Новини партнерів

Як вибрати тандир: на що звернути увагу

Тандир – це східна диво-піч, в якій можна приготувати різноманітні страви з риби, м'яса, птиці, овочів. Окрема історія – це випічка у тандирі. Вона виходить ароматною, повітряною та смачною.

Звичайно, скуштувати страви з тандира можна в ресторані, де є східна кухня, а можна встановити тандир у себе вдома і радувати сім’ю кулінарними шедеврами, які ви готуватимете власними руками, а допоможе вам у цьому тандир.

До речі, тандири бувають різні, тому перед покупкою потрібно визначитись, який саме агрегат вам потрібен.

Тандир на дровах – для ароматних страв

Тандири бувають трьох видів:

  • дров’яні;
  • газові;
  • електричні.

Тандир на дровах – це чудовий варіант і для дому, і для ресторану. Їжа, приготована на такому тандирі виходить дуже смачною та ароматною. Створюється відчуття, що її готували на природі, на відкритому багатті. Крім дров можна використовувати вугілля, але професіонали не радять це робити, тому що він дає дуже велику жар і страви можуть елементарно підгоріти. До речі, деревина як паливо підходить і для стаціонарних, і для переносних печей. Тобто такий тандир можна сміливо брати на природу і готувати в ньому шашлики, птицю та овочі.

Що стосується газових тандирів, то вони найбільш популярні у ресторанах та кафе. Вони досить економічні, готувати в них їжу – легко та просто, але такого аромату, як у дров’яному тандирі, на жаль, не буде.

Електричний тандир можна встановити навіть на кухні у квартирі. При приготуванні страв такий тандир не виділяє ні диму, ні кіптяви. Розміри у нього компактні. Можна підібрати тандир, який доповнюватиме дизайн вашої кухні. Якщо говорити про смак самих страв, то знову ж таки, якщо ви розраховуєте отримати ароматне м’ясо або випічку, то краще віддати перевагу тандиру на дровах.

Товщина стінок та приготування страв

Традиційно тандир виготовляється з кераміки, тому товщина стін самої печі має велике значення. Якщо тандир вам потрібен для смачної та ароматної випічки, підійде агрегат з товщиною 3 см. Він легкий, його можна переносити з одного місця на інше. Також у такому тандирі можна готувати овочі, а ось м’ясо навіть при тривалому томлінні може залишитися сируватим.

Оптимальна товщина стінок – 4-6 см. Вага тандира коливатиметься в межах 70-120 кг. У такій печі можна сміливо готувати не лише шашлик, а й баранину, курку та інші страви. Звичайно, чим товщі стінки, тим більша вага. Але за бажання такий тандир можна перенести в потрібне місце, дві людини точно впораються.

Готуйте смачні страви – тандир вам допоможе!

Share

Recent Posts

  • Новини

Українські прикордонники затримали на Дунаї два румунські катери-порушники

Два катери з громадянами Румунії перетнули український кордон на річці Дунай. Їх затримали прикордонники Ізмаїльського… Read More

14-10-2025 в 11:34
  • Новини

Воїн з Одеської області Олексій Готра віддав життя за незалежність України

Під час бойового завдання загинув молодший сержант Олексій Готра з Тарутинської громади. Йому було 30… Read More

14-10-2025 в 10:47
  • Новини

Екс-мер Білгорода-Дністровського залишиться за ґратами: суд відмовив у звільненні

Віталія Граждана, який більше року перебуває під вартою, звинувачують у вимаганні та спробі захоплення бізнесу.… Read More

14-10-2025 в 10:28
  • Статті

В центрі ОДОС здійснили прорив у лікуванні катаракти: тут вперше в Одесі встановили революційну лінзу Odyssey™

Туман перед очима, розмиті контури, втрата чіткості зору — знайомі симптоми катаракти? У Одесі вперше… Read More

14-10-2025 в 09:52
  • Новини

Война, день 1329-й: Украина отбила штурм на Доброполье, Харьков — под ударом бомб

У вівторок, 14 жовтня 2025 року, розпочався 1 329-й день широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації… Read More

14-10-2025 в 09:29
  • Новини

Мера Одеси може бути позбавлений громадянства: петиція набрала 25 тисяч підписів за кілька годин

Петиція, яка закликає позбавити українського громадянства мера Одеси Геннадія Труханова, за лічені години набрала понад… Read More

14-10-2025 в 08:36