Новини Одеси та Одеської області

Промокоди стали потужним інструментом для пошуку клієнтів: дослідження від Codes

Промокоди стали потужним інструментом для пошуку клієнтів: дослідження від Codes

Події 2022 року завдали сильного удару по економіці України. Їх не можна навіть близько порівнювати з тим, як на економічний стан країни вплинула пандемія. Аналітики вважають, що ВВП цього року очікує падіння на рекордні 33,4%.

Важко робити прогнози на майбутнє. Але економіку піднімати треба, і важливу роль у цьому відіграватиме приватний бізнес, зокрема інтернет-магазини та маркетплейси. Щоб вони могли утримувати та збільшувати клієнтську базу, необхідні ефективні інструменти для залучення аудиторії. Як вважають аналітики Codes, велику роль у цьому відіграють промокоди.

Чим можуть допомогти промокоди та купони?

На жаль, з початку 2022 року купівельна спроможність українців помітно знизилася. Більшість людей вже тоді переважно купували тільки найнеобхідніше:

  • продукти харчування;
  • ліки та медикаменти;
  • засоби гігієни;
  • сезонні товари та одяг;
  • дитячі товари.

Завдяки акціям, промокодам, знижкам та купонам, які використовувалися в українських інтернет-магазинах, підприємцям вдалося дещо заохотити купівельну активність. Це призвело до стабільного зростання продажів. Вже до літа 2022 року попит на різні промокоди збільшився на 70%, якщо порівнювати з попередніми кількома місяцями.

Експерти помітили ще одну цікаву особливість у використанні українцями промокодів та знижок. З їхньою допомогою вже у 2023 році значно зріс попит на послуги у сфері розваг та відпочинку. Так, все ще багато людей не можуть дозволити собі те, що замовляли до лютого 2022 року. Але за допомогою такого ефективного інструменту, як промокоди, ситуація поступово змінюється на краще.

У чому ефективність промокодів як інструменту маркетингу?

Не всі до кінця розуміють, чому промокоди вважаються корисним та ефективним інструментом. Насправді все просто. Це можливість укладати взаємовигідні угоди та здійснювати покупки, які за повну вартість людина не може собі дозволити.

Це відомий та ефективний маркетинговий інструмент. Промокоди дозволяють магазинам збільшити кількість клієнтів та зміцнити їх лояльність, привернути увагу до певних товарів тощо. Сам покупець завдяки промокоду може заощадити 10-80% на одному замовленні, отримати безкоштовну доставку або подарунок.

Ефективність промокоду полягає в кількох функціях:

  • залучати нову аудиторію;
  • збільшувати клієнтську базу;
  • повертати клієнтів, які через підвищення цін перестали купувати;
  • допомагати розпродати товар, що залежався;
  • інформувати про нові послуги та продукти;
  • збільшувати обсяг чека клієнтів.

Щодо покупців, то вони отримують чудову можливість вигідно купити необхідний їм товар або замовити послугу. Особливість промокодів у тому, що вони поширюються не тільки на партії, що залежалися, а на популярні категорії, затребувані позиції та сезонні товари.

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції