Новости Одессы и Одесской области

Одеса здивуала українських видавців

Книжкова ярмарка ЗЕЛЕНА ХВИЛЯМинуло майже півроку, але українські видавці різних міст України досі із задоволенням згадують одеську книжкому ярмарку "Зелена хвиля". Нагадаємо, що в цьому році вона проходила з 7 по 10 серпня.

За словами книговидавців, в Одесі зростає попит на українську книжку, але торгівельні мережі досі не відчули цю тенденцію. Тому покупці шукають інших шляхів: купують книжки через інтернет або на книжкових виставках.

Сьогодні в Одесі, або в Білгород-Дністровському, наприклад, зі ста книжок на прилавку ви, в кращому разі, побачите дві українські. І тут справа не в попиті та пропозиції. Коли наше видавництво відвідало Одесу в цьому році, у нас розкупили майже все україномовне… Я був вражений виставкою "Зелена хвиля". Ми там знайшли партнерів, точки збуту, — коментує ситуацію директор київського видавництва "Наш Формат" Антон Мартинов. — Просто продавці, торгівельні мережі, не вірять у попит на українську книжку в, умовно, "російськомовних регіонах".

Книжкова ярмарка ЗЕЛЕНА ХВИЛЯАле при цьому видавець не вважає, що в Україні немає читача і все вже втрачено. Вже зараз через інтернет-магазин замовлень з Одеси, Дніпропетровська, Харкова, Донецька та Криму дуже багато. Тим не менш, українська книжка потребує захисту на державному рівні.

— На мій погляд, хорошим варіантом було б зробити схему "50х50" для українських торгівельних мереж, — каже Мартинов. — Якщо ти торгуєш книжками, то в тебе має бути, наприклад, 50% україномовної книжки. Це дозволить україномовному продукту вийти на ринки сходу України.

Джерело: gazeta.ua

Выскажите ваше мнение. Это важно.
Подписаться
Уведомить о
guest
0 комментариев
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Еще по теме
Все новости

купить квартиру в Одессе

Выбор редакции