  • чавун,
  • сталь,
  • емальовані моделі,
  • моделі з нержавійної сталі з залізною основою або спеціальною серцевиною.

Якщо ви все-таки сумніваєтеся в тому, що модель, яка вам сподобалася, годиться — подивіться, чи є на сковорідці спеціальний символ «сумісність з індукцією».

Також можна провести магнітний тест. Для цього треба взяти магніт і постаратися примагнітити його до днища сковороди для індукційної плити. Магніт тримається? Чудово, тоді сковорода для індукційної плити годиться ідеально. Магніт не тримається? Тоді посуд потрібно замінити, оскільки його не вдасться користуватися на сучасній поверхні.

Чому краще не використовувати чавун?

Як правило, сковорода для індукційної плити із чавуну годиться, але вона дуже швидко подряпає гарну скляну поверхню, просто зіпсує її. Звичайно, матеріал міцний, довговічний, забезпечує рівномірну теплопередачу за низьких налаштувань. Чавун нагрівається довше, але й краще:

  • тушкує,
  • смажить,
  • варить.

Однак важке шорстке днище швидко зіпсує побутовий агрегат і вже найближчим часом його доведеться міняти на новий, витрачаючи величезну грошову суму.

Якщо ваша сковорода для індукційної плити виготовлена ​​з нержавійної сталі, всередину днища вбудований спеціальний диск – це буде ідеальним рішенням для швидкого та комфортного приготування їжі.

Share

Recent Posts

  • Новини

Росіяни вдарили балістикою Одесі: подробиці (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Сьогодні, 19 серпня, близько 22:00 росіяни знову атакували Одесу балістикою. У місті було чутно два… Read More

19-08-2025 в 22:32
  • Новини

Футболістка одеської команди отримала жовту картку за російську мову

На матчі жіночої Прем’єр-ліги України між командами «Колос» (Ковалівка) та «Сістерс» (Одеса) арбітрка Анастасія Романюк… Read More

19-08-2025 в 22:32
  • Новини

«Оскар-2026» (відео)

Документальна стрічка «Санаторій» режисера Гара О’Рурка офіційно представлятиме Ірландію на 98-й церемонії вручення премії «Оскар»… Read More

19-08-2025 в 21:33
  • Новини

Прогноз погоди в Одесі на середу, 20 серпня

У середу, 20 серпня 2025 року, в Одесі та області синоптики оприлюднили оновлений прогноз погоди.… Read More

19-08-2025 в 20:33
  • Новини

В Одесі стрімко зростає вартість оренди житла: розподіл цін

Мешканці Одеси зазнають одних із найбільших збільшень цін на оренду житла в Україні. За останні… Read More

19-08-2025 в 19:36
  • Новини

В Одесі відкривається виставка стріт-арту про війну та спротив

23 серпня о 17:00 у «Garage Gallery» на Деволанівському узвозі під мостом Коцебу в історичному… Read More

19-08-2025 в 18:33