Багато хто задається питанням, чому іноді на яєчному жовтку є червона пляма. І чи небезпечно вживати такі яйця в їжу?
Зазвичай такі плями виявляють, розбиваючи яйце для смаження, або для додавання в інші. Виглядає це не дуже естетично, що тільки додає занепокоєння тому, хто готує.
Виникають сумніви в якості яйця, його свіжості. У багатьох з’являються побоювання, чи не завдасть такого яйця з червоною кров’яною плямою шкоди здоров’ю. Тому часто такі яйця просто викидають.
Такі яйця можна спокійно їсти.
Насправді боятися їсти яйця з цяткою на жовтку не варто. Вони не завдають шкоди людині. Подібний кров’яний потік з’являється на жовтку при його формуванні. Причинами можуть бути:
Подібний дефект не несе ніякої загрози здоров’ю людини і навіть не впливає на смакові якості яйця. Але якщо такі плями вас бентежать, наприклад тому, що погано виглядають, тоді досить просто прибрати такий потік з жовтка.
Раніше “Одеське Життя” розповідало, що в Україні сильно зросли ціни на курячі яйця, зробивши їх за ціною воістину “золотими”.
У сучасному світі стабільний та швидкісний інтернет дуже важливий для виконання бізнес-завдань та повсякденного користування.… Read More
В Одесі правоохоронці затримали завідувачку одного з відділень "Дитячої міської клінічної лікарні №3". Її підозрюють… Read More
22 листопада 1954 року, тобто рівно 70 років тому «скопитився» Андрій Януарович Вишинський. «Фі!», —… Read More
У частині Приморського району Одеси у п'ятницю, 22 листопада 2024 року, тимчасово відключать воду. Причина… Read More
В ЮНЕСКО дали відповідь на гучний «Одеський лист», в якому противники деколонізації топонімів, названих на… Read More
Завтра, у п'ятницю, 22 листопада 2024 року, в Україні та, зокрема, в Одесі та Одеській… Read More