Як вибрати обладнання для м’ясопереробки?

Взяти тушу тварини й обробити – це лише частина роботи. Щоб у магазинах з'явилися не лише м'ясо та сало, але також напівфабрикати, ковбаси та копченості, треба виконати ще низку операцій.

Без обладнання для м’ясопереробки це не вдасться зробити у промислових масштабах.

Вимоги до обладнання для переробки м’яса

Для обробки м’яса та сала у великій кількості використовують різні пристрої. Хоча вони мають різну конструкцію та параметри, деякі вимоги застосовуються до них усім без винятку:

  1. Міцність та надійність.
  2. Висока продуктивність.
  3. Відповідність санітарно-гігієнічним нормам.
  4. Високий ступінь механізації та автоматизації.
  5. Фірмове обслуговування.
  6. Зручність у роботі.

У зв’язку з цим варто відзначити, що обладнання, випущене вітчизняними компаніями, не тільки не поступається імпортному в плані надійності та продуктивності, а й перевершує його внаслідок нижчої ціни придбання та подальшого обслуговування. Широкий асортимент дозволяє поставити цю техніку на всіх етапах технологічних ліній перероблення м’яса.

Пристрої для м’ясопереробки

За допомогою лопатевих фаршемішалок можна не тільки ретельно перемішувати різні продукти, але ще й додавати до суміші необхідну кількість приправ, спецій, розсолу тощо. При більш в’язкій консистенції краще використовувати шнекові моделі. І ті, й інші підходять як для м’яса, так і для іншої сировини: сиру, риби, овочів, зерна тощо. Вакуумні мішалки з герметичними місткостями дають на виході якісніший продукт внаслідок кращого перемішування та вбирання інгредієнтів.

Для виготовлення штучної продукції призначена машина розкочувальна для формування шніцелів та апарат для виробництва гамбургерів. Перша працює зі свіжою або замороженою сировиною. Вона його розкочує та вирівнює структуру, забезпечуючи тим самим рівномірну та швидку термообробку. Друга формує та пресує котлети для бургерів. Кожне півколо видається чергова порція, за 1 годину виходить 4400 штук.

Для варіння м’яса та інших продуктів використовується спеціальний котел із пневмоциліндрами для вивантажувальної ємності з кислотостійкої сталі та верхньої кришки. Як теплоносій залито мінеральну олію Transterm 300. Схожий котел, але багатофункціональний, дає можливість не тільки варити продукти, але також гасити їх або смажити. Прилад обладнаний знімною мішалкою, дежа та кришка мають гідропривід для підняття та перекидання. Працює за заданою програмою, може керуватися вручну.

Є багато й інших установок: дебонери для курячих стегон, тунелі набряку м’яса, термозбіжні машини, станції приготування розсолу, подрібнювачі, візки для фаршу (китаянки), а також підйомники та перекидачі для них тощо.


*на правах реклами

Share

Recent Posts

  • Статті

Ціни та історії з одеського Привозу 7 листопада: як порадувати жінку (фоторепортаж)

От вже й листопад. І хоча на вулиці тепло, та все ж відчувається: осінь ―… Read More

07-11-2025 в 09:58
  • Новини

Війна, день 1353: ворог проривається в бік Запоріжжя

Російська армія змінює напрямок і намагається просунутися по східному флангу в бік Запоріжжя, обходячи українські… Read More

07-11-2025 в 09:34
  • Новини

Росіяни завдали удару дронами по Одеському регіону: знову постраждала енергетика (фото)

Вночі 7 листопада Одеська область знову опинилася під ударом ворожих безпілотників. Більшість цілей вдалося збити,… Read More

07-11-2025 в 08:25
  • Новини

Пісня одеського рок-гурту «Хейтспіч» потрапила до рейтингу престижної премії

Композиція «Голос» одеського гурту «Хейтспіч», присвячена кримському політв'язню Богдану Зізі, увійшла до лонглиста музичної премії… Read More

07-11-2025 в 07:44
  • Новини

Світло, тепло і вода: як працюватимуть одеські лікарні в разі блекауту

В умовах війни Одеса робить ставку на автономність своїх медичних закладів — лікарні оснащують генераторами,… Read More

07-11-2025 в 07:36
  • Новини

Пішов із життя одеський художник-нонконформіст Віктор Маринюк

В Одесі на 87-му році життя помер український художник, співзасновник одеської школи нонконформістів Віктор Маринюк. Read More

07-11-2025 в 07:27