Новости Одессы и Одесской области

Финалисты конкурса «Борща охота!»

Следующее фото
Конкурс закончен!
Автор: Татьяна Сярова
Название: Борщ «Козацька сила»
Ингредиенты:
1. Чиста джерельна вода (без солей) – 5-6 літрів 2. Картопля хороших смаков, якостей – до 1 кг 3. Борщовий буряк, червоний – примарно 0,5 кг (може бути свіжим і квашеним) 4. Квасоль – 1 стакан (краще звечора замочити) 5. Морква – 2 шт. 6. Цибуля ріпчаста – 2 шт. 7. Капуст свіжа – 0,5 кг 8. М’ясо – 300-400 г (найкраще свинина: кісточка з м’ясом з ошийка, хребта, а найкраще – порібрина з кісточкою порубана від 5 до 8 см) 9. Сіль 10. Томатна паста 11. Овчинний жир або 100 г свіжого сала 12. Лавровий лист 13. Перець горошком 14. Кріп 15. Зелена перо цибулі 16. Лімонна кислота
Способ приготовления:
Чистім картоплю, моркву, буряк, цибулю, митім м'ясо. Картоплю ріжемо пополам або на 4 частині. Буряк ріжемо продовгуватими дольками примарно 5х7 мм. Морковку так само ріжемо, а другу – трем на мілкій тертушці. Цибулю ріжемо мілко. Заповнюємо посуду трохи більше половини водою. Ставимо на вогонь. Першим кладемо квасоль і м'ясо. Якщо буряк свіжий кладемо його. Чекаймо, як вода починає закипати. Дати покипіти 15-20 хвилин, поки квасоля не осяде на дно. Тепер можна закладати картоплю ш моркву кубиками. Після закипання закладаємо цибулю. Залишаємо варитись на тихому вогні. Шинкуємо капусту. Готовим зажарку. На жиру обсмажуємо 3-5 хвилин цибулю, натерту моркву, томатну пасту. Додаєм у каструлю столову ложку солі, закладаємо капусту, 5-6 лаврових листочків, десяток перця-горошку. Коли це вся покипить 5 хвилин, знімаєм пробу на сіль. Як що смак влаштовує, можна висипати зажарку. Після того як усе це покипить 5-10 хвилин, добавляємо кріп та зелень цибулі. Даємо ще покипіти 2 хвилині. Із-за того що у споживачів можуть бути різні уподобання, біля борщу повинні буті: • 1 перець гіркий і червоний • молода цибуля • часничок • гірчиця • хрін • пампушки з часником Ось і весь мій рецепт. Смачного, Одеса!
Голосов: 3

Просмотров: 180
Рецепты борща и победители предыдущих месяцев
Почитать про борщ
Сообщить об опечатке
Текст, который будет отправлен нашим редакторам: