Багато хто задається питанням, чому іноді на яєчному жовтку є червона пляма. І чи небезпечно вживати такі яйця в їжу?
Зазвичай такі плями виявляють, розбиваючи яйце для смаження, або для додавання в інші. Виглядає це не дуже естетично, що тільки додає занепокоєння тому, хто готує.
Виникають сумніви в якості яйця, його свіжості. У багатьох з’являються побоювання, чи не завдасть такого яйця з червоною кров’яною плямою шкоди здоров’ю. Тому часто такі яйця просто викидають.
Такі яйця можна спокійно їсти.
Насправді боятися їсти яйця з цяткою на жовтку не варто. Вони не завдають шкоди людині. Подібний кров’яний потік з’являється на жовтку при його формуванні. Причинами можуть бути:
Подібний дефект не несе ніякої загрози здоров’ю людини і навіть не впливає на смакові якості яйця. Але якщо такі плями вас бентежать, наприклад тому, що погано виглядають, тоді досить просто прибрати такий потік з жовтка.
Раніше “Одеське Життя” розповідало, що в Україні сильно зросли ціни на курячі яйця, зробивши їх за ціною воістину “золотими”.
Сучасна ванна - це не тільки місце для гігієнічних процедур, а повноцінна зона комфорту, де… Read More
В Одесі прокуратура виявила два факти самовільного захоплення та забудови одеситами земельних ділянок комунальної власності,… Read More
Одеська міська рада готує до затвердження нову програму збереження культурної спадщини на 2025–2028 роки, адаптовану… Read More
Протягом ночі та ранку 21 серпня російські війська завдали чергового масованого удару по Україні, застосувавши… Read More
У четвер, 21 серпня 2025 року, через планові роботи енергетиків частина Одеси до вечора залишиться… Read More
Одеська область, яка отримала статус прифронтової території, розширює програму безкоштовного харчування для школярів. З 1… Read More