Новости Одессы и Одесской области

Близько 2200 учасників АТО отримало медичну допомогу в Одесі

В Одесі відбулася прес-конференція: «Робота та роль військових медиків в зоні проведення антитерористичної операції»Процес лікування поранених «кіборгів», яких два тижні тому доставили до Одеси, триває планово, а стан здоров’я стабілізується. Про це повідомили на прес-конференції заступник начальника Військово-медичного клінічного центру Південного регіону з медичної частини полковник медслужби Юрій Сахно та головний хірург Центру заслужений лікар України, доктор медичних наук, професор полковник медслужби Михайло Каштальян.

Зокрема, у своїй промові полковник медслужби Юрій Сахно наголосив, що за весь час проведення антитерористичної операції в Центрі високоспеціалізовану медичну допомогу отримало близько 2200 осіб, які постраждали при виконанні свого обов’язку в Донецькій та Луганській областях.

Заступник ВМКЦ Південного регіону з медичної частини також зауважив, що до Одеси постраждалих воїнів доставляють вже після надання військовими медиками необхідної допомоги в польових умовах, а безпосередньо в Центрі вони проходять заключний етап лікування.

— В нашій медустанові іноді одну особу ми вимушені оперувати декілька і більше разів. Все залежить від характеру поранення. Безпосередньо в зоні АТО в складі лікарсько-сестринських бригад та мобільного госпіталю також працюють спеціалісти нашого Центру. Часто саме на їхню долю випадає першими вступати у двобій за життя хлопців. А вже потім для надання більш висококваліфікованої меддопомоги вони направляють постраждалих до Одеси, — своєю чергою розповів полковник медслужби Михайло Каштальян.

Також полковники медслужби Юрій Сахно та Михайло Каштальян поінформували, що процес лікування поранених «кіборгів», яких два тижні тому доставили до Одеси, триває планово, і стан здоров’я мужніх захисників Донецького аеропорту стабілізується.

Фото: Олександра Шепелєва.

Выскажите ваше мнение. Это важно.
Подписаться
Уведомить о
guest
0 комментариев
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Еще по теме
Все новости

купить квартиру в Одессе

Выбор редакции