Багато хто задається питанням, чому іноді на яєчному жовтку є червона пляма. І чи небезпечно вживати такі яйця в їжу?
Зазвичай такі плями виявляють, розбиваючи яйце для смаження, або для додавання в інші. Виглядає це не дуже естетично, що тільки додає занепокоєння тому, хто готує.
Виникають сумніви в якості яйця, його свіжості. У багатьох з’являються побоювання, чи не завдасть такого яйця з червоною кров’яною плямою шкоди здоров’ю. Тому часто такі яйця просто викидають.
Такі яйця можна спокійно їсти.
Насправді боятися їсти яйця з цяткою на жовтку не варто. Вони не завдають шкоди людині. Подібний кров’яний потік з’являється на жовтку при його формуванні. Причинами можуть бути:
Подібний дефект не несе ніякої загрози здоров’ю людини і навіть не впливає на смакові якості яйця. Але якщо такі плями вас бентежать, наприклад тому, що погано виглядають, тоді досить просто прибрати такий потік з жовтка.
Раніше “Одеське Життя” розповідало, що в Україні сильно зросли ціни на курячі яйця, зробивши їх за ціною воістину “золотими”.
Де біля Куяльницького лиману заборонено їздити машиною, та яке покарання чекає водіїв у разі порушення,… Read More
У квітні-травні 2025 року в Одесі під час перевірок роботи автобусних перевізників виявлено 12 порушень… Read More
Ранок добрий і середи всім легкої та приємної! І настрою, само собою, на висоті. А… Read More
Фахівці Центру прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США зазначають, що сьогодні,… Read More
Гроші від держави для малозабезпечених не завжди надходять вчасно. Причина – насамперед фінансують оборону, а… Read More
Із завтрашнього дня, 21 травня 2025 року, одеський трамвай №7 тимчасово припиняє роботу на час… Read More