Новости Одессы и Одесской области

«Преса втратила свою соціальну функцію», — заступник міністра інфраструктури Шульмейстер. То преса не потрібна?

У відповідь на запит Національної спілки журналістів України (НСЖУ) перший заступник міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер заявив, що «видання газет і журналів давно втратило свою соціальну функцію і є видом підприємницької діяльності, а їх власники зацікавлені в отриманні максимального прибутку». Про це повідомили 20 серпня НСЖУ та «Телекритика». Генеральний директор Української Асоціації Видавців Періодичної Преси (УАВПП) Олексій Погорелов висловлює рішучий протест проти заяви Міністерства інфраструктури України, викладеної у листі пана Шульмейстера до Сергія Томіленка, першого секретаря НСЖУ.

«У листі на офіційному бланку Міністерства інфраструктури чорним по білому написано, що преса в Україні є «звичайним» бізнесом, і не має жодної суспільної ролі. Проте це не так, і пан Шульмейстер глибоко неправий. Ми докладемо зусиль до того, щоб Міністерство інфраструктури принаймні у окремому документі пояснило, в чому воно бачить роль преси у сучасному українському суспільстві», — заявив пан Погорелов.

За роз’ясненнями та з проханням прозоро сформулювати позицію держави щодо ролі преси в українському суспільстві, а особливо в час, коли Україна веде війну за свою незалежність, і зокрема на інформаційному фронті, після таких слів п. Шульмейстера УАВПП звернулась до:

  • Міністра інфраструктури Андрія Пивоварського,
  • Голови Служби безпеки України Василя Грицака,
  • Секретаря РНБОУ Олександра Турчинова,
  • Прем’єр міністра України Арсенія Яценюка,
  • Президента України Петра Порошенка.

УАВПП на висловлений спільно з НСЖУ протест проти підвищення цін на доставку видань за передплатою, направлений до міністра інфраструктури Андрія Пивоварського ще 22 липня 2015 року, відповіді поки не отримала. Проте на спільній нараді, яка відбулась в «Укрпошті», керівник «Укрпошти» Ігор Ткачук запевняв, що преса є дуже важливим і затребуваним джерелом інформації для населення Україні, і обіцяв, що «Укрпошта» докладатиме зусиль як до покращення якості доставки, так і висловлював зацікавленість у спільних з видавцями діях, спрямованих на збільшення передплати.

Выскажите ваше мнение. Это важно.
Подписаться
Уведомить о
guest
0 комментариев
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Олег
Олег
8 лет назад

Відкритий лист Укрпошти до Національної телекомпанії України та Радіо Свобода http://ukrposhta.ua/28045 «Укрпошта» наполягає, що інформація журналістів «Схеми» щодо «збитків у розмірі 2 млн грн.», через нібито «занижені курси валют», є нічим іншим, як фальсифікацією та свідомою спробою дискредитації репутації «Укрпошти». Ця неправдива інформація легко спростовується висновками уповноважених органів та будь-якими експертами в галузі банківської справи.

Поштовик
Поштовик
8 лет назад

Насколько я помню, шульмейстер сказл что-то вроде «Издание газет несет не только социальную функцию, но в первую очередь является бизнесом для издателей». А лживіе журналисті все перекрутили и переврали как всегда.

Еще по теме
Все новости

купить квартиру в Одессе

Выбор редакции