Багато хто задається питанням, чому іноді на яєчному жовтку є червона пляма. І чи небезпечно вживати такі яйця в їжу?
Зазвичай такі плями виявляють, розбиваючи яйце для смаження, або для додавання в інші. Виглядає це не дуже естетично, що тільки додає занепокоєння тому, хто готує.
Виникають сумніви в якості яйця, його свіжості. У багатьох з’являються побоювання, чи не завдасть такого яйця з червоною кров’яною плямою шкоди здоров’ю. Тому часто такі яйця просто викидають.
Такі яйця можна спокійно їсти.
Насправді боятися їсти яйця з цяткою на жовтку не варто. Вони не завдають шкоди людині. Подібний кров’яний потік з’являється на жовтку при його формуванні. Причинами можуть бути:
Подібний дефект не несе ніякої загрози здоров’ю людини і навіть не впливає на смакові якості яйця. Але якщо такі плями вас бентежать, наприклад тому, що погано виглядають, тоді досить просто прибрати такий потік з жовтка.
Раніше “Одеське Життя” розповідало, що в Україні сильно зросли ціни на курячі яйця, зробивши їх за ціною воістину “золотими”.
Сьогодні, у неділю, 6 липня 2025 року, Україна відзначає День Військово-морських сил ЗСУ. А ще… Read More
Сьогодні, 6 липня 2025 року, у День Військово-Морських Сил ЗСУ в Одесі встановили національний рекорд… Read More
Повномасштабна війна внесла кардинальні зміни у всі сфери життя, зокрема в освіту. Для дітей у… Read More
Небо над Одещиною боронять не лише військові. Власний рахунок знищених ворожих повітряних цілей ведуть і… Read More
Цього недільного дня, 6 липня 2025 року, Україна відзначає День Військово-морських сил – свято, присвячене… Read More
Скорботна звістка прийшла до Арцизької громади Одеської області: на війні у бою за свободу та… Read More