Багато хто задається питанням, чому іноді на яєчному жовтку є червона пляма. І чи небезпечно вживати такі яйця в їжу?
Зазвичай такі плями виявляють, розбиваючи яйце для смаження, або для додавання в інші. Виглядає це не дуже естетично, що тільки додає занепокоєння тому, хто готує.
Виникають сумніви в якості яйця, його свіжості. У багатьох з’являються побоювання, чи не завдасть такого яйця з червоною кров’яною плямою шкоди здоров’ю. Тому часто такі яйця просто викидають.
Такі яйця можна спокійно їсти.
Насправді боятися їсти яйця з цяткою на жовтку не варто. Вони не завдають шкоди людині. Подібний кров’яний потік з’являється на жовтку при його формуванні. Причинами можуть бути:
Подібний дефект не несе ніякої загрози здоров’ю людини і навіть не впливає на смакові якості яйця. Але якщо такі плями вас бентежать, наприклад тому, що погано виглядають, тоді досить просто прибрати такий потік з жовтка.
Раніше “Одеське Життя” розповідало, що в Україні сильно зросли ціни на курячі яйця, зробивши їх за ціною воістину “золотими”.
Зранку 10 жовтня у селі Соборне Болградського району загорівся приватний будинок. Коли пожежники загасили вогонь,… Read More
На Одещині запускають масштабний освітній проєкт CATCH UP, спрямований на подолання освітніх втрат дітей через… Read More
26-річний житель Любашівки готувався до зими, придбавши бензопилу. Його затримали за незаконне вирубування п'яти дерев… Read More
Висадити понад 1000 молодих дерев по всій Одесі озеленювачі планують з початком завершення вегетаційного періоду… Read More
В Одесі перед зимою вимикають фонтани — зокрема, один із найулюбленіших серед одеситів, у Міському… Read More
Величезна яма утворилася посеред дороги на вулиці Дідріхсона. Комунальники розпочали роботи з усунення аварії. Read More