Новости Одессы и Одесской области

Завдяки нардепам «Відродження» фінансування медицини збільшено на 5,5 млрд гривень

Завдяки нардепам «Відродження» фінансування медицини збільшено на 5,5 млрд гривень

У законі про Бюджет на 2019 рік враховані пропозиції народного депутата групи «Партія «Відродження» Антона Яценка та співголови групи Віктора Бондаря, завдяки яким вдалося виділити кошти на державні медичні програми, що недофінансовувалися роками.

Відповідний звіт на своїй сторінці у Facebook оприлюднив народний депутат Антон Яценко.

За словами політика, над цим питанням група «Партія «Відродження» працювала тривалий час, і лише в Бюджеті-2019 були закладені додаткові 5,5 млрд грн.

«З урахуванням пропозицій Законом передбачено збільшення фінансування галузі охорони здоров’я майже на 5,5 млрд грн. Зокрема, 73 млн грн виділено на закупівлю лікарських засобів та медичних виробів для лікування дітей, хворих на онкологічні та онкогематологічні захворювання (гострі та хронічні лейкози, лімфоми тощо); 415 млн грн – на закупівлю препаратів для лікування онкологічних хворих; 78 млн грн – на Національний інститут раку, що дасть змогу реконструювати, розширити заклад і покращити якість променевої терапії під час лікування онкологічних захворювань», – зазначив Антон Яценко.

Також врахована пропозиція народних депутатів групи виділити додаткові 700 млн грн на лікування громадян України за кордоном. Збільшене фінансування дозволить прискорити темпи очікування хворих на такі операції, у черзі на які станом на 1 лютого перебували 30 осіб.

«Додаткові 138 млн грн буде спрямовано на закупівлю препаратів та медичних виробів для лікування дорослих і дітей із серцево-судинними й судинно-мозковими захворюваннями. Зокрема, серцевих клапанів та оклюдерів для проведення операцій дітям із вродженими вадами серця тощо. Ще 1,96 млрд грн виділено на забезпечення гемодіалізом осіб із хронічною нирковою недостатністю, 841 млн грн – для лікування пацієнтів, хворих на цукровий та нецукровий діабет», – повідомив народний депутат.

Антон Яценко також зазначив, що завдяки поправкам групи «Партія «Відродження» додаткові 111 млн грн передбачено на реабілітацію дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу. Відтак вперше за багато років видатки за цією програмою будуть профінансовані майже на 100%.

«1,83 млрд грн виділені для установ Національної академії медичних наук. Зокрема, 450 млн грн спрямовані на забезпечення проведення оперативного лікування дітей із незворотними вадами слуху. Наразі в черзі на проведення кохлеарної імплантації перебувають 379 дітей. 240 млн грн підуть на фінансування установ МОЗ. Це дасть змогу впроваджувати нові медичні та експериментальні технології у клініках, науково-дослідних установах та вищих навчальних закладах. Вдячний усім народним депутатам за підтримку таких важливих питань, як збільшення коштів на лікування важкохворих та забезпечення повноцінного функціонування закладів охорони здоров’я», – резюмував Антон Яценко.

Джерело: vidrodzhennya.org.ua

Выскажите ваше мнение. Это важно.
Подписаться
Уведомить о
guest
0 комментариев
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Еще по теме
Все новости

купить квартиру в Одессе

Выбор редакции