Тандир – це східна диво-піч, в якій можна приготувати різноманітні страви з риби, м'яса, птиці, овочів. Окрема історія – це випічка у тандирі. Вона виходить ароматною, повітряною та смачною.
Звичайно, скуштувати страви з тандира можна в ресторані, де є східна кухня, а можна встановити тандир у себе вдома і радувати сім’ю кулінарними шедеврами, які ви готуватимете власними руками, а допоможе вам у цьому тандир.
До речі, тандири бувають різні, тому перед покупкою потрібно визначитись, який саме агрегат вам потрібен.
Тандири бувають трьох видів:
Тандир на дровах – це чудовий варіант і для дому, і для ресторану. Їжа, приготована на такому тандирі виходить дуже смачною та ароматною. Створюється відчуття, що її готували на природі, на відкритому багатті. Крім дров можна використовувати вугілля, але професіонали не радять це робити, тому що він дає дуже велику жар і страви можуть елементарно підгоріти. До речі, деревина як паливо підходить і для стаціонарних, і для переносних печей. Тобто такий тандир можна сміливо брати на природу і готувати в ньому шашлики, птицю та овочі.
Що стосується газових тандирів, то вони найбільш популярні у ресторанах та кафе. Вони досить економічні, готувати в них їжу – легко та просто, але такого аромату, як у дров’яному тандирі, на жаль, не буде.
Електричний тандир можна встановити навіть на кухні у квартирі. При приготуванні страв такий тандир не виділяє ні диму, ні кіптяви. Розміри у нього компактні. Можна підібрати тандир, який доповнюватиме дизайн вашої кухні. Якщо говорити про смак самих страв, то знову ж таки, якщо ви розраховуєте отримати ароматне м’ясо або випічку, то краще віддати перевагу тандиру на дровах.
Традиційно тандир виготовляється з кераміки, тому товщина стін самої печі має велике значення. Якщо тандир вам потрібен для смачної та ароматної випічки, підійде агрегат з товщиною 3 см. Він легкий, його можна переносити з одного місця на інше. Також у такому тандирі можна готувати овочі, а ось м’ясо навіть при тривалому томлінні може залишитися сируватим.
Оптимальна товщина стінок – 4-6 см. Вага тандира коливатиметься в межах 70-120 кг. У такій печі можна сміливо готувати не лише шашлик, а й баранину, курку та інші страви. Звичайно, чим товщі стінки, тим більша вага. Але за бажання такий тандир можна перенести в потрібне місце, дві людини точно впораються.
Готуйте смачні страви – тандир вам допоможе!
Сьогодні, у суботу, 21 вересня 2024 року, розпочалася 941-та доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації… Читати далі
Сьогодні, 21 вересня, у нашому регіоні зберігається доволі комфортна і тепла погода, тому температура морської… Читати далі
Доброго ранку, читачі! Новий день настав, і ми раді запропонувати вам порцію свіжих і кумедних… Читати далі
Що святкують в Україні та світі 21 вересня. Історичні події, пам'ятні дати, народження відомих людей… Читати далі
Церковне свято сьогодні, 21 вересня. Розповідаємо, пам'ять яких святих шанують православні віряни цього дня, в… Читати далі
Сьогодні сонячна активність трохи зросте, очікується слабка магнітна буря, яка може вплинути на метеозалежних людей. Читати далі