Новости Одессы и Одесской области

В Одесі перепоховали останки воїнів Другої світової війни (фото)

В Одесі перепоховали останки воїнів Другої світової війни (фото)

Сьогодні, 8 травня, перепоховали останки учасників оборони Одеси від нацистських окупантів у роки Другої світової війни.

Про це повідомила пресслужба Одеської міської ради.

Роботи з пошуку та перепоховання бійців проводяться учасниками проєкту «Вахта пам’яті» з 2009 року. За цей час пошуковими загонами було знайдено і перепоховано понад 500 воїнів, загиблих при обороні і звільненні Одеси.

Сьогодні з почестями біля пам’ятника загиблим шахтарям на Меморіалі 412-ї батареї відбувся обряд перепоховання ще 9 загиблих. Один з них — харків’янин Іван Прокопович Горєлов, 1912 р.н., за архівними документами числиться убитим з серпня 1941 року. Також встановлено, що з 8 безіменних воїнів двоє — учасники Григорівського десанту, один — народний ополченець, інші — моряки.

Довідка

Григорівський десант — тактичний морський десант, висаджений Чорноморським флотом у ніч на 22 вересня 1941 року на узбережжі Чорного моря, у районі села Григорівка Лиманського району. Після десантування на узбережжі морські піхотинці атакували противника в населених пунктах Чабанка, Стара Дофінівка і Нова Дофінівка.

Фото: ОМР

 

Выскажите ваше мнение. Это важно.
Подписаться
Уведомить о
guest
0 комментариев
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Еще по теме
Все новости

купить квартиру в Одессе

Выбор редакции