Новости Одессы и Одесской области

«Відродження» вимагає викликати Коболєва в Раду через недопущення Рахункової палати до аудиту «Нафтогазу»

«Відродження» вимагає викликати Коболєва в Раду через недопущення Рахункової палати до аудиту «Нафтогазу»

Депутатська група «Партія «Відродження» вимагає викликати в парламент для звіту голову правління НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва. Підставою для цього є відмова керівництва державної компанії-монополіста допустити до проведення аудиту своєї діяльності представників Рахункової палати. 

Про це повідомив співголова депутатської групи «Партія «Відродження» Віктор Бондар.

На думку політика, «Нафтогазу» є що приховувати від уряду та парламенту, цим і можна пояснити недопущення аудиторів.

«Ми наполягаємо, щоб аудит «Нафтогазу» все-таки відбувся. Це компанія, яка грабує українців, яка виписує собі найвищі в Європі заробітні плати, премії такі, що керівникам нафтогазових підприємств в ЄС і не снилися. І вони ще дозволяють собі не допускати до перевірки представників Рахункової палати, які діють від імені Верховної Ради! Чому? Щоб аудитори не могли перевірити премії на 46 млн доларів, а це понад мільярд гривень, які вони собі виписали за виграш судової справи в російського «Газпрому»? Причому понад третину цих коштів будуть  виплачені керівнику «Нафтогазу» Андрію Коболєву та комерційному директору компанії Юрію Вітренку. На двох вони отримають 13,9 млн доларів преміальних. То в мене запитання: як на це реагує Верховна Рада та уряд?» – заявив Віктор Бондар.

Ще однією причиною, з якої керівництво «Нафтогазу України» блокує аудит, є, на думку народного депутата, небажання відкривати дані про формування ціни на газ для українців та її економічно обґрунтований рівень.

«Вартість газу українського видобутку щонайменше втричі нижча за ту, за якою нам пропонує купувати його уряд. А тим часом 76% пенсіонерів в Україні отримують пенсію меншу, ніж сума платіжки за комунальні послуги взимку. Це неприпустимо! Тому ми вкотре вимагаємо поставити на голосування проект постанови №9252, розроблений народними депутатами групи «Партія «Відродження», – щодо проведення аудиту тарифів на комунальні послуги та запровадження мораторію на підвищення тарифів у найближчі два роки», – закликав Віктор Бондар.

Він наголосив, що відзвітувати в парламенті мусять також представники Міненергетики та Мінсоцополітики.

«Ми вимагаємо заслухати кожного з них, щоб встановити, якою є реальна собівартість видобування газу та якими повинні бути економічно обґрунтовані тарифи. Тому потрібно викликати всіх цих керівників до Верховної Ради і виділити по одному дню для звіту кожного. Після цього приймемо рішення, звільняти чи залишати їх на роботі. Щоправда, так ми дві третини уряду звільнимо за тиждень», – заявив Віктор Бондар.

Нагадаємо, за інформацією голови Рахункової палати України Валерія Пацкана, «Нафтогаз» не допустив до перевірки фінансового стану компанії представників РП. Раніше депутатська група «Партія «Відродження» повідомила про те, що керівник «Нафтогазу України» Андрій Коболєв отримує найвищу зарплату серед топ-менеджерів нафтогазових компаній ЄС.

Выскажите ваше мнение. Это важно.
Подписаться
Уведомить о
guest
0 комментариев
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Еще по теме
Все новости

купить квартиру в Одессе

Выбор редакции