Однією з основних характеристик бар'єрних плівок, які використовуються для пакування, є їхня низька газопроникність.
Є велика кількість різновидів бар’єрних плівок. Звичайно, вони створюють перешкоду також і для того, щоб в упаковку проникав газ та запахи. При цьому багатошарова бар’єрна плівка підбирається залежно від завдань, які вона повинна виконати.
Це кілька основних різновидів:
Є також інші варіанти бар’єрних плівок – такі, які захищають від ультрафіолету, з можливістю зробити глибоку витяжку або друк, а також багато інших.
Насамперед – для упаковки таких продуктів, що швидко псуються, як сир, м’ясо, риба і ковбаса. Також у неї пакують і готові страви швидкого приготування та корм для тварин. Крім того, такі плівки використовують у медицині та фармакології.
Плівка може бути чорною або прозорою, також є можливість застосування кольорових варіантів на замовлення. Також вона може бути стандартною або спіненою.
Існує окрема класифікація плівок на кшталт бар’єрного шару. Так, якщо це середньобар’єрна плівка, її захисні властивості обумовлені шаром поліаміду. Він дає високі показники міцності. В основному такі плівки використовуються для вакуумування.
Щодо високобар’єрної плівки, то це багатошаровий матеріал, який в основному використовується для того, щоб упаковувати продукти в модифікованому газовому середовищі. Відповідно термін зберігання продуктів, упакованих у таку плівку, збільшується в кілька разів. Крім того, це дозволяє більше не використовувати алюмінієву фольгу як пакувальний матеріал.
Крім того, оскільки високобар’єрна багатошарова плівка, для різних шарів можуть використовуватися різні типи плівок. Наприклад, внутрішній шар може використовувати добавки, які запобігають утворенню конденсату. При цьому різні види плівок поєднує те, що вони легко піддаються термоформування вакуумом.
Є кілька основних критеріїв, які заслуговують на увагу:
При високій міцності така плівка повинна відрізнятися природною прозорістю. Крім того, важливо, щоб вона була стійкою до хімікатів та кислот. З бар’єрною плівкою повинні зберігатися не тільки природні властивості продуктів, але і їх аромат, це дуже важлива її якість, так само як здатність зберігати всі корисні властивості запакованих продуктів.
На Херсонському напрямку загинув 32-річний одесит Цві Гірш, який служив у 34-й окремій бригаді берегової… Read More
У понеділок, 9 червня 2025 року, розпочалася 1202-та доба повномасштабної війни РФ проти України. Окупанти… Read More
Сьогодні, 9 червня 2025 року, у зв'язку з плановими роботами на міських електромережах деякі одесити… Read More
Розбите скло в саркофазі над давньогрецькою експозицією на Приморському бульварі в Одесі комунальники виявили минулими… Read More
В Одеському обласному центрі контролю та профілактики хвороб повідомили про пляжі, на яких за результатами… Read More
Літо почалося – і от вже минув його перший тиждень. Мить за миттю – час… Read More