Як вибрати обладнання для м’ясопереробки?

Взяти тушу тварини й обробити – це лише частина роботи. Щоб у магазинах з'явилися не лише м'ясо та сало, але також напівфабрикати, ковбаси та копченості, треба виконати ще низку операцій.

Без обладнання для м’ясопереробки це не вдасться зробити у промислових масштабах.

Вимоги до обладнання для переробки м’яса

Для обробки м’яса та сала у великій кількості використовують різні пристрої. Хоча вони мають різну конструкцію та параметри, деякі вимоги застосовуються до них усім без винятку:

  1. Міцність та надійність.
  2. Висока продуктивність.
  3. Відповідність санітарно-гігієнічним нормам.
  4. Високий ступінь механізації та автоматизації.
  5. Фірмове обслуговування.
  6. Зручність у роботі.

У зв’язку з цим варто відзначити, що обладнання, випущене вітчизняними компаніями, не тільки не поступається імпортному в плані надійності та продуктивності, а й перевершує його внаслідок нижчої ціни придбання та подальшого обслуговування. Широкий асортимент дозволяє поставити цю техніку на всіх етапах технологічних ліній перероблення м’яса.

Пристрої для м’ясопереробки

За допомогою лопатевих фаршемішалок можна не тільки ретельно перемішувати різні продукти, але ще й додавати до суміші необхідну кількість приправ, спецій, розсолу тощо. При більш в’язкій консистенції краще використовувати шнекові моделі. І ті, й інші підходять як для м’яса, так і для іншої сировини: сиру, риби, овочів, зерна тощо. Вакуумні мішалки з герметичними місткостями дають на виході якісніший продукт внаслідок кращого перемішування та вбирання інгредієнтів.

Для виготовлення штучної продукції призначена машина розкочувальна для формування шніцелів та апарат для виробництва гамбургерів. Перша працює зі свіжою або замороженою сировиною. Вона його розкочує та вирівнює структуру, забезпечуючи тим самим рівномірну та швидку термообробку. Друга формує та пресує котлети для бургерів. Кожне півколо видається чергова порція, за 1 годину виходить 4400 штук.

Для варіння м’яса та інших продуктів використовується спеціальний котел із пневмоциліндрами для вивантажувальної ємності з кислотостійкої сталі та верхньої кришки. Як теплоносій залито мінеральну олію Transterm 300. Схожий котел, але багатофункціональний, дає можливість не тільки варити продукти, але також гасити їх або смажити. Прилад обладнаний знімною мішалкою, дежа та кришка мають гідропривід для підняття та перекидання. Працює за заданою програмою, може керуватися вручну.

Є багато й інших установок: дебонери для курячих стегон, тунелі набряку м’яса, термозбіжні машини, станції приготування розсолу, подрібнювачі, візки для фаршу (китаянки), а також підйомники та перекидачі для них тощо.


*на правах реклами

Share

Останні статті

  • Новини

Прогноз погоди: до чого готуватись одеситам 19 вересня

За інформацією Гідрометцентру Чорного та Азовського морів, завтра, у четвер, 19 вересня 2024 року, в… Читати далі

2024-09-18
  • Новини

В Україні можливий потужний землетрус – він захопить і Одесу: прогноз

Кандидат геологічних наук Сергій Кадурін не виключає, що в Україні може статися сильний землетрус, який… Читати далі

2024-09-18
  • Новини

Одеські школярі отримуватимуть по 10 тисяч: хто і коли

В Одесі школярі, чиї батьки загинули, захищаючи Україну від російських окупантів, щороку отримуватимуть від міста… Читати далі

2024-09-18
  • Новини

Одеська Книжка називатиметься інакше (відеофакт)

Хвиля дерусифікації, що захлеснула Одесу, дісталася і до знаменитого Книжкового ринку (він же – Книжка).… Читати далі

2024-09-18
  • Новини

Одеська міськрада виділила на допомогу ЗСУ сотні мільйонів гривень

Одеська міська рада у ході сесії, що відбулася сьогодні, 18 вересня 2024 року, виділила понад… Читати далі

2024-09-18
  • Новини

В Одесі відремонтують узвіз Марінеско: коли почнуть ремонт і скільки він триватиме

Сьогодні, 18 вересня 2024 року, на черговій сесії Одеської міськради ухвалили рішення щодо ремонту злощасного… Читати далі

2024-09-18