Новости Одессы и Одесской области

У Службі безпеки України відбувся брифінг щодо окремих аспектів діяльності у сфері протидії тероризму

«Світовою спільнотою тероризм визнаний найгострішою проблемою сучасності, загрозою  для функціонування всієї системи міжнародної безпеки. У переліку пріоритетних завдань Служби безпеки України залишається попередження, виявлення та недопущення  здійснення на території нашої держави терористичних актів. Останнім часом акції з терористичними ознаками набувають все більш зухвалого характеру», –  про це повідомив Володимир Породько, заступник Голови СБ України під час брифінгу, який відбувся 12 січня ц.р. у Службі безпеки України, повідомляє прес-служба СБ України.

За словами начальника управління по боротьбі з тероризмом СБУ Сергія Потієвського, тенденція щодо погроз та повідомлень про терористичні акти змінюється у бік радикалізації.

"На початок 2014 року вже надійшло 14 погроз про мінування та вибухи. А за минулий рік було 210 таких повідомлень.  Якщо раніше погрози були на побутовому рівні, то зараз усе радикальніше", – зазначив С.Потієвський. Він також додав, що така тенденція не може не турбувати, адже дедалі частіше причинами погроз вчинення терактів стають політичні мотиви.

Керівник Головного слідчого управління СБ України Максим Ленко поінформував, що 10 січня ц.р. Києво-Святошинський районний суд виніс вирок трьом обвинуваченим у підготовці терористичного акту. Цю кримінальну справу було порушено у серпні 2011 року, коли група осіб за попередньою змовою, планувала вчинити вибух у центрі м. Бориспіль під час святкування Дня незалежності. Злочин було попереджено Службою безпеки України. Вилучено саморобний пристрій з вибуховою речовиною еквівалентною 400 гр тротилу.

У ході обшуків офісних та приватних приміщень фігурантів справи правоохоронці вилучили листівки та електронні носії інформації з екстремістськими закликами і закликами до насильницького повалення існуючого конституційного ладу та захоплення державної влади.

30.11.2011 року кримінальну справу разом з обвинувальним висновком було скеровано до суду.

10 січня 2014 року трьом фігурантам справи судом першої інстанції винесено вирок за ч.1 ст.14, ч.2 ст.258, ч.1 ст.258-2, ч.1 ст.263, ч.1 ст.309, ч.3 ст.109 КК України  та призначено покарання у вигляді шести років позбавлення волі кожному.

Як наголосив заступник Голови СБ України Володимир Породько, перша й головна особливість цієї справи полягає в тому, що Службі безпеки України вдалось упередити на стадії підготовки вчинення представниками радикально налаштованих сил теракту, що дало змогу уникнути людських жертв. Другою особливістю є те, що основним мотивом  теракту, який готувався, була політична складова, а не корисливі мотиви як у інших випадках. «У всіх цивілізованих країнах світу тероризм  за  межами закону і моралі»,– заявив заступник голови СБУ.

Выскажите ваше мнение. Это важно.
Подписаться
Уведомить о
guest
0 комментариев
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Еще по теме
Все новости

купить квартиру в Одессе

Выбор редакции