Новости Одессы и Одесской области

Яку металеву піч вибрати?

Яку металеву піч вибрати?

Яку металеву піч вибрати?Якщо у Вас за мету стоїть придбання печі для опалення будинку, то Ви вже мабуть задумувались яку піч вибрати. У XXI столітті більша частина власників будинків надає перевагу металевим печам, а не цегляним, як це було колись. Це не спроста, адже металеві печі мають багато переваг.

По-перше, такі опалювальні прилади набагато легше і швидше установити. Потрібно просто вибрати металеву топку і підключити її до димаря. Для цього Вам не знадобиться досвід пічника.

По-друге, такі вставки навіть не потребують облицювання, адже вони і так гарно і естетично виглядають. Часто металеві печі продаються з вже наявним облицюванням (ізразці, керамічна плитка, тощо), або просто з декоративними елементами (вставки з природнього або штучного каменю).

По-третє, сучасні печі мають широкий функціонал. Якщо купить варочную печь на дровах, то можна отримати подвійну вигоду — обігріти приміщення та приготувати смачнючі страви на вогні.

По-четверте, ефективність опалення металевих печей безспірно вища. Метал чудово передає і зберігає тепло. Тим більше, така піч значно швидше прогрівається.

Всі металеві печі можна розділити на дві великі групи: сталеві та чавунні.

Яку металеву піч вибрати?Якщо Ви вибираєте для себе сталеву піч, то Вам варто врахувати такі особливості:

Сталеві печі функціонують завдяки конвекції, тобто завдяки різниці температур всередину потрапляє холодне повітря, а повертається прогріте. Вони нагріваються швидко, але також швидко остивають.

Для захисту від високої температури стінки сталевої печі повинні бути захищенні спеціальним матеріалом: шамотом або вермикулітом.

Вага сталевої печі зазвичай невелика, тому її монтаж буде простішим, ніж монтаж чавунної, і тим більше цегляної. Але по словам власників сталевих печей, з роками вона може трохи втратити форму.

Якщо абстрагуватись від марки виробника і додаткової комплектації, то сталеві печі вважають більш дешевими, ніж чавунні.

Якщо Ви надаєте перевагу більш традиційним чавунним печам, то слід врахувати:

Чавун прогріває простір за рахунок інфрачервоного опромінювання. Тобто простір навколо печі буде найбільш прогрітим, і чим далі від печі, тим повітря буде холоднішим. Такий пристрій нагрівається довше, ніж сталевий, але він славиться своєю здатністю довго утримувати тепло.

Чавунна піч не переносить різкого охолодження, тому не можна допускати, щоб на розігрітий чавун потрапила холодна вода.

Такий опалювальний пристрій славиться своєю властивістю не піддаватися деформаціям від температурного тиску. Такі печі мають дуже великий термін служби. Навіть сьогодні можна зустріти в старих будинках чавунні печі, які установлювалися ще декілька століть тому, і досі функціонують.

Слідуйте сучасним тенденціям і встановлюйте у своїй оселі металеву піч. Орієнтуючись на вище описані особливості різних пристроїв, Ви зможете підібрати ідеальний саме для себе.

Внештатный журналист

Выскажите ваше мнение. Это важно.
Подписаться
Уведомить о
guest
0 комментариев
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Еще по теме
Все новости

купить квартиру в Одессе

Выбор редакции