День янгола у одеських курсантів (ФОТО)

Незвичайну картину довелося спостерігати на плацу Військової академії м. Одеса: відділення курсантів займалося стройовою підготовкою під команди восьмирічного хлопчика. У військовій формі, одягненій поверх дитячого одягу, начебто маленький казковий герой, дзвінко повторював комани: «Струн-ко!», «Доброго дня, товаріші курсанти!» й горділиво розправляв свої плечі, почувши гучне вітання «Бажаємо здоров’я, товаришу командир!» В реальність того, що відбувається неможливо було б повірити, якщо б не було відомо про «День янгола», який зібрав військових і дітлахів разом.

Цю благодійну акцію було організовано за підтримки офіцерського і курсантського колективу Військової академії м. Одеса з метою допомогти вихованцям дитячого будитнку «Перлинка» знайти нову родину, про яку вони так палко мріють. Щоб показати дітей майбутнім батькам, розкрити їх характер й водночас влаштувати маленькім серцям свято, дружня військова команда вирішила виповнити самі заповітні дитячі мрії. Допомогали захисникам Вітчизни у цій важливій справі журналісти регіональних телерадіокомпаній.

Як повідомила кореспондент Одеської обласної державної телерадіокомпанії Ганна Бабакіна подібні благодійні акції є яскравою подією для її маленьких учасників, яка допоможе відчути кожному з них військову атмосферу зсередини, а також дізнатися чимало цікавого про рівень підготовки курсантів.

— Кожен випуск телевізійних новин на цю тематику є яскравою подією для хлопчиків і дівчаток, які позбавленні батьківського піклування. В нашому випадку вихованці Одеського дитячого будинку «Перлинка» висловили бажання побувати в армії, — зазначив журналіст.

Хто ж міг допомогти цім дітям здійснити свої мрії, як не люди у погонах? Добрий намір гідний всілякої підтримки – вирішило командування Військової академії. Ось діти з вихователями та знімальними групами одеських телевізійних каналів і приїхали у гості до курсантів.

Маленьких іменинників гостинно зустріли й допомогали орієнтуватися у незнайомому світі майор Петро Мітюшин капітан Ольга Богуш Дітлахи вперше у своєму житті побачили як живуть майбутні офіцери, побували у народознавчій світлиці, спальному приміщенні і спортиному тренажерній залі.

Курсанти розповіли дітям про особливості навчання в академії, а ті у свою чергу з цікавістю слухали розповіді, розглядали військову форму, задавали свої запитання.

Та головне, гостей очикувало попереду. На військовій кафедрі високомобільних військ та розвідки діти ознайомилися зі спорядженням та парашутними системи «крилатої піхоти». Спостерігаючи як професійно пораються з озброєнням та військовим спорядженням курсанти, маленкі гості почали із захопленням повторювати чіткі дії старших товаришів. Хоча відверто дізналися, що військова омуніція для них трошки важкувата. Затаївши подих, вони продовжували слухати цікаву розповідь командира курсантського підрозділу. Потім була кафедра автомобільної підготовки, знайомство з комп’ютерізованими тренажерами КрАЗ-5233 «Спецназ» й ЗІЛ-131.

Але на цьому пригоди малюків не завершилися, їх чекали на повітряно-десантному комплексі! Офіцери та курсанти забезпечили дітворі чимало нових емоцій. Малеча ознайомилася з макетом вертольоту Мі-8 й з великим бажанням подалала разом з курсантами смугу перешкод. Коли втомлені, але щасливі маленькі гості прибули до курсантської до їдальні щоб спробувати армійського борща й каші, курсанти поздоровили їх з Днем янгола, вручили м’які іграшки та солодкі подарунки.

Від такого нестандартного заходу у всіх його учасників залишилися теплі почуття причетності до благодійної справи.

Cергій Даниленко

Фото: Олександр Шепелєв

Автор:

Share

Последние статьи

  • Новости

Анекдот дня: Рабинович удивляет друзей неиссякаемым оптимизмом

Всем привет и с днем воскресным! Советуем начать его с чашки бодрящего кофе и не… Читать далее

2024-09-22
  • Новости

День осеннего равноденствия, День дочерей и другие праздники 15 сентября: что произошло в этот день в истории

"Одесская жизнь" рассказывает, какие праздники и события отмечают сегодня, 22 сентября 2024 года, в Украине… Читать далее

2024-09-22
  • Новости

Церковный праздник 22 сентября: именинники, приметы и запреты в этот день

"Одесская жизнь" рассказывает, какие церковные праздники отмечают сегодня, 22 сентября 2024 года, по новому и… Читать далее

2024-09-22
  • Новости

Прогноз магнитных бурь на 22 сентября: опасаться ли бессонницы и головной боли

По данным Центра прогнозирования космической погоды Национального управления океанических и атмосферных исследований США, сегодня, в… Читать далее

2024-09-22
  • Новости партнеров

Как получить авто под залог на выгодных условиях

Залог автомобиля - это процесс, при котором заемщик предоставляет свой автомобиль в качестве обеспечения кредита… Читать далее

2024-09-21
  • Новости

Изменится ли погода в Одессе в воскресенье 22 сентября

По данным синоптиков Гидрометцентра Черного и Азовского морей, завтра, в воскресенье, 22 сентября 2024 года,… Читать далее

2024-09-21