Новости Одессы и Одесской области

Поради для батьків школяра: як допомогти дитині у навчанні

Поради для батьків школяра: як допомогти дитині у навчанні

Учні у школіЩо зробити, щоби життя школяра перестало бути настільки нестерпним? Все набагато легше, ніж здається на перший погляд. Практика показує, що насправді достатньо привчити дитину до дисципліни і систематизації свого часу. Саме для цього ми і зібрали для вас кілька корисних порад.

  

Рівень навантажень

Не варто відправляти дитину в перший клас і одразу віддавати його на додаткові заняття в гуртки чи секції. Саме по собі нове «доросле» життя – це вже стрес. Школа не повинна перетворюватися на кару.

Якщо позбавити дитину можливості погуляти чи відпочити, а замість цього змусити робити домашні завдання, все може закінчитись появою проблем зі здоров’ям. І тоді не варто звинувачувати вчителів, як це часто роблять сучасні батьки. Запам’ятайте: відповідальність за здоров’я дитини несете виключно ви і ніхто інший.

Тут https://shkolyar.info ви знайдете підручники, готові домашні завдання та багато іншого – це знадобиться і вам, і дитині. Навчіть школяра користуватися сервісом правильно, і він зможе досягнути набагато більших успіхів у навчанні. Головне, щоб готові ДЗ використовувались для перевірки, а не переписування.

  

Комп’ютер

Багато хто стверджує, що комп’ютер шкодить дитині. Давайте будемо реалістами: шкодить дитині не комп’ютер, а те, що ви не навчили її шукати цікаву та корисну інформацію. Варто знову повернутися до очевидного факту: батьки обожнюють перекладати свою провину на весь білий світ, тільки не на себе.

Займіться освоєнням комп’ютера та Інтернету разом. Покажіть, які цікаві передачі можна знайти. BBC зняло велику кількість чудових програм про живу природу, Всесвіт, історію людства і т.д.

  

Пробудження

Варто уникати різких пробуджень. Стягування ковдри, шокуючий сигнал будильника і тому подібне – вам би особисто було приємно прокинутись від чогось подібного? Виявіть ніжність і турботу, зробіть гучніше улюблену музику сина чи дочки.

  

Повернення зі школи

Учні у школіЗгадайте себе в дитинстві. Пам’ятаєте той перелік стандартних запитань, які вже стали шаблоном для більшості батьків? Згадайте те відчуття роздратованості кожен раз, коли лунала фраза «Як справи в школі, як оцінки?». Говоріть про щось хороше, прослідкуйте, які емоції переживає дитина після повернення зі школи.

  

Режим сну

За молодшими школярами варто наглядати. Поспілкуйтесь перед сном, заспокойте всі страхи, вислухайте, продемонструйте увагу та підтримку. Зранку школяр прокинеться впевненим і бадьорим.

Тільки від батьків залежить, ким виросте їхня дитина. Саме вони закладають в неї той фундамент, на якому в подальшому будується міцна і могутня фортеця.

Внештатный журналист

Выскажите ваше мнение. Это важно.
Подписаться
Уведомить о
guest
0 комментариев
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Еще по теме
Все новости

купить квартиру в Одессе

Выбор редакции